Szampony do włosów

L'biotica Biovax Opuntia Oil & Mango, Szampon intensywnie regenerujący

Biovax Opuntia oil & Mango szampon do włosów 200 ml

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 lipca 2022 o 12:38
    Obłędny zapach
    Szampon pachnie niesamowicie, owocowo z wyczuwalna nutą mango, szkoda że nie produkują w tym wariancie żelu pod prysznic. Zapach pozostaje na włosach przez jakiś czas po umyciu. Produkt nie zawiera sls a mimo wszystko jest wydajny. Dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy, nie przetłuszcza włosów. Polecam używać go w zestawieniu z maską z tej samej linii, genialnie się uzupełniają. Efekty włosy są czyste, miękkie, lśniące i pachnące.
    Zalety:
    • Zapach mango
    • Wydajny
    • Dobrze oczyszcza włosy i które głowy
    • Po umyciu włosy pięknie pachną
  • 22 lutego 2021 o 14:23
    Pięknie pachnie, do tego zregenerował moje włosy. Spełnia wszystkie obietnice producenta, ale tylko używany zamiennie z innym szamponem.
    Kosmetyki do włosów marki Biovax darze szczególnymi względami. Po masakrze do której doprowadziłam moje włosy, to one odratowały je w ekspresowym tempie i doprowadziły do stanu z którego jestem naprawdę dumna. A mam włosy długie, do połowy pleców, i średnioporowate w kierunku niskoporowatych. I jak zobaczyłam „mango” w opisie, nic nie mogło mnie powstrzymać przed kupnem szamponu. ZAPACH Szampon pachnie obłędnie. Jest to zapach soczystego i nie chemicznego, słodkiego mango, który wypełnia całe pomieszczenie a po umyciu włosów jeszcze długo się na nich utrzymuje. Zapach nie drażni nosa, chociaż swoją intensywnością na pewno będzie niektórym przeszkadzał, jeżeli nie są wielbicielami tego typu zapachów. KONSYSTENCJA Konsystencja szamponu jest żelowo – kremowa, gęsta na tyle że nie ucieka z dłoni w momencie aplikacji kosmetyku na włosy, ale nie tak zwarta żeby sprawiała problem z nałożeniem jej na całość włosów. Świetnie się też pieni. DZIAŁANIE Włosy myję codziennie i na początku byłam zachwycona działaniem szamponu. Tym bardziej że sięgnęłam po niego również dlatego że moje włosy trochę ucierpiały po prawie dwóch miesiącach ciągłego używania szamponów zwiększających objętość i zaczęły wypadać w niebezpiecznych ilościach. Stały się też matowe i szorstkie w dotyku. Szampon bardzo szybko je odratował i po kilku myciach prezentowały się świetnie. Były lśniące, gładkie, sypkie ale nie napuszone. Niestety, przy długotrwałym używaniu (po ponad tygodniu) po myciu szamponem zaczęły się problemy z rozczesywaniem włosów i zaczęły się strasznie puszyć na końcach. Jako że zachwycona działaniem zanim jeszcze zużyłam pół butelki szamponu, pobiegłam po jego zapas, zaczęłam używać go zamiennie z innym szamponem (nawilżającym), po Biovax Mango sięgając mniej więcej co dwa dni. I ten efekty są najlepsze. Nie wiem jeszcze czy wrócę do tego szamponu ponownie, a jeżeli kiedyś się zdecyduję, na pewno będę używać go zamiennie z innym, jako że wtedy daje najlepsze efekty.
    Zalety:
    • wspaniały owocowy zapach
    • wydajność typowa dla Biovaxa: codzienne mycie długich włosów = do trzech tygodni wydajności
    • wygładza, wzmacnia, nawilża
    Wady:
    • stosowany przez długi czas robi siano na włosach oraz może powodować problemy z rozczesywaniem
    Drogeria Super-Pharm
  • 30 grudnia 2020 o 15:39
    Trzy razy TAK!
    Szampon jednej z moich ulubionych firm: Biovax. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy, pięknie, owocowo pachnie, jest wydajny, nie zawiera SLSu, jest dostępny w wielu drogeriach w niewielkiej cenie. Czego chcieć więcej?
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza skórę głowy
    • pięknie, owocowo pachnie
    • pozostawia włosy pachnące i lśniące
    • wysoka dostępność
    • niska cena
  • 5 sierpnia 2020 o 9:11
    Biovax szampon
    Dla mnie rewelacja mam włosy poniszczone gdy umyje tym szamponem wydają się milsze w dotyku. Plus do tego maska świetnie się sprawdza. Włosy po nim szybko się nie przetłuszczają. Nie robią się takie jak po innych szamponach łamiące.
    Zalety:
    • Opakowanie zapach
    Wady:
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    xmagx
    12 kwietnia 2020 o 23:43
    Gorszego szamponu nie miałam...
    Zacznę od zapachu - okropny, sztuczno-owocowy, duszący, dla mojego nosa utrapienie. Sam szampon nie mył włosów, wręcz przeciwnie. Powodował tłuste „placki” na skórze głowy oraz włosach. Dodam ze nie jest to kwestia złego wypłukania szamponu z włosów... Obrzydliwa tłustość i lepkość włosów pojawiała się nawet gdy płukałam je baaardzo długo. Finalnie po 3 użyciach poddałam się i szampon przeznaczyłam na mycie pędzli - im nie robił krzywdy. Gdybym mogła dałabym zero gwiazdek...
    Zalety:
    Wady:
    • włosy tluste i lepiące
    • okropny zapach