Samoopalacze do twarzy

Eveline Cosmetics Summer Gold, Ekspresowy samoopalacz w żelu do twarzy i ciała 3 w 1

Eveline Summer Gold Samoopalacz W Żelu 3W1 Do Twarzy I Ciała Jasna Karnacja 100 ml

Evi_L
    1 lutego 2020 o 11:00
    Tylko tego używam. Konieczny tuning.
    Po pierwszym użyciu dramat. Ale przy mojej jasnej karnacji w połączeniu z oliwką dla dzieci w stosunku 40% samoopalacza do 60% oliwki rano mam pięknie "opalone" nogi. Przed nałożeniem na nogi smaruję samą oliwką kolana i kostki. I tyle. Codziennie trochę przed snem i po paru nocach jest super. Tylko każdy chyba musi opracować własną mieszankę.
    Zalety:
    • Problemowy ale kolor ładny. Wydajny.
    Wady:
    • Trzeba zrobić mix z oliwką żeby wyglądać jak człowiek. Dla cierpliwych :)
  • 24 lipca 2019 o 15:10
    Nie warto
    Kupiłam ten produkt zachęcona konsystencją żelu, kiedyś miałam z L'Oreala i byłam zachwycona. Nie otwierałam w sklepie i to mój błąd. W domu okazało się, że to nie żel tylko coś na kształt wody, trudno to utrzymać na palcu, leci z tuby bez kontroli. Dobra, nie zniechęcam się, może będzie się dobrze nakładał. Smaruję nim twarz i nagle czuję zapach potu. O rany, wysmarowałam się potem o konsystencji niezsiadłego kisielu. Fuj, ohydztwo. Koloru nabrałam szybko, ale pomarańczowego niczym bombka na choince. Najwięcej zebrało się w okolicach brwi i przy uszach, choć tam dobrze rozsmarowałam. Koszmar.
    Zalety:
    Wady:
    • konsystencja, zapach a raczej smród, kolor
  • 10 czerwca 2019 o 6:52
    Dramat
    Przetestowałam ten samoopalacz w odcieniu dla jasnej karnacji, nie wiem jak sprawdza się ten do ciemniejszej karnacji ale ten to jakiś dramat. Moim zdaniem produkt poza niską ceną nie ma żadnych innych zalet. Jeśli chodzi o konsystencję to producent obiecuje nam żel - otrzymujemy wodę a nie żel, która wręcz wylewa nam się z opakowania. Jeśli zaś chodzi o kolor... cóż.... nie wiem czy pomarańczowy pasuje do jasnej karnacji. Produkt ten nie dość że ma okropny kolor taniego samoopalacza z lat 90 to do tego robi okropne smugi. Zawsze przed zastosowaniem jakiegokolwiek samoopalacza najpierw wykonuję dokładny peeling ciała, dopiero później na osuszoną skórę nakładam samoopalacz zwykle z czyjąś pomocą aby było jak najrówniej. I nie ważne jak bardzo dokładnie bym rozprowadziła ten produkt to on i tak robi straszne smugi. Dodam jeszcze że po posmarowaniu ciała tym, jak również innymi tego typu specyfikami odczekuję jakiś czas zanim np. się położę spać żeby nie wytrzeć połowy produktu i nie narobić smug. Zawsze czekam jakieś 3 godziny. Nie zmienia to jednak faktu iż preparat na skórze robi okropne smugi, plamy i łaty. Efekt nie był widoczny po 1 godzinie jak obiecuje producent ale dopiero na drugi dzień- po jakichś 8 - 10 godzinach. Za to efekt na skórze utrzymuje się do tygodnia- niby zaleta, kwestia tego czy mamy ochotę tak długo mieć pomarańczową skórę. Podsumowując- dramat. Nie polecam.
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • kolor- pomarańczowy na skórze "do jasnej karnacji"
    • robi smugi i plamy
    • konsystencja bardzo płynna - producent obiecuje żel, dostajemy wręcz wodę
    • efekt nie po 1 godzinie a po 8-10
  • 16 lutego 2019 o 22:37
    wszystko ok...tylko ta konsystencja- to płyn , a nie żel
    Pewnie jestem w mniejszości, ale należę do osób, które latem chętnie korzystają ze słońca- oczywiście stosuję kosmetyki z filtrami i oczywiście znam słowo umiar. Złocista skóra poprawia samopoczucie i sprawia, że czujemy się atrakcyjniejsze. W miesiącach, kiedy brakuje słońca, chętnie sięgam po inne sposoby przyciemnienia skóry. Opalanie natryskowe, kremy, mgiełki, pianki, chusteczki brązujące...Z ciekawością sięgnęłam więc po produkt Eveline- wybrałam wersję dla ciemnej karnacji. Opakowanie to miękka plastikowa tuba zamykana na klapkę i stojącą " na głowie". Konsystencja kosmetyku rozczarowała mnie- jest niezmiernie rzadka, w zasadzie to płyn a nie żel. Produkt warto aplikować nad wanną bądź umywalką, gdyż owa rzadka konsystencja sprawia, że łatwo nim zabrudzić podłogę. Sama aplikacja jest przyjemna- kosmetyk pachnie jakimś owocem i błyskawicznie się wchłania, nie pozostawiając przy tym uczucia lepkości. Charakterystyczny zapach samoopalacza zaczyna być lekko odczuwalny po 3 godzinach, na szczęście nie jest on szczególnie intensywny. Produktu używałam na noc, na oczyszczoną peelingiem i wydepilowaną skórę. Rano nie zauważyłam smug, a wersja dla ciemnej karnacji, której używałam, zabarwiła moją skórę na ładny złocistobrązowy kolor, na pewno nie był to odcień pomarańczy. Produkt nie wysusza skóry, a jego trwałość oceniam na 4 dni. Opakowanie 100 ml wystarczyło mi na 5 zastosowań ( na skórę całego ciała). Generalnie wersja dla ciemnej karnacji spełniła moje oczekiwania- nadała ładny odcień opalenizny i nie wysuszyła skóry. Z powodu zbyt wodnistej konsystencji odejmuję jedną gwiazdkę.
    Zalety:
    • wersja dla ciemnej karnacji nadaje ładny odcień
    • nie wysusza skóry
    Wady:
    • zbyt wodnista konsystencja
  • 20 grudnia 2018 o 17:35
    Najlepszy!
    Wreszcie naprawdę dobry samoopalacz, którego stosowanie nie jest męczarnia... +Idealna konsystencja, +bardzo szybkie wchlanianie -mozna się po kilku min ubrać, a nie czekać pół godziny jak w przypadku innych produktów, które i tak dawały uczucie lepkości. + zero smug (nie rozumiem skąd tyle złych opinii. Ja używałam też bez wcześniejszego peelingu i nigdy nie miałam żadnych smug -trzeba go porządnie wstrząśniac przed aplikacja +ładny kolor +malo śmierdzący -opakowanie (troche się leje) -dostępność, bo nigdzie go nie moge znalezc, a nie wyobrażam sobie już powrotu do innych...