Odżywki do włosów

Joanna Tradycyjna Receptura, Odżywka do włosów `Żółtko i olej rycynowy`

Bodyland.pl
Joanna Tradycyjna Receptura Odżywka do włosów pielęgnująca Żółtko i Olej Rycynowy 300ml
Joanna

• 2 kwietnia 2024 o 15:34
    Hit odżywka!
    Bardzo dobra odżywka dla włosów suchych i wysokoporowatych. Próbuję różnych, ale ta jest zawsze pewniakiem. Najbardziej lubię używać ją do zmywania olei. Generalnie ciężko dostać, kupuję kilka naraz przez internet lub w jednym sklepie osiedlowym.
  • 4 marca 2024 o 19:49
    Odżywka z żółtkiem
    Moje włosy są długie, skłonne do przetłuszczania się, ale i puszenia u nasady. Im bliżej końca tym są bardziej zniszczone i wysuszone. Często następnego dnia, świeżo po myciu, są szorstkie i napuszone. Innego dnia po umyciu są oklapnięte i naelektryzowane. Jest to w dużej mierze kwestia szamponu jakiego akurat używam oraz innych dodatków do pielęgnacji włosów. Często to właśnie po odżywkach moje włosy są oklapnięte, mimo że nie stosuje tego typu kosemtyków na czubek głowy, który szczególnie wygląda wtedy na nieświeży. Odżywka jest przeznaczona do włosów farbowanych, jednak moje takie nie są, mimo wszystko, z wyżej wymienionych już powodów postanowiłam użyć tej silnie nawilżającej przez swoje składniki odżywki. Olejek rycynowy działa regenerująco, żółtko natomiast nawilżająco, więc stwierdziłam, że to okiełzna puszenie się moich włosów. Generalnie starałam się i w tym przypadku nie nakładać zbyt wielkiej ilości na włosy. Nakładać preparat głównie od połowy długości w dół, aby nie mieć oklapniętej fryzury. Generalnie odżywka wgładziła moje pasma, pozwoliła im się lekko rozczesać nie tworząc kołtunów. Włosy lekko nabrały blasku, niestety szybko wyglądały na nieświeże i musiałam je ponownie myć albo chodzić z oklapniętymi, co nie wchodziłoby w grę kiedy musiałabym gdzieś wyjść. Zapach jest oryginalny, świeży i tochę słodkawy. Nie utrzymuje się on we włosach. Konsystencja jest dość rzadka, ale bardzo przyjemna i świetnie rozprowadza się na włosach. Równomiernie mogę nałożyć produkt, a ten nie tworzy nieestetycznych grud. Opakowanie nie wyróżnia się niczym od opakowańz tej serii, a używałam też chmielowej na przetłuszczające się włosy. Odżywki są bardzo do siebie podobne nie tylko pod względem wyglądu opakowania, ale także konsystencji i działania, chciaż przeznaczone do innego rodzaju włosów.
  • 14 stycznia 2024 o 21:31
    Zdecydowana gładkość
    Dziki tej odżywce moje włosy napewno są o wiele bardziej gładkie miękkie i zdyscyplinowane . Kremowa konsystencja zapachem jajeczna ale nie przeszkadzająca łatwo nakłada się na włosy nie spływa i łatwo zmywa się . Włosy nie puszą się ale jedynie lekko płaczą nie wiem czemu . Jednak za taki ładny efekt warto wypróbować. Ja lubię do niej wracać .
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie ładnie gładkie włosy
    Wady:
    • Lekko płacze włosy
    • Dostępność
  • 14 stycznia 2024 o 21:02
    Nadal lepsza niż nic
    Typowa odżywka supermarketowa :) to znaczy - coś tam niby robi, ale pod warunkiem, że powietrze nie jest zbyt suche, mamy związane włosy i mamy nałożone jeszcze coś na włosy. Słowem - z większością problemów sobie nie radzi, kiedy tego potrzebujemy. Dostałam ją w prezencie i z chęcią przetestowałam. Nie jest to moja pierwsza odżywka tej firmy, większość sprawdzała się podobnie. Trochę nabłyszcza, nie przeciąża, nie pachnie zbyt intensywnie (trochę biszkoptem :p), nie plącze i może lekko... rozjaśnia? Takie pozytywne efekty zauważyłam u siebie. Natomiast jeżeli chodzi o nawilżenie, wzmocnienie i dociążenie włosów to poradziła sobie bardzo słabo. Nie jestem w stanie upilnować rozpuszczonych, naelektryzowanych włosów po użyciu tej odżywki, która dzięki swojej bardzo wodnistej konsystencji sama spada z włosów zanim ją spłuczę. Teraz używam jej tylko co jakiś czas.
    Zalety:
    • Zapach jest nawet znośny
    • Nie przeciąża cienkich włosów (ale tez nie dociąża :( )
    Wady:
    • Nie nawilża
    • Spada z włosów
    • Nie widać efektów po zastosowaniu
  • 16 kwietnia 2021 o 17:03
    Dosyć dobra
    Dzięki tej odżywce włosy są gładsze i lepiej się rozczesują. Odżywka ma przystępną cenę, ładny zapach, konsystencję odpowiednią. Myślę że za tą cenę śmiało mogę polecić ją.