Balsamy do ciała

Bielenda Vegan Friendly, Masło do ciała ujędrniające `Pomarańcza z wit. C`

• 14 listopada 2024 o 14:27
    Super pachnie
    Wygodne opakowanie plastik -metal pokrywka 250 ml bardzo tresciwe mam wrazenie, ze lekko tlustawe. Wydajne bardzo przyjemnie pachnie pomarancza. Aby sie wchlonac u mnie potrzebuje chwili. Skora po nim jest miekka i nawilzona do tego gladsza. Co do ujedrniania bez przesady sam balsam cudow nie robi ????
  • 12 stycznia 2023 o 20:44
    Bogate masełko
    Masło do ciała bardzo przyjemnie pachnie. Ma ładny pomarańczowy kolor i bardzo fajnie mi się sprawdza. Używam go wieczorem, bo ma treściwą konsystencję, jak na masło do ciała przystało. Produkt szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Skóra jest ładnie nawilżona, a przy systematycznym stosowaniu bardziej napięta. Trzeba pamiętać, że tego typu produkty same z siebie nie ujędrnią nam ciała ;)
    • działanie
    Iwona_C
    1 sierpnia 2022 o 13:58
    Ładnie pachnie, łatwo sie aplikuje, błyskawicznie wchłania i dobrze nawilża.
    Masła do ciała często pojawiają się w mojej pielęgnacji, bo uważam że takie kosmetyki są bardziej skoncentrowane i ich działanie jest szybsze i silniejsze. Opakowanie odpowiednio dopasowane do tej gęstej konsystencji kosmetyku i umożliwia wydobycie całej zawartości. Słoik ma pojemność 250 ml, jest przeźroczysty i posiada dużą metalowa zakrętkę. Zarówno no na słoiku jaki zakrętce znajduje się etykieta z dominacją koloru pomarańczowego i zielonego. Jest tu również dokładny opis kosmetyku ,włącznie z przeznaczeniem, sposobem stosowania i składem. Konsystencja jest treściwa, przypomina miękkie masło ma i ma żółtawy kolor. Zapach z wyczuwalną pomarańczową nutą ,delikatnie kwaśną i bardzo przyjemną. Intensywny w opakowaniu, podczas stosowania ale na ciele pozostaje krótka chwilę. Skład jest wegański i pozbawiony agresywnych konserwantów, zawiera: olej sojowy, masło shea, glicerynę, olej roślinny, ekstrakt z aceroli, witaminę E, olejek eteryczny z neroli, substancje zapachowe, zagęszczające i konserwujące. Masło świetnie rozprowadza na skórze, nie bieli jej i natychmiastowo wchłania. Nadaje delikatny połysk , wygładza i sprawia że staje się ona aksamitna w dotyku. Jako produkt nawilżający na mojej suche skórze spisuje się doskonale, zaaplikowany raz dziennie utrzymywał ją w odpowiedniej kondycji do dnia następnego. Działanie ujędrniające mało zauważalne, a może zbyt krótko stosuje ten kosmetyk by zobaczyć takie efekty. Wydajność jest słaba, ja masło stosuję drugi tydzień raz dziennie i mam resztkę w słoiku, choć nie używam nie wiadomo jakiej ilości. Podsumowując masło do ciała ujędrniające `Pomarańcza z wit. C od Bielendy, pasuje mi pod względem składu, zapachu, konsystencji i dobrego działania nawilżającego.Bardzo przyjemnie pracowało mi się z tym kosmetykiem, ale nie wiem czy zakupie ponownie, chyba jednak bardziej skłonie się ku innym wersjom zapachowym.
    Zalety:
    • konsystencja miękkiego masła
    • przyjemny pomarańczowy zapach
    • łatwo rozprowadza się na skórze
    • wchłania się natychmiast po aplikacji
    • nie pozostawia lepkiego ani tłustego filmu
    • dobrze i długotrwale nawilża
    • wygładza i zmiękcza skórę
    • przyzwoity skład
    • nie uczula i nie podrażnia
    • wygodny w wybieraniu zawartości słoik
    • kolorowa i przyjemna dla oka szata graficzna
    Wady:
    • słaba wydajność
    • nie zauważyłam działania ujędrniającego
  • 7 lipca 2022 o 10:46
    Fajne masełko.
    Masełko bardzo przyjemne. Gęsta konsystencja, ładny zapach, dobrze się wchłania. Bardzo przyjemnie nawilżył skórę, była miękka w dotyku. Nie zauważyłam działania ujędrniającego ale też jestem leniem, więc poza smarowaniem się niewiele robię w kierunku jędrnego ciała. Dobry skład, polska marka. Opakowanie pozwalające wydobyć wszystko, do ostatniej kropli. Z pewnością spróbuję innych wersji zapachowych.
    Gogo145
    23 maja 2022 o 19:50
    Przyjemne w stosowaniu, ale ujędrnia na chwilę
    Lubię w kosmetykach akcenty cytrusowe dlatego kiedy zobaczyłam ujędrniające masło do ciała o zapachu pomarańczy wiedziałam, że muszę je mieć. Nie pomyliłam się zapach okazał się trafiony, urzekający ,lekko kwaśny, zdecydowanie to zapach niedojrzałej gorzkiej pomarańczy. Konsystencja produktu również przypadła mi do gustu - przyjemna, niby gęsta, treściwa ale łatwa w aplikacji i przyjemna w wchłanianiu . Owo pięknie pachnące masło o treściwej konsystencji umieszczono w plastikowe pudełko z nakrętką i zabezpieczono dodatkowo folią ochronną , która chroni produkt przed niechcianymi wścibskimi palcami . Produkt w kolorze zgaszonej pomarańczy z przyjemnością nakłada się na skórę , zaaplikowany szybko się wchłania roztaczając wokół przyjemny owocowy zapach. Po aplikacji skóra jest nawilżona, odżywiona , wypielęgnowana , wygląda zdrowo i jedrnie. Te ochy i achy naprawdę są zauważalne tuż po aplikacji , niestety następnego dnia skóra wraca do stanu poprzedniego i dopomina się kolejnej porcji produktu . Podsumowując to bardzo przyjemna propozycja od Bielenda, ale o krótkotrwałym działaniu albo dla mniej wysuszonej skóry. Moja dojrzała ,sucha skóra polubiła ten produkt , ale działanie nie jest w pełni wystarczające.
    • wchłanianie
    • nawilża ,wygładza i uelastycznia skórę
    Wady:
    • mała wydajność produktu
    • działanie krótkotrwałe