Maseczki w płachcie

Czyste Piękno Złota maska 24K

• 5 marca 2022 o 21:40
    Czyste Piękno, Złota maska 24K
    Do zakupu maski skłoniła mnie informacja na opakowaniu, że zawiera kolagen, kwas hialuronowy oraz algi. Słowem zestaw idealny dla wrażliwej cery 40+. Płachta umieszczona jest w foliowej saszetce włożonej następnie do opakowania z grubego papieru. Na foliowej saszetce znajdują się obustronne nacięcia ułatwiające jej otwarcie. W saszetce znajduje się gruba, ciężka hydrożelowa płachta zanurzona w bardzo dużej ilości zupełnie płynnego kosmetyku. Płachta w saszetce była tak zgnieciona pod swoim własnym ciężarem, że zupełnie się odkształciła i umieszczenie jej na twarzy tak, aby przylegała była niemożliwa. Można wręcz powiedzieć, że płachta żyje swoim życiem, odstaje od twarzy w wielu miejscach, a dodatkowo jest tak ciężka i śliska, że wciąż zsuwa się z twarzy i przez całe 15 minut walczyłam z wyciąganiem z ust paseczka, który powinien znajdować się pomiędzy nosem a ustami. Chyba jedyna metoda na jej użycie to leżenie w bezruchu. Nasączenie płachty kosmetykiem jest dość słabe, gdyby nie to, że płachta jest hydrożelowa, to pewnie przez te 15 minut pewnie by zupełnie wyschła. Samego kosmetyku w saszetce jest bardzo duży nadmiar. Jako że nie lubię marnować i wyrzucać kosmetyków, to ja ten nadmiar wykorzystałam w charakterze serum do porannego nakładania na twarz i szyję, przed nałożeniem kremu. Kosmetyku w saszetce było tak dużo, że wystarczyło mi tego "serum" na 8 dni stosowania. Kosmetyk mimo tego, że jest całkowicie płynnej konsystencji (praktycznie jak woda), dość szybko się wchłania. Nie lepi się, dzięki czemu dał radę w charakterze takiego serum. Jeśli chodzi o efekty, to w sumie ciężko stwierdzić, że ten kosmetyk robi coś dobrego ze skórą, z pewnością nie zaobserwowałam odmłodzenia i wygładzenia, ani nie odczułam nawilżenia. Ale też jednocześnie nie zrobił mi żadnej krzywdy, nie podrażnił, ani nie dał żadnych innych niepożądanych efektów. Chyba jedyna zaleta tego kosmetyku to bardzo przyjemny różany zapach. Reasumując - szkoda pieniędzy. Brak efektów i frustracja wywołana szamotaniem się z płachtą powodują, że na pewno nie kupię więcej tego produktu.
    Zalety:
    • przyjemny, różany zapach
    Wady:
    • koszmarna płachta, wygnieciona, przez co odstaje w wielu miejscach, a dodatkowo zsuwa się pod własnym ciężarem
  • 19 września 2021 o 11:59
    nie wszystko złoto co sie swieci
    Używa od:próbka
    kupiłam tę maskę typowo jako zabieg przed jakims wyjsciem na impreze czy przed makijazem zeby nawilzyc i przygotowac skore na ciezka tapete. udalo mi sie upolowac w mojej local drogerii za 11 zl w pakiecie z platkami pod oczy. maska ma formę typowego płatu kolagenowego, takiego glutka. jednak jest dosyć dziwnie złozona w opakowaniu, myśle ze gdyby byla rozlozona bylaby latwieksza do nałożenia. przez to ułożenie jest dosyć pognieciona i sztywna, ciężko ją dobrze dopasować do buzi. do tego plachta jest bardzo mala - moja twarz kjest serio nieduza i tak nie zostala w calosci zakryta przez maskę. otwory na oczy i usta są male i dziwnie umiejscowione. musialam sie z nia polozyc aby sie nie zsunela, co jest w miare normalne rpzy takich glutkowych maskach jednak ta wrecz sie slizgala na skorze. skora po niej byla lekko nawilzona i rozswietlona, makijaz nakladal sie ladnie i dobrze wygladal. jednak czy jest to niesamowity efekt wygladzenia i odmlodzenia? hmmm, raczej nie. skoro na mojej 20 letniej skorze niewiele dala, to na dojrzalej chyba tez nie da rady. przed uzyciem wlozylam ja do lodowki, przez co fajnie chlodzila. niestety na skorze pojawilo sie lekkie zaczerwienienie, nienwiem czy to wina maski czy wlasnie jej chłodu. ogolnie efekt jakis jest, ale nie warty 11 zl.
    Zalety:
    • duza ilosc esencji w opakowaniu, mocno nasaczona nią maska
    • lekkie chlodzenie
    • nawilzenie, skora lekko odzywiona
    • zloty kolor, wyglada to ciekawie
    • przed makijazem/impreza moze dać rade jako taki zabieg przygotowujący
    • lekki zapach
    • za mala maska
    • bardzo mocno zsuwa sie z twarzy
    • niestety lekko podraznia (?)
    • latwo sie rozrywa
  • 4 sierpnia 2018 o 11:45
    Bubel tysiąclecia
    Ten produkt mnie tak rozczarował, że zanim zabrałam się do pisania tej recenzji, przeczytałam poprzednie, czego zwykle nie robię. No i cóż, nic dodać nic ująć. Ta maska to najgorszy bubel na świecie. Płachta to gumowany glut, pomięty, ledwo nasączony, dwa razy mniejszy niż twarz, zjeżdża, nie trzyma się w ogóle, po prostu koszmar. Twarz szczypie, po zdjęciu się jedynie lepi. Szybko umyłam buzię, zrobiłam peeling i na szczęście żadnych uczuleń czy wysypów nie dostałam, ale i tak jest to najgorsza rzecz EVER. Nie polecam.
    alphala
    9 czerwca 2018 o 20:18
    Okropna
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maska jest okropna. Niewymiarowa, za male otwory na oczy. Jest sztywna i pognieciona, przez co nie przylega dobrze do twarzy. Trzeba w niej lezec, bo zjezdza. Od poczatku szczypie, a nie mam jakiejs nadwrazliwej skory. Nie wytrzymalam z nia dluzej niz 5 minut. Zapach intensywny rozany, ja akart nie lubie tak mocno kwiatowych nut. Nie polecam.
    Zalety:
    • Nic a nic
    Wady:
    • J.w.
  • 12 maja 2018 o 22:35
    Bubel.
    Używa od:próbka
    Maseczkę kupiłam skuszona zachwycającym opisem i opakowaniem, które sugerowało ekskluzywny produkt. Niestety pierwsze rozczarowanie pojawiło się tuż po wyciągnięciu maseczki z opakowania - maseczka była tak śliska, że wyślizgnęła mi się z rąk. Samo opakowanie w porządku - płaski karton w środku którego znajduje się kolejne szczelne opakowanie. Maseczka jest trudna do nałożenia - jest wyjątkowo śliska, bardzo łatwo wyślizguje się z rąk, ciężko ją ułożyć odpowiednio na twarzy, na relaks z jej użyciem nie ma co liczyć - nie "trzyma" się twarzy, trudno się ułożyć w odpowiedniej pozycji by nie spadła i nie przesunęła się. Otwory na oczy są zbyt małe (by np. móc w trakcie spokojnie czytać), gdy próbowałam trochę ją przesunąć przerwała się mi się w rękach. Konsystencja w dotyku żelowa, daje odczucie lekkiego chłodu. Nie podrażniła mi skóry, może dlatego, że nie byłam w stanie utrzymać jej na twarzy dłużej niż 5 minut. Innych efektów nie dostrzegłam.
    Zalety:
    • szczelne opakowanie
    • nie podrażnia
    Wady:
    • bardzo śliska
    • trudna do nałożenia
    • nie przylega dobrze do twarzy
    • ma tendencję do przesuwania się
    • łatwo się rwie przy próbie poprawienia jej na twarzy
    • nie nadaje się do relaksu: nie można w niej się ruszać, czytać, oglądać

Zobacz także inne Maseczki w płachcie