Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Dottore Cosmeceutici Sensonitore Gel Oczyszczający żel do mycia twarzy

• 24 maja 2023 o 9:40
    bardzo dobry
    Posiadam cerę mieszaną z tendencją do nawrotów trądziku różowatego. Produkt w wygodnej buteleczce z pompką. Pompka wydobywa idealną ilość produktu. Sam żel jest gęsto-rzadki, przezroczysty, z lekkim zabarwieniem brązowego. Ma delikatny zapach, dość charakterystyczny, ale przyjemny w użyciu. Żel po aplikacji na dłoń zawsze dodaje troszkę wody i pienię w rękach. Świetnie radzi sobie ze zmywaniem makijażu, bez problemu rozpuszcza mocny makijaż oka, nie podrażniając - to jest dla mnie mega ważne. Doczyszcza i skóra po wysuszeniu jest wyczyszczona, ale nie ściągnięta. Ma lekki blask i nadaję się do dalszej pielęgnacji. Mimo swej konsystencji bardzo wydajny. Myślę, że wrócę do niego jeszcze kiedyś, bo jest to na prawdę przyjemny produkt, po którym nigdy nic złego na skórze mnie nie zaskoczyło.
    • działanie
    • oczyszczenie
  • 23 października 2022 o 11:10
    Bardzo dobry żel
    Pierwsze co nieco zdziwiło mnie w tym kosmetyku to konsystencja. Nieco rzadka jak dla mnie. Poprzednio do porannej pielęgnacji używałam żelu Dermaquest z kwasem migdałowym,który był nieco bardziej zbity,przez co mogłam sobie go dawkowazć bezpiecznie :) Sensitorre na szczęście ma pompkę , ale trzeba być przygotowanym na nieco lejącą konsystencję ,która z zaskoczenia może przelecieć nam przez palce. Dodatkowo średnio dopracowane opakowanie,które powoduje, że pod koniec kosmetyku trzeba go dosłownie wylewać na rękę,gdyż pompka nie "dociąga"kosmetyku.I to jest tak naprawdę jedyny minus tego produktu. Cała reszta jak najbardziej na plus, kosmetyk dobrze domywa twarz, jednocześnie ją pielęgnuje. Jest praktycznie bezzapachowy, naturalny i skuteczny. Używam głównie rano i w ciągu dnia kiedy nie mam na sobie makijażu a mam potrzebe przemyć twarz. Jest praktycznie bezzapachowy, przezroczysty, nie pieni się jakoś szalenie ale robi co ma robić i jest wydajny. Na pewno jeszcze kiedyś do niego wrócę( najpierw muszę wykończyć obecne opakowanie).
    Zalety:
    • naturalny skład, dobrze oczyszcza
    Wady:
    • zbyt lejąca konsystencja, do której można się przyzwyczaić
  • 5 października 2022 o 17:13
    Świetny żel
    Żel oczyszczający Dottore zakupiłam w zestawie wraz z dwoma kremami o mniejszej pojemności oraz płynem micelarnym. Ten kosmetyk jest świetny. To jedno zdanie, które powtarzam przy każdej recenzji tego typu: niewiele oczekuję od produktów myjących, ważne, żeby mnie nie wysuszały i były w miarę łagodne, oraz wspierały moją barierę hydrolipidową. Świetny kosmetyk, jako drugi etap oczyszczania. Bardzo dobrze domywa twarz, będąc jednocześnie delikatnym. Starzył mi na 3 miesiące przy codziennym stosowaniu rano i wieczorem, fajnie się pieni. Wrócę do niego, polecam serdecznie!
    • Cena w zestawie
    • Delikatny
    • Dobrze oczyszcza
    mrowkax
    27 lipca 2022 o 11:11
    Świetny żel
    Lekki żel o pięknym zapachu. Nie podrażnia, nie uczula, dobrze domywa, jest wydajny, a pompka chodzi świetnie. Ciężko mi opisać zapach, jest delikatny i lekki, taki orzeźwiający z nutą cytrusów, a co najważniejsze w ogóle mi się nie nudzi. Mam wrażliwą naczynkową skórę, więc skuteczne, a zarazem delikatne oczyszczanie jest dla mnie bardzo ważne. Po użyciu żelu mam dobrze domytą skórę, przygotowaną na dalsze etapy pielęgnacji i co najważniejsze nie jest ściągnięta.
    Zalety:
    • działanie
    • nie podrażnia
    Wady:
    • jest drogi
  • 7 kwietnia 2022 o 16:12
    Super!
    Żel ślicznie pachnie, jest delikatny i wydajny; idealnie zmywa makijaż. Nie podrażnia ani nie przesusza cery. Mam trądzik różowaty i testowałam już wiele produktów do mycia, oczyszczania twarzy i ten jest naprawdę dobry!
    Zalety:
    • opakowanie, zapach, działanie, wydajność
    Wady:
    • mógłby być tańszy