Olejki do twarzy

Biocosmetics Mandelic Peel 40 ph 1,9 Roztwór kwasu migdałowego i kojowego ph 1,9

• 9 czerwca 2022 o 14:47
    Delikatny, bezpieczny
    Polecam go osobom zaczynającym swoją przygodę z kwasami, tym którzy mają skórę wrażliwą, naczynkową lub stosującym drażniące składniki w swojej pielęgnacji typu retinoidy miejscowe, kwasy itp. chcącym spotęgować ich efekt. Peeling można kupić w mniejszej jak i większej pojemności choćby na Allegro. Nawet ta mniejsza pojemność wystarcza na kilka użyć. Stosuję peeling na twarz, dekolt, ramion i plecy. Trzymam go 10 minut, po tym czasie neutralizuję (bez neutralizacji też nie zrobił mi krzywdy) i zmywam dodatkowo przeważnie hydrolatem. Nawet gdy spłynął mi na usta nie uczynił szkody, po prostu się łuszczyły kilka dni. Czasami sięgam po niego w regularnych odstępach co 2 tyg lu miesiąc, a czasami kilka razy w roku. Zarówno kwas migdałowy jak i kojowy to kwasy, które można zaliczyć do tych z kategorii łagodniejszych. Używając ich prawidłowo trudno sobie nimi zrobić krzywdę. Mam za sobą kuracje kwasami zarówno profesjonalne jak i te domowe, więc na swojej wprawionej skórze nie widzę złuszczania płatami. Ze wszystkich kwasów które przerobiłam migdałowy jest moim ulubionym dlatego co jakiś czas wracam w warunkach domowych do sięgania po niego. Dodano kwas kojowy podbijający efekt rozjaśniający. Można nieco wzmocnić efekt peelingu odtłuszczając skórę wcześniej alkoholem, choć i bez tego działa. Przy regularnym stosowaniu widzę u siebie mniejszą tendencję do trądziku i złagodzenie przebarwień pozapalnych. Kwasy działają także przeciwzmarszczkowo, może to jedna z przyczyn dla których ludzie dają mi mniej lat niż mam. Większych cudów nie robi, nie jest to peeling którym można pozbyć się blizn czy głębokich przebarwień, do tego nadają się inne, ten jest bardziej odświeżający, pozwalający trzymać trądzik pod kontrolą bez podrażnień.
    Zalety:
    • Brak podrażnień
    • Łagodne działanie złuszczające
    • Długa data ważności
    • Cena niższa niż zabieg profesjonalny
    • Szeroka dostępność w Internecie
  • 30 stycznia 2019 o 12:48
    Dobry
    Uważam że jak na produkt, który jest ogólno dostępny spełnia swoje zadanie. Oczyszcza, delikatnie złuszcza po pewnej serii zabiegów które trzeba powtarzać. Buzia faktycznie się rozjaśniła zniknęły niektóre przebarwienia, łagodzi stany zapalne występujące na twarzy. Nie wolno też spodziewać się cudów ponieważ jest tam kwas migdałowy który jest jednym z najdelikatniejszych kwasów a przy tym jest dostępny dla każdego.
    Zalety:
    • Złuszcza
    • Oczyszcza
    • Rozjaśnia
    • Wydajny
  • 9 października 2018 o 20:35
    Mocniejszy niż myslalam
    Zrobiłam serie 4 zabiegów przed latem. Zabiegi wykonywałam w odstępie 4 dni. Zluszczyl naskórek na brodzie, nosie, okolicach nosa i skroniach. Był niewielki dyskomfort odchodzącego naskórka. wrocilam do zabiegów na jesień i ku mojemu zaskoczeniu skóra zareagowała dość gwałtownie jak na kwas migdałowy. Zaczerwienione płatki nosa, ostre złuszczanie. Efekt zdecydowanie inny w porównaniu z tym uzyskanym w poprzedniej serii. Nie wiem czy moja skóra stała się bardziej wrażliwa? Zawsze miałam skore nosorożca. Tym razem na pewno nie będe powtarzała częściej niż co 7 dni... kwas jest mocniejszy w działaniu niż myślałam. Przypomniał mi zabieg Retix C jaki wykonałam poprzedniej zimy i skóra schodziła płatami przez tydzień ;) ale takie miało być działanie.
    Zalety:
    • Jak dla mnie przy kolejnej serii mocny. Dobre działanie a cena bardzo przyzwoita. Wydajny.
    Wady:
    • Złuszcza nierównomiernie. Czoło i policzki pozostaje nietknięte w porównaniu do podrażnionych i luszczacych się pozostałych partii.
    knot
    13 września 2018 o 12:21
    zdecydowane nie, nie działa, nie ma odpowiedniego odczynu
    Kwas ten nie ma pH 1,9 lecz 4,5 - 5. Zmierzyłam. Nie działa, nie złuszcza, na tą chwilę, po 2 zastosowaniach zgodnie z wytycznymi producenta, stwierdzam, że w trakcie i po, absolutnie nie ma zmian, szczypania, zaczerwienienia, pozytywnych efektów po. Jeśli chcecie efektu zastosowania kwasu, to wybierzcie inny produkt innej firmy. Jeśli chcecie tani bubel mieć dla miecia, to kupcie, ale szkoda i pieniędzy i czasu i złudzeń. Właściwie to przebarwienia mi zeszły po zwykłym kremie, stosowanym kiedyś na noc - Pharmaceris T Sebo-Almond Peel 10%, naprawdę zadziałał. Teraz chciałam czegoś więcej. Ale nie. Niewypał i nie polecam.
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • Producent naciąga z pH, nie jest 1,9, lecz blisko 5. Nie działa, nie złuszcza. Nie daje obiecanych przez producenta efektów.
    irrssin
    5 stycznia 2018 o 9:26
    Cudowny
    Moja skóra uwielbia kosmetyki z kwasami. Ten kosmetyk jest jak do tej pory kosmetykiem o najwyższym stężeniu kwasu jaki stosowałam. I też wszystkie pozytywne skutki jego stosowania są bardzo widoczne. Ze skóry znikają niedoskonałości, pory są troszkę zmniejszone. Cera jest rozjaśniona i promienna. Świeże przebarwienia usuwa natychmiastowo, ze starymi nie razi sobie tak dobrze, nie usuwa ich tylko troszkę rozjaśnia. Roztwór kwasu jest bardzo wydajny, starcza na naprawdę długo. Konsystencja jest olejowa, co mnie zaskoczyło. Po kilku dniach od zastosowania kosmetyku trzeba być przygotowanym na porządne łuszczenie - u mnie wystąpiło.