Odżywki do włosów

_Element Basil, Odżywka wzmacniająca przeciw wypadaniu włosów

Vis Plantis 01 Basil Element Mleczko Wzmacniające Przeciw Wypadaniu Włosów 150 ml

Nasi użytkownicy zostawili 134 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

95Nessa
    3 czerwca 2022 o 13:31
    Jestem zadowolona
    Mam całą serię od Basil Element, którą dostałam na zlocie do przetestowania. Żałuje, że te produkty wcześniej nie stanęły na mojej drodzę, ponieważ używane systematycznie i razem na prawdę dają spektakularne efekty, widzę to szczególnie po tym, że po ciąży moje włosy były w opłakanym stanie, a teraz widzę, że ich kondycja się poprawia. Jestem bardzo zadowolona i polecam :) ZALETY: - zapach, - konsystencja, - działanie.
  • 17 marca 2021 o 11:47
    bardzo fajna
    Odżywkę kupiłam za dosłownie grosze w Hebe. Początkowo traktowałam ją jako kolejną, zwykłą odżywkę. Gdy zaczęłam domykać ją odżywką emolientową od razu zauważyłam różnicę. Włosy są gładkie, pięknie lśnią, szybko i bez problemów się rozczesują. Dopiero po zużyciu opakowania i zakupie innej odżywki zauważyłam jak mi jej brakuje. Na pewno kupię ją ponownie gdy tylko ją zobaczę w drogerii. Co do wypadania włosów się nie wypowiem, gdyż tego problemu nie mam i nakładałam ją jedynie na końce włosów
    Zalety:
    Wady:
    • słaba dostępność w drogeriach
    kamoni7
    11 czerwca 2020 o 14:11
    W ułatwianiu rozczesywania włosów jest mistrzem
    Odżywka znajduje się w wygodnej butelce z pompką. Pompka nie zacina się i dozuje odpowiednią ilość produktu. Butelka jest zielona i przezroczysta, więc można kontrolować stopień zużycia produktu. Grafika opakowania jest schludna i czytelna. Bez zbędnych elementów. Ogólnie przyjemna dla oka. W składzie odżywki znajdziemy takie substancje jak: olej z nasion słonecznika, aminokwasy keratyny, olej kokosowy i ekstrakt z korzenia bazyli. Odżywka jest koloru białego i posiada średnio gęstą konsystencję. Zapach ma mydlano - ziołowy. Może być, choć szału nie robi. Na szczęście nie pozostaje na włosach. Już podczas nakładania czuć, że odżywka daje niezły poślizg na włosach. I wcale mnie to nie dziwi, ponieważ na trzecim miejscu w składzie znajduje się lotny silikon (cyclopentasiloxane), który tworzy na włosach śliski film. Dzięki temu moje kręcone, suche i długie włosy fenomenalnie się rozplątują i nie mam problemu z ich rozczesywaniem. Za to ta odżywka ma naprawdę duży plus ode mnie. Na dobrze odsączonych włosach odżywka nie ścieka. Bezproblemowo się też z nich spłukuje. Po wysuszeniu włosy są odbite od nasady, lekkie i błyszczące. Odżywka nie obciąża ich, ani nie przetłuszcza. W małym stopniu ogranicza puszenie. Jej działanie wygładzające jest znikome. Nie jest to odżywka mocno nawilżająca, ani odżywiająca włosy. Jeśli chodzi o wypadanie włosów to nawet na to nie liczyłam. Jedyna substancja, która mogłaby mieć na to wpływ to ekstrakt z korzenia bazylia, ale jest on daleko w składzie, więc jego ilość jest znikoma i działanie żadne. Wydajność ma średnią. Na moje włosy potrzebowałam kilku pompek, wiec dużo mi jej schodziło i skończyła się w miesiąc. Zalety: +ułatwia rozczesywanie, +nadaje włosom blask, +nie przetłuszcza, +nie obciąża, +nie ścieka z włosów, +konsystencja, +skład, +opakowanie, +/-zapach. Wady: -nie ogranicza puszenia, -za lekkie działanie nawilżające i odżywiające dla włosów suchych, -nie wpływa na wypadanie włosów, -wydajność, -cena.
    Drogeria Super-Pharm
    syl_maj
    5 maja 2020 o 11:21
    Spoko odżywka
    Nie jest to jakiś hit, odkrycie, szał i w ogóle, ale jest okej. Ma fajny skład, znajdziemy w nim keratynę, oleje i silikon, więc można się spodziewać działania odżywczo wygładzającego. Jest to też odżywka, a nie maska, więc domyślam się, że zawartość poszczególnych składników jest mniejsza, bo jakoś maski lepiej działają na moje włosy. Ja też preferuję maski emolientowe i humektantowe, a proteinki to tak raz w miesiącu ale w większym stężeniu - taka pielęgnacja działa na moje średnioporowate włosy najlepiej i wtedy widzę największe efekty, Po tej odżywce efekt jest taki, że włosy są odżywione i miękkie, ale zależy od ich humoru - raz są wygładzone, raz lekko spuszone a raz postrączkowane. Jeśli chodzi o działanie przeciw wypadaniu włosów, to możemy się domyślać - nie ma takiego. Dlatego, że nie ma składników, które miałyby takie działanie wykazywać. Poza tym jest to odżywka emolientowa, może powodować przyklap jeśli nałożymy ją na skórę głowy. Odżywka jest do włosów, a skórze głowy pozostawmy wcierki i płukanki. Opakowanie tej odżywki jest wygodne, z pompką , łatwo wydostać produkt. Zapach okropny, lekko ziołowy, mnie on bardzo drażni mimo, że jest dość delikatny. No i cena. Jak dla mnie zbyt wysoka na tak zwykłą odżywkę.
    Zalety:
    • fajny skład
    • działanie odżywcze
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • brak działania przeciw wypadaniu włosów
  • 11 października 2019 o 11:34
    Recenzja po wyrobieniu próbki 75 ml
    Nie jestem zadowolona z tej odżywki, teoretycznie włosy po niej mi się podobały, bo były takie lekkie i wygładzone, ale nie widziałam żadnych efektów przeciw wypadaniu włosów. Dodatkowym minusem jest to, że po jej użyciu nie było ułatwione rozczesywanie włosów na co liczę po zastosowaniu odżywki. Sam produkt w sobie ma dobry skład, ładny zapach i super konsystencje, która nie jest ani zbyt rzadka, ani zbyt gęsta - taka idealna. Cena, którą musimy dać za pełnowymiarowy produkt jest nie zbyt zachęcająca jak dla mnie, gdzie produkt mi się nie zbyt sprawdził, nie widzę wydawać 30 zł. Do odżywki już nie wrócę, chociaż, że kupienie ich wspiera fundację Rak'n'Roll.
    Zalety:
    • dobry skład
    • ładny zapach
    • fajna konsystencja
    • włosy po jej użyciu lekkie i wygładzone
    Wady:
    • nie zauważyłam żadnych efektów zapobiegawczych przeciw wypadaniu włosów
    • nie ułatwia rozczesywania włosów
    Otrzymałam do testów od marki/producenta