Olejki do ust

AA Caring Lip Oil Apricot Upiększający olejek do ust

• 6 listopada 2022 o 15:13
    Troszkę wysusza usta
    Mam problematyczne usta :), uczulone na wiele szminek i balsamów, ze skłonnością do pierzchnięcia i wysychania. Olejek kupiłam zachęcona opisem i faktem, ze balsamy tej marki sprawdziły się u mnie bardzo dobrze. Niestety olejek (choć pięknie pachnie i jego aplikacja jest przyjemnością) wysuszał moje wargi. Dlatego nie mogę go polecić.
    • aplikacja
    Wady:
    • niestety wysuszał usta
  • 24 września 2020 o 12:05
    Może zastąpić błyszczyk
    Używałam go podczas najgorszego czasu dla moich ust, gdy były suche i popękane i aż błagały o nawilżenie. Ten olejek do ust zdecydowanie mi pomógł. Oprócz dobrego działania nawilżającego i regeneracyjnego daje ustom piękny połysk, jak po użyciu błyszczyka. Jest bardzo gęsty, dlatego lepiej nie nakładać go bardzo dużo i jest wydajny. Smaruje nim usta codziennie od kilku tygodni i nadal jeszcze mi zostało. Na opakowaniu jest napisane, że można go nałożyć na pomadkę, ale ja tego nie probowałam, więc nie mogę ocenić czy to działa. Jedyne co mi przeszkadzało to zapach. Nie dlatego, że był brzydki, po prostu mi osobiście nie podpasował. Pokochałam ten olejek, ponieważ gdy usta są w złym stanie, błyszczyk czy szminka nie wchodzą w grę. Ten olejek nie tylko dba o usta, ale również nadaje im blasku i można śmiało pomalować nim usta przed wyjściem.
    Zalety:
    • Nawilża i regeneruje
    • Daje połysk
    • Wydajny
  • 29 grudnia 2019 o 12:02
    Efekt mokrych ust
    Bardzo przypadł mi do gustu ten olejek, ale traktuję go w kategorii produktu do makijażu, a nie odżywczego. Przede wszystkim dyskwalifikuje go u mnie parafina - nie używam jej w kosmetykach do pielęgnacji, ale w kosmetykach kolorowych do ust robię wyjątek. W pielęgnacji wybieram oleje zamiast parafiny, a w kolorówce, cóż, wszystkie moje ulubione pomadki mają ją w składzie, a usta mi jeszcze nie odpadły, więc używam ze spokojem. Efekt to coś, co mi się w tym kosmetyku bardzo podoba, i niestety, to jedyna rzecz, która mi się w nim podoba. No, ale przecież to właśnie efekt jest najważniejszy. Usta wyglądają obłędnie, są optycznie powiększone, wygładzone, jakby ktoś pokrył je warstwą wody i zastygły, przepiękny efekt. Nigdy nie miałam kosmetyku, który aż tak pięknie i niespotykanie by wyglądał. Zapach boski, morelowy, bardzo chemiczny, ale mnie to nie przeszkadza, chyba nawet wręcz przeciwnie. Smak bardzo słodki, to już poniekąd efekt uboczny, bo wcale słodyczy nie lubię, ale niech będzie, grunt, że nie gorzki. Opakowanie nie przypadło mi do gustu i to nie tylko pod względem estetycznym. Już ten kartonik mi się nie podoba, niepotrzebne śmieci. Sam kosmetyk ma średnie pudełeczko, napisy ścierają się po kilku użyciach i wszystko ocieka w olejku. Dosłownie wszystko, całe opakowanie, nasze ręce i torebka, w której był przechowywany, dramat. Źle zaprojektowano opakowanie, wkładając aplikator część olejku zostaje na ściankach i potem brudzi wszystko, tłuści wszystko, brrr. Nigdy więcej! Chętnie kupiłabym olejek ponownie, gdyby producent pomyślał o innym opakowaniu, może o takiej kulce? Jak w błyszczykach w latach 90.
    Zalety:
    • produkt polski,
    • absolutnie niesamowity efekt na ustach, tafla, zastygnięta woda,
    • optycznie powiększenie ust,
    • fajny zapach i smak,
    • cena rozsądna
    Wady:
    • zbyteczny kartonik,
    • opakowanie, z którego wszystko się wylewa, napisy się ścierają, nie da się pomalować i mieć przy tym czyste ręce,
    • skład pozostawia wiele do życzenia, np. parafina (wybaczony, usta mi jeszcze nie odpadły) [to subiektywny minus, komuś może parafina w składzie nie przeszkadzać],
    • trwałość jest krótka, ale to raczej normalne, to nie matowa pomadka, pierwsze jedzenie/picie i olejku nie ma,
    • ma tendencję do wylewania się poza kontur ust, no ale to olejek, do tego pierwotnie przeznaczony do pielęgnacji, więc to też raczej normalne, mnie to nie przeszkadzało wcale, w końcu efekt jest przezroczysty,
    • niewydajny, nie ma go w opakowaniu wiele, a w połączeniu z tym wylewaniem to zaraz go nie ma
  • 19 maja 2019 o 12:54
    Piękny efekt + dużo wad
    -skład jest niezbyt ciekawy, ale w przypadku kosmetyków kolorowych do ust pozwalam sobie na ustępstwa (dlatego oceniam tylko jako kosmetyk do makijażu, nie pielęgnacyjny), -kartonik to zupełnie zbyteczne opakowanie, -samo opakowanie, w sensie pojemniczek jest tragiczny, chyba jest nieszczelny, bo za każdym razem jest cały oblepiony produktem, -kiedy nosiłam go w torebce, to ta przegródka zawsze była brudna i musiałam ją potem czyścić, co jak wiemy nie jest takie proste, -trwałość na ustach raczej słaba, -niestety rozlewa się poza kontur ust, -szybciutko ścierają się z opakowania napisy, -bardzo mało wydajny, +produkt polski, +niedrogi, +wiele kolorów/smaków do wyboru, chociaż nie wiem czy dają różne efekty, bo miałam tylko ten, +zapach moreli jest obłędny, czystą przyjemnością jest stosowanie tego kosmetyku, +efekt jaki daje jest przepiękny, usta błyszczą jak diamenty, żaden inny błyszczyk nie dał mi nigdy takiego efektu, po prostu robi się na nich tafla, +opakowanie estetyczne, +przyjemna konsystencja, jak żelowy olejek, +przezroczyste opakowanie, a więc widać ile zostało, +przyjemny i wygodny w użyciu aplikator Gdyby producent zadbał o to, żeby opakowanie nie było wiecznie tłuste i nie brudziło wszystkiego dookoła, kupiłabym ponownie.
  • 14 kwietnia 2019 o 15:06
    Uciążliwy w użytkowaniu
    +produkt polski, a to dla mnie zawsze plus, staram się kupować produkty polskie i/lub naturalne, +bardzo dobry smak, ultra słodki, jak landrynki, +usta wyglądają jak milion dolarów, to jest ten rodzaj nabłyszczenia, o który mam wrażenie chodzi każdemu producentowi, usta ociekają blaskiem, +ciekawa konsystencja, miła dla ust, taki bardzo płynny olejek, +jeśli miałabym ocenić opakowanie pod kątem estetycznym-> bardzo mi się podoba, +przez opakowanie widać, ile jeszcze zostało, +cena jest atrakcyjna, -/+jest kilka rodzajów do wyboru, -/+ten kartonik jest zupełnie zbędny, za dużo miejsca zajmuje, -/+wylewa się co prawda poza granice ust, ale nie wygląda to źle, w końcu to tylko blask, tak naturalnie i niewinnie wygląda, w sam raz dla fanek no make-up make-up, do których grona się zaliczam, -/+średnio długo trzyma się na ustach, ale to tak jak błyszczyk, nie oczekuję cudów, -skład pozostawia wiele do życzenia, na samym początku parafina, której fanką nie jestem, ale w przypadku produktu do ust, gdyby efekt był ładny i nie było większych wad, byłabym w stanie przymknąć na to oko, -z uwagi na jego skład w ogóle nie biorę pod uwagę jego właściwości pielęgnacyjnych, parafina na dłuższą metę wysusza, -mało wydajny, dużo go się nabiera na ten aplikator, -opakowanie to największa porażka w przypadku tego produktu, olejek się wylewa i ono zawsze jest całe nim ubrudzone, każda torebka się automatycznie zabrudzi, -napisy na opakowaniu super szybko się ścierają, ale to zapewne przez to, że rozpuszcza je ta tłusta formuła, -zużyłam jedno opakowanie i z przyjemnością wyrzuciłam je do kosza, nigdy więcej, miałam dość tłustych rąk, torebek, itd. Gdyby tylko producent zmienił opakowanie, kupiłabym ponownie jako błyszczyk, do pielęgnacji ust używam naturalnych kosmetyków. Jednakże jeśli potraktujemy go jako kolorówkę -> warto, wygląda przepięknie. Tak naprawdę zasługuje na 5 gwiazdek, ale aż 2 odejmę za to felerne opakowanie, bo przecież to właśnie przez nie nie jestem w stanie używać tego kosmetyku.

Zobacz także inne Olejki do ust