Podkłady

Miss Sporty Really Me, Second Skin Effect Foundation Podkład dający efekt drugiej skóry

• 9 marca 2025 o 23:32
    Średni w kierunku słabego
    Kupiłam ten podkład już dawno temu, ale używałam i używałam i skończyć się nie chciał więc wydajny był bardzo. W sumie niestety, bo nic świetnego sobą nie reprezentował. Krycie OK, ale spływał z twarzy, wycierał się strasznie, wyglądał jak szpachla i podkreślał suche skórki. Nadawał się tylko na bardzo krótki czas użytkowania, do szybkiego użycia, wyglądania w miarę przez 2h i równie szybkiego zmycia go z twarzy, bo przy dłuższym noszeniu nie nadawał się do niczego. Ogólnie nie polecam, chyba że ktoś potrzebuje makijażu na bardzo krótki czas i w miarę mocnego krycia. Cena zachęca, ale można mieć duże lepsze podkłady za podobną kwotę.
    • mocne krycie
    Wady:
    • trwałość
    • podkreślał suche skórki
    • wycierał się
    • wyglądał jak szpachla, nie stapiał się ze skórą
  • 1 maja 2021 o 19:21
    Daje efekt drugiej skóry
    Na codzień się nie maluję, ewentualnie rzęsy i usta. Z podkładu nie korzystałam nigdy, ponieważ uważam, że średnio mam po co :) Jednak raz na jakiś czas, na "większe" wyjścia potrzebowałam czegoś co zatuszuje ewentualne niedoskonałości i moje czerwone policzki. Natknęłam się kiedyś na ten podkład w sztyfcie w Rossmannie. Kupiłam Odcień 002 Really Ivory. Zależało mi na czymś lekkim, co będzie się łatwo nakładać, nie będzie miało jakiegoś mocnego krycia, byle zakryć jakieś małe zaskórniki i zaczerwienia, bardzo skusił mnie opis produktu, ponieważ opisywał wszystko na czym mi zależało. Ten sztyft jest dla mnie idealny :) ✅Łatwo się go nakłada, zwykle używam go na kredki do kamuflażu i rozcieram wilgotną gąbeczkom. ✅Sztyft ma dość słabe krycie, więc nie czuje się w nim źle, co ma zakryć zakrywa, naprawdę czuje się jakby to była moja druga skóra ✅Kolor ładnie wtapia się w skórę, więc nie mamy efektu maski. Jest bardzo naturalny. Jak dla mnie super, nie wiem skąd takie słabe opinie :) Ale na pewno nie sprawdzi się dla osób, które oczekują mocnego krycia.
    Zalety:
    • Dzięki sztyftowi łatwo się aplikuje
    • Daje naturalny kolor
    • Ładnie wpija się w skórę
    • Zakrywa drobne niedoskonałości i zaczerwienienia
  • 18 października 2020 o 22:57
    No trochę szkoda, że mi się nie sprawdził.
    Podkład ten zakupiłam już dawno, na promocji -50% w rossmannie. Wtedy wyszło za niego około dyszki, więc takie pieniądze to mogłam na niego wydać i aż tak nie żałowałabym straconych pieniędzy. No niestety pieniądze straciłam i nie zyskałam fajnego produktu. Podkładowi nie mogę odmówić krycia. Nie przesuszał skóry ani nie zapychał jej. Ja przynajmniej nic nie zauważyłam u siebie. Opakowanie plastikowe i niezbyt dobrej jakości, ale w miarę trwałe. Sam podkład nawet zaskakująco dobrze rozprowadzał się na twarzy, ale w żadnym razie było go czuć na skórze. Jest tłusty i nawet po wypudrowaniu efekt lepkości i tłustości pozostaje. Podkład pod wpływem ciepła się topi i spływa z twarzy. Wadą wszystkich podkładów w sticku jest to, że mimo swojej tłustej formuły podkreślają i uwydatniają suche skórki, nawet te które nie istnieją i nie są suche... Co do trwałości pod tym kątem podkład również mnie nie powalił. Szybko znika z mojej cery i wymaga kilku poprawek w ciągu dnia. Nie jest najgorzej, ale na kolana nie rzuca.
  • 7 maja 2020 o 13:36
    tak, ale nie jako podkład
    Kupiłam ten produkt już jakiś czas temu, nie czytając nawet etykiety. Myślałam że biorę korektor. Po powrocie do domu dopiero zorientowałam się że jest to podkład ale według mnie nie nadaje się do tej roli. Konsystencja jest zbyt tępa, ciężka, przez co cera nie wygląda lekko. Wykorzystuję go tak, jak zakładałam, czyli jako korektor właśnie. Nakładając go punktowo, dobrze zakrywa niedoskonałości, są dzięki temu mniej widoczne. Nakładam na niego jeszcze podkład i wtedy jest ok.
    Zalety:
    • krycie niedoskonałości
    Wady:
    • nienaturalny efekt jako podkład
  • 25 września 2019 o 21:40
    Mocna 4!
    Mocna 4! Kupiłam korektor w najciemniejszym kolorze - 004 Really Honey. Przyznam szczerze, ze pomimo negatywnych komentarzy, strasznie przypadł mi do gustu. IDEALNIE dopasował się do koloru mojej skory, nie robiąc plam, nawet bez pokrycia go podkładem. Bardzo podoba mi się tez szata graficzna i forma w jakiej znajduje się korektor. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu. Odejmuję gwiadkę za ilość produktu wewnątrz opakowania.
    Zalety:
    • Krycie
    • Formuła
    Wady:
    • Mało produktu wewnątrz opakowania