Balsamy do ciała

Joanna Naturia Body, Balsam do ciała regenerujący z bzem do skóry bardzo suchej

• 10 marca 2024 o 20:31
    Jeden z lepszych!!
    Ten balsam dla mnie jest w zasadzie idealny. Nie dość, że pachnie naturalnym bzem to jest naprawdę nawilzający, pozostawia skórę miękką i gładką, jest bardzo wydajny, w wielkiej butelce i bardzo tani. Skład też ma świetny. Bardzo dobry balsam, który świetnie się rozprowadza, zmiękcza i nawilża skórę na długo, a mam naprawdę suchą z natury.
    Wady:
  • 27 sierpnia 2022 o 13:36
    Pachnie słonecznym majem
    Balsam ma cudowny, charakterystyczny zapach kwiatów bzu, które są wyczuwalne w powietrzu w maju. Zapach jest naprawdę intensywny. Uwielbiam go stosować w zimie, poprawia mi humor. Ma lekką konsystencję, dobrze się rozsmarowuje, jest bardzo wydajny. Nawilża skórę na cały dzień. Cena produktu nie jest wysoka. Polecam wypróbować miłośnikom mocnych, kwiatowych zapachów.
    Noor
    3 sierpnia 2022 o 15:21
    Dobry balsam, fatalny zapach.
    To będzie jednorazowa przygoda. Bóg mi świadkiem jak kocham zapach bzu. W maju zawsze mam jakiś bukiet w domu i po co najmniej jednym krzaku lilaka na wszystkich działkach i w ogrodzie. Ale ten balsam nie ma zapachu bzu, tylko zgniłych pomidorów. Jakąś pojedynczą, króciutką nutkę bzową czuć przez kilka sekund w czasie wsmarowywania i to wszystko. Sam balsam jest dość gęsty i biały. Bardzo dobrze nawilża i pielęgnuje nawet suchą skórę (już nie będę pisać, że należy go wsmarować do 3 minut po kąpieli w wilgotne jeszcze ciało). Wchłania się dobrze (ok. 15 min.). Zostawia lekki ochronny film, nadający ten piękny jedwabisty połysk wężowej gładkiej skóry, który uwielbiam. Utrzymuje pielęgnację ok 24 godziny. Projekt opakowania umiarkowanie mi się podoba. Wolę serię Sensual. Butla jest duża, z otworem odpowiedniej wielkości do konsystencji. Można ją postawić "na głowie", a na końcu warto rozciąć - sporo zostaje na ściankach. W mojej osiedlowej drogerii za mniej więcej 9zł. No i wszystko byłoby pięknie, tylko zapach jest dla mnie nie do zaakceptowania, niestety. A mogłam zaufać nosowi i kupić 4 zapasową flaszkę Sensual z kozim mlekiem na zapas ...
  • 28 maja 2022 o 22:51
    Zasługuje na wyższą ocenę!
    Balsam dokupiłam przypadkiem podczas zakupów w drogerii internetowej,bo brakowało mi do darmowej dostawy. Pierwszy szok i doza niepewności to niska cena w stosunku do pojemności. Za butelkę 500ml zapłaciłam 11 zł! Niestety nie spotkałam się z tym balsamem w żadnym stacjonarnym sklepie czy drogerii. Butelka jest wielgasna ! i dość ciężka, posiada prostą szatę graficzną, typową dla marki Joanna. Początkowo ciężko operować pełną butelką więc zdarzało mi się nadmiernie wylać balsam na rękę. Konsystencja jest widocznie bogata,ale przy tym aksamitna. Balsam łatwo rozprowadza się na skórze , nie bieli i szybko się wchłania. Nie pozostawia tłustej, klejącej,lepiacej warstwy. Po wchłonięciu czuję na skórze tylko jego piękny zapach i jest to zapach 100% bzu! Nie sądziłam, że można tak dobrze w kosmetyku oddać naturalny i świeży zapach bzu. Nie ma tu ani krzty chemicznej woni. Jestem autentycznie zachwycona propozycją zapachową tego balsamu! Mogłabym się w nim kąpać i pryskać kilka razy dziennie tak jest udany! Moja skóra cieszy się na myśl wieczornego spotkania z tym produktem. Jest miękka,zadbana, odpowiednio nawilżona i gładka. Zaznaczam , że nie mam jakichkolwiek problemów z przesuszoną skóra ciała,nie jest ona przesuszona i nie ma większych wymagań. Jestem tak zafascynowana tym produktem, że zamierzam wypróbować wszystkie dostępne warianty zapachowe balsamów od Joanny,by sprawdzić czy są równie zachwycające jak ten.
  • 24 marca 2021 o 0:41
    Bardzo przyjemny zapach
    Balsam Joanna regenerujący z bzem to całkiem fajny produkt. Nie jest to produkt o bardzo wysoko jakościowym składzie, ale nie ma też tragedii. Z dobrych składników znajdziemy m.in. mocznik, glicerynę, masło shea, olej ze słodkich migdałów oraz wyciąg z lilaka (bzu) - niestety dość nisko w składzie. Jak widać, jest tego dość dużo. Niestety w składzie jest olej parafinowy, ale na szczęście nie jest to jedna z pierwszych pozycji, jak często bywa nawet w droższych tego typu produktach, oraz phenoxyethanol. Balsam kupiłam za cenę 9,49 zł w Kauflandzie i chyba tylko tam się z nim spotkałam, ale cena bardzo korzystnie przekłada się na pojemność, bowiem produkt jest opakowany w dużej, 400 ml butelce, a więc i naprawdę wydajny. Był jednym z trzech wariantów: dwa pozostałe dostępne tam to odżywczy i nawilżający. Do zakupu skłoniła mnie obietnica producenta, że krem pachnie bzem, a że kupowałam go w grudniu przed świętami, czyli w środku zimy, byłam bardzo stęskniona za wiosną i wiosennymi, lekkimi zapachami. Faktycznie jest to prawda, produkt ma bardzo żywy i intensywny zapach ulubionych fioletowych kwiatuszków kojarzących się z majem i ładną pogodą :-) Korzystam z niego gdzieś tak od końca grudnia, przez jakiś czas na przemian jeszcze z garnierem czerwonym, potem już tylko solo. Skóra jest nawilżona i miękka. Bezpośrednio po aplikacji zostawia przyjemny film na powierzchni, także dość szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej uciążliwej warstwy, chociaż nie dzieje się to błyskawicznie. Niestety zapach szybko ulatnia się ze skóry. Jestem z niego zadowolona, chociaż raczej nie zauważyłam obiecywanej regeneracji, ale jeszcze żaden balsam tego na mojej skórze nie uczynił. A może źle interpretuję słowo regeneracja w kosmetykach i spodziewam się za dużo? Natomiast czy kupię ponownie to nie wiem, jeśli chodzi o takie kosmetyki to lubię testować nowe rzeczy, a i kolejny raz zdecyduję się raczej na produkt o innym zapachu, bo lubię różnorodność. Ale może kiedyś jeszcze po niego sięgnę, nie będę się przed nim bronić.
    Zalety:
    • całkiem niezły skład, sporo substancji aktywnych
    • piękny żywy zapach bzu przywodzący na myśl wiosnę i majowy ogródek
    • nawilża skórę
    • całkiem szybko się wchłania, choć trzeba chwilkę odczekać
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • po użyciu na skórze zostaje fajny film na powierzchni, skóra jest miękka i zdrowa
    • dobra cena jak za taką pojemność (400 ml) i dość dobrą jakość
    Wady:
    • nie zauważyłam regeneracji
    • opakowanie jest masywne i przez to nie wygląda super atrakcyjnie. Widziałam lepsze, ale nie jest też brzydkie, ma przyjemne fioletowe akcenty, więc taki lekki minusik, ale to już bardziej czepialstwo.