Kremy uniwersalne

Bioliq Dermo 55+, Krem intensywnie liftingujący do skóry oczu, ust, szyi i dekoltu

• 27 marca 2024 o 11:31
    Dobry krem w przystępnej cenie
    Krem intensywnie liftingujący do skóry oczu, ust, szyi i dekoltu 55+ marki Bioliq kupiłam w zestawie z kremem na noc i na dzień. Krem do skóry oczu, ust, szyi i dekoltu to dobry produkt o lekkiej formule, która zapewnia szybkie wchłanianie i poczucie silnego odżywienia i wygładzenia skóry. Produkt świetnie sprawdza się jako element pielęgnacji skóry pod oczami, wokół ust, szyi i dekoltu. Jednak z uwagi na fakt, iż kremy na noc i na dzień z serii Bioliq 55+ dedykowane są także do pielęgnacji okolic szyi i dekoltu to ten krem stosowałam głównie na okolice oczu i ust. Krem bardzo dobrze sprawdza się pod makijaż. Dobrze współpracuje z kosmetykami do makijażu np. korektor. Krem przy regularnym stosowaniu sprawia, że skóra jest dobrze odżywiona i wygładzona. Krem ma dużą pojemność - 30ml. Opakowanie jest proste, estetyczne a tubka jest wygodna i higieniczna do aplikacji kremu. Zapach jest delikatny. Krem jest bardzo wydajny. Cena kremu jest przystępna a kupując zestaw Bioliq 55+ naprawdę bardzo atrakcyjna.
    Zalety:
    • odżywia skórę i wygładza
    • sprawdza się pod makijaż
  • 30 kwietnia 2020 o 11:22
    Nieźle nawilża dekolt, pod oczy nie używam.
    Krem liftingujący marki Bioliq do szyi, pod oczy i do ust kupiłam w zestawie razem z dwoma innymi kremami, na dzień i na noc, tuż po Świętach, jako, że zestaw ten był w cenie promocyjnej. Ten zestaw wybrałam nie ze względu na wiek, ale na właściwości jakie podaje producent. #OPAKOWANIE Ten krem zapakowany jest w tubkę na zakrętkę. Szczerze przyznam, że wolę zatrzaski bo są wygodniejsze. Tubka jest wykonana z białego plastiku, ma prostą szatą graficzną, z granatowymi wstawkami, z opisem kremu i jego właściwościami. Opakowanie jest bardziej higieniczne niż gdyby było w słoiczku więc za to plus. #KONSYSTENCJA Tu konsystencja jest średnio gęstą, ale u mnie nawet szybko się wchłania, nie zostawia białych smug, nie roluje się, nie obtłuszcza, nie zostawia tłustego filmu na skórze. #ZAPACH Jeśli chodzi o zapach to jak dla mnie jest prawie, że niewyczuwalny, bardzo delikatny, nie jest sztuczne ani chemiczne, więc nie drażni nosa. Ja sama używam go jedynie na dekolt i szyję więc nie wiem jak sprawdziłby się w okolicy ust i oczu. Plus, że nie "kłóci" się z perfumami. #DZIAŁANIE Ten krem dobrze nawilża skórę dekoltu, szyi. Skóra staje się nieco bardziej elastyczna, jest dość miękka, całkiem przyjemna w dotyku, może nieco bardziej gładka, wiadomo dekolt jest ważną częścią ciała, o której nieraz zapominamy, dlatego głównie tutaj stosuję ten krem. Kosmetyku nie używałam pod oczy i wokół ust ze względu na to, że mam inny krem do twarzy i pod oczy więc nie wiem czy powoduje pieczenie okolicy oczu. Sama nie zauważyłam jakiegoś bardzo dużego efektu liftingującego, a daleko mi do 50ki, więc myślę, że osoby w tym wieku mogłyby nie być do końca zadowolone, aczkolwiek przyznam, że używam go dość krótko i może trzeba na ten efekt liftingujacy czasu. Jak dla m ie to krem, który nieźle nawilża, ale bez większego efektu wow. Raczej nie zdecyduję się na kolejne opakowanie bo nie ma spektakularnego efektu, zwykły krem nawilżający, który mogłabym mieć w tej cenie w większym opakowaniu. #NIEPORZĄDNE Ważne, używam na dekolt, nie twarz i tu mnie krem nie podrażnia, nie uczula, nie spowodował swędzenia, pieczenia, nie było żadnych reakcji alergicznych, nic złego się nie działo, nie spowodował wyprysków, krostek ani pryszczy na dekolcie więc mnie nie zapycha, nie wysusza skóry i nie obciąża jej. Nie wiem jak radzi sobie pod oczami czy wokół ust. #WYDAJNOŚĆ Tu wydajność jest przeciętna z tego względu że używam go dość obficie na dekolt, moze na miesiąc lub 2 wystarczy. #CENA Cena w zestawie świątecznym promocyjnym, już po świętach nie była jakoś strasznie wysoka, jak na 3 kosmetyki myślę, że można spróbować na sobie i zobaczyć jak się sprawuje.
    Zalety:
    • Nawilża dekolt
    • Konsystencja
    • Skóra jest miękka
    • Nie podrażnia skóry dekoltu
    • Nie zapycha
    • Nie obciąża
    • Nie obtłuszcza
    Wady:
    • Nie ma działania liftingujacego
    berter
    25 października 2019 o 17:37
    Bubel
    Używa od:próbka
    Nie mam 55 lat, mam dużo mniej, ale używałam tego kremu - otrzymałam zestaw próbek w aptece. Krem nie dotrzymuje żadnej z obietnic producenta (Aflofarm). Jedyne, co mi uczynił, to potworne podrażnienie oczu - szczypanie i lejące się strumieniami łzy. Tak mnie zniechęcił, że z pewnością nie zakupię żadnego kosmetyku ww. producenta. I jeszcze jedno - ponieważ otrzymałam zestaw próbek kremów pod oczy z serii Bioliq (25+, 35+, 45+ oraz 55+) przestudiowałam składy. Otóż każdy z tych kremów ma identyczny skład na początku, ergo: substancji de facto działających jest tak niewiele, że pytanie podstawowe brzmi: czy te kremy rzeczywiście inaczej działają? Myślę, że przede wszystkim żaden z nich nie nadaje się do oczu wrażliwych. Jak można podążać za wskazówkami producenta, aby nie aplikować kremu blisko oczu, skoro pod wpływem temperatury, ruchów powiek krem sam migruje i podrażnia?
    Zalety:
    • Nie ma żadnych.
    Wady:
    • podrażni
    • nie spełnia obietnic
  • 15 marca 2019 o 12:55
    Mama poleca
    Kupiłam ten krem mamie w prezencie urodzinowym jakieś 3 miesiące temu (razem z Bioliq, krem liftingujaco-odzywczy na noc) i mama jest zachwycona. Skóra jest elastyczna, gładka i dostała blasku. Patrząc na skórę mamy widać, że jest odświeżona i wypoczęta. Dobrze nawilża skórę (testowałam na sobie). Ogólnie krem dobrze się rozprowadza i nie powoduje efektu ciężkości. Kolejne opakowania mama kupiła sobie sama więc myślę, że ten zestaw kremów jej przypasowal