Emulsje, esencje i boostery

Krauterhof Snail Extract Gel Żel z ekstraktem ze śluzu ślimaka

• 16 lutego 2022 o 13:39
    Super na trądzik
    Dla mnie świetnie się sprawdza miejscowo na zmiany trądzikowe. Używałam go mając 18/19 lat a teraz wróciłam do niego wraz z powrotem niedoskonałości i działa tak samo jak kiedyś (mam 25 lat). Używam miejscowo na zmiany trądzikowe, nie używam na całą twarz bo działa wysuszająco. Po nałożeniu na problematyczne miejsce pozostawiam do wchłonięcia. Dla mnie efekt jest taki sam jak użycie miejscowo antybiotyku, serio! Zmniejsza zaczerwienienie, następnego dnia wypryski są mniejsze, redukuje też blizny i przebarwienia skóry po wypryskach. U mnie radzi sobie nawet z najokropniejszymi wypryskami. Dla mnie must have!
    Zalety:
    • redukuje wypryski
    • redukuje blizny i przebarwienia
    • redukuje zaczerwienienia
    Wady:
    • mocny alkoholowy zapach
    • wysusza skórę
    Llaura
    20 marca 2017 o 21:37
    Dobry produkt
    Zakupiłam w jednym z kurortów uzdrowiskowych na południu Polski. Przyjemna konsystencja i szybkie wchłaniania. Faktycznie skóra jest bardziej napięta, niewielkie blizny zostały zredukowane, natomiast nawilżenia nie zauważyłam. Jak dla mnie sporym minusem tego żelu jest jego alkoholowy zapach. Z tego względu nie pozostawiam go do całkowitego wchłonięcia, a po 15-20 minutach zmywam. Formuła bardzo lekka, przyjemna w aplikacji. Tubka na plus- bardziej higieniczna niż np. słoiczek.