Balsamy do ciała

Nacomi Sweet Honey Wafers Smooth Body Butter Lekkie masło do ciała `Miodowe gofry`

Nacomi Smooth Body Butter
Nacomi Lekkie Masło Miodowe Gofry 100g

• 19 stycznia 2025 o 9:16
    Obłędny zapach
    Oceniane tutaj masło zakupiłam kilka miesięcy temu w jednej z drogerii internetowych. Zaintrygowały mnie opis producenta. Zapach miodowych gofrów, mniam... Na jesień i zimę jak znalazł. Mam bardzo suchą i wymagającą skórę ciała. Nie przeszkadza mi więc tłusta i treściwa konsystencja kosmetyku. Wręcz przeciwnie, o tej porze roku lubię takie tłuściochy. Problemem jest jednak, że masło bardzo długo się wchłania. Z tego powodu nie sprawdza się ono rano, gdy spieszymy się do pracy. Tutaj potrzeba trochę więcej czasu. Masło jest świetne dla suchej skóry ciała. Sprawdza się także do pielęgnacji suchych stóp i łokci ( o ile mamy wystarczająco dużo czasu). Wygładza, natłuszcza i zmiękcza skórę.Niemniej, z uwagi na konsystencję, nie wyobrażam sobie stosować tego cuda o innej porze roku niż jesienią i zimą. Latem pewnie spływałby z ciała. Zapach również wpisuje się w jesienno - zimową aurę. Jest słodki, kulinarny wręcz. W końcu jak mogą pachnieć miodowe gofry? Latem pewnie ten miodowy aromat wywołałby u mnie ból głowy . Opakowanie jest zabawne, dziewczęce i miłe dla oka. Nie używałam tego kosmetyku codziennie z uwagi na jego powolne wchłanianie. Zużycie jednego opakowania zajęło mi więc ponad dwa miesiące. Czy kupię ponownie? Może, jak temperatura będzie w okolicach zera. Przy wyższych temperaturach, jak już wspominałam , produkt by pewnie spływał z ciała. Dla wielbicielek słodkich zapachów i tłustych maseł produkt jak najbardziej warto uwagi.
  • 30 marca 2023 o 17:24
    Jest cała masa przyjemniejszych produktów
    Generalnie nie mam jakiś wybitnie wygórowanych oczekiwań, jeśli chodzi o balsamowanie ciała... Produkt ma się sprawnie rozprowadzać, ładnie wchłaniać zapewniając przy tym nawilżenie i odżywienie skóry oraz przyjemnie pachnieć. W przypadku tego produktu już 2 punkty z listy nie działają. Bo o ile nawilża on skórą w mniejszym czy większym stopniu, czyli bez efektu wow. O tyle po prostu nie podoba mi się ten jedzeniowy zapach, sama bym po niego nie sięgnęła, ale dostałam próbkę do przetestowania. Ponadto masełko jest tak gęste i jakby olejowe, że długo się rozciera na skórze (po prostu się maże).
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Edith14
    27 listopada 2022 o 18:20
    Całkiem przyjemne
    Konsystencja jest gęsta taka budyniowa, tłusta, dobrze się rozprowadza. Po aplikacji mam wrażenie jakbym użyła jakiegoś olejku do ciała, ale ku mojemu zaskoczeniu (moja skóra nie lubi się z olejkami) masło całkiem szybko się wchłania i nie zostawia tłustego filmu, dzięki czemu bez problemu możemy się ubrać prawie natychmiast po aplikacji. Nie zapycha. Dobrze nawilża i nie podrażnia. Ja mam dość problemową skórę i szczególnie po depilacji potrzebuję maksymalnego nawilżenia wtedy ten mus nakładam podwójnie, żeby czuć się komfortowo. Skóra po użyciu jest miękka gładka i nawilżona. Zapach jest słodki i apetyczny,no bo jak mogą pachnieć miodowe gofry ? Dla mnie to takie mleczno miodowe połączenie i mimo że nie jestem fanką słodkich zapachów to ten jest dla mnie całkiem przyjemny. Jeśli lubicie masła, które nawilżają i jednocześnie odżywiają skórę to ten produkt jak najbardziej warto sprawdzić.
    Zalety:
    • Skład
    • Dobrze nawilża na długo
  • 25 września 2022 o 11:58
    Może być fajne na zimę
    Jedno z najgęstszych maseł jakie w życiu używałam, mocno tłuste i treściwe. Z pewnością na chłodniejsze miesiące, bo w lecie dosłownie spływa z ciała. Nawilża nawet dobrze, pachnie słodko, jak deserek. Konsystencja: bardzo gęsta, tłusta, treściwa, niewielką ilością mogłam nasmarować całe ciało. Masło długo się wchłaniało, do momentu wchłonięcia skóra lepiła się. Działanie: kosztem tej trudnej formuły jest dobrze nawilżona skóra, faktycznie przy codziennym używaniu nie miałam suchych miejsc, podrażnień a miejsca, które zawsze wymagają najwięcej odżywienia były zaspokojone. Dosyć mała pojemność, dlatego produkt szybko dobił dna. Nie wiem czy kupię ponownie, być może zimą, ale chciałabym wypróbować inne zapachy. Zapach: mega słodki, waniliowo miodowy, utrzymuje się na skórze i piżamie. Jestem zwolenniczką słodkich, jedzeniowych kosmetyków, więc to dla mnie na plus. Opakowanie: wygodny, odkręcany słoik nie wyobrażam sobie innego przy tak gęstej konsystencji. Piękna, słodka etykieta, przyciąga uwagę podczas zakupów.
    Zalety:
    • nawilża skórę, odżywia, zwalcza przesuszenia
    • słodki, zapach jak deser
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • tłusta konsystencja, długo się wchłania, do momentu wchłonięcia ciało całe się lepi
    • mała pojemność
  • 12 grudnia 2021 o 15:30
    Nawet zapach mi nie przeszkadza
    Produkt jest gęstej, żółtawej konsystencji. Jest w plastikowym słoiku dzięki czemu można go wykorzystać do końca. Zapach jest sztuczny, ale co dziwne mnie nie drażni. Niewielka jego ilość wystarcza na posmarowanie danej części ciała. Wchłania się długo i lubi brudzić. Ale to jak nawilża i natłuszcza rekompensuje wszystko. Stosuje go na suche łokcie a nawet na pięty. Skóra jest gładka, bez oznak suchości. Uczucie nawilżenia utrzymuje się długo, nie jest powierzchowne. Fajny, ciężki kosmetyk na zimę. Ratunek dla suchej skóry.