Kremy pod oczy

La Roche-Posay Redermic C, Intensywnie ujędrniający krem pod oczy

La Roche-Posay Pure Vitamin C Nawilżający i ujędrniający krem pod oczy 15 ml
La Roche-Posay Redermic C Eyes Krem pod oczy wypełniający zmarszczki intensywnie ujędrniający 15 ml
La Roche-Posay Pure Vitamin C Pod Oczy
Apteka Polska APTE.PL

• 28 września 2022 o 14:09
    Jest wspaniały
    Rewelacyjny krem. Efekty płytszych zmarszczek przy oczach i "kurzych łapek" widoczne po kilku dniach od stosowania. Bardzo wydajny. Zapach delikatny. Polecam.
    Kaisja
    15 marca 2021 o 21:15
    Zastrzyk witaminy C na noc – rewelacyjny w walce ze zmarszczkami tej partii twarzy
    Na razie nie ma tragedii, i Ludzie nie uciekają przede mną z wrzaskiem grozy, ale mam już swoje lata, więc z radością korzystam z dobrodziejstw różnych nieinwazyjnych "fałszerzy czasu", takich jak kremy o dobrym przeciwzmarszczkowym składzie, z których korzystam przed snem, bo na dzień wolę specyfiki lżejsze, rozjaśniające i nadające się pod makijaż. I o ile zimą aplikuję sobie do cery głównie kremy z retinolem, czyli de facto witaminą A, o tyle przez resztę roku wybieram coś takiego, jak krem naprawdę budzącej zaufanie Marki La Roche-Posay – Redermic C – jak nazwa wskazuje, bogaty w ową witaminę. Krem jest bardzo dobry, i spełnia swoje zadania – czyli skutecznie zwalcza zmarszczki. Nagminnie niedosypiam, a do tego pracuję przy komputerze, i dużo czytam, mając świadomość, że to wszystko ryje mi jednak skórę wokół oczu, tymczasem stosowanie tego specyfiku naprawdę zapobiega zmarszczkom, bo póki co – naprawdę ich nie odnotowuję. Cera pod oczami i wokół nich jest gładka, jędrna i bez jakichkolwiek linii – nawet mimicznych. Krem z uwagi na wrażliwy na warunki zewnętrzne składnik – witaminę C – zamknięto w "zdrowej" metalowej tubce, z malutkim otworkiem, zabezpieczającej przed przedwczesnym utlenieniem. Jest też autentycznie bezwonny, i choć – treściwy, bogaty – ładnie się wchłania w skórę. Teoretycznie mógłby nadawać się nawet na dzień i pod makijaż, ale jak wspomniałam – witamina C jest wrażliwa na warunki zewnętrzne, więc dla optymalizacji efektów stosowania tego dermokosmetyku – stosuję go przed snem, żeby nie wystawiać twarzy na słońce. I do takiego stosowania szczerze polecam ten krem – nieco zdumiona tak słabymi ocenami dla kosmetyku na Portalu Wizaż (czasem tak czynię – po wyrobieniu sobie własnego zadania o kosmetyku, czytam opinie Innych Osób).
    Zalety:
    • skład – witamina C – doskonały komponent przeciwzmarszczkowy,
    • skuteczność – nawilżona, gładka, pozbawiona zmarszczek cera wokół oczu,
    • wydajność – bardzo wydajny – wystarcza malutka kropla do jednorazowej aplikacji,
    • wchłanialność – bardzo dobra – doskonale nadawałby się pod makijaż, choć ze względu na wrażliwą na warunki zewnętrzne witaminę C w składzie – radzę stosować go na noc,
    • konsystencja – przyjemna, delikatna,
    • zapach – bezwonny,
    • opakowanie – bardzo dobre - skromna, metalowa tubka z malutkim otworkiem, zapobiegająca utlenianiu się kremu
    Wady:
    • cena – wysoka, ale uzasadniona skutecznością kremu
    Drogeria Super-Pharm
    Olgierd
    18 lutego 2020 o 22:36
    To może być kosztowny zawód
    Kosmetyku używałam prawie rok wierząc, że tylko długotrwała i regularna pielęgnacja może przynieść efekty i powstrzymać pierwsze oznaki starzenia się 30-letniej skóry pod oczami. Można by więc uznać, że zaletą kosmetyku jest jego wydajność, bowiem przez ten okres zużyłam tylko jedna tubkę, używając specyfiku dwa razy w ciągu doby (rano i wieczorem). Niestety, wydajność ta po dłuższym okresie zaczęła drażnić, gdy zorientowałam się, że nie widzę żadnych efektów.. Krem początkowo dał się poznać jako kosmetyk przyjemny w użyciu - szybko, się wchłaniał i nie rolował się, co sprawiało, że dobrze współpracował z kolorówką. Łatwo rozprowadzał się po powiekach i pod oczami, nie podrażniając ich. Niestety, mimo tych zalet nie zauważam żadnego szczególnego działania - krem nie wygładza zmarszczek, nie rozjaśnia cieni, nie zwalcza opuchlizny. Ot, po prostu jest,tworząc iluzję dbania o siebie za obiecującą luksus cenę :)
    Zalety:
    • łatwy w użyciu
    • nie roluje się
    Wady:
    • brak najważniejszego - efektu
    • cena niewspółmierna do efektów
  • 17 października 2019 o 13:09
    Nie widzę żadnych efektów działania
    Kupiłam ten krem już 3 miesiące temu i w sumie od razu zaczęłam opakowanie, które jest metalową jakby tubką. Całość przychodzi do nas w kartoniku, ale ten wyrzuciłam od razu po otwarciu kremu. Ta metalowa tubka jest zakończona zakrętką, pod którą jest 'dziubek', dzięki któremu nie trzeba grzebać paluchami w żadnym słoiczku, więc jest to na plus. Produkt ma białawy kolor i konsystencję dosyć lekką, na pewno nie nazwałabym go bogatym kremem. Niewielka ilość wystarcza na pokrycie całej okolicy podocznej i okołoocznej (smaruję nim powieki również, bo skoro niby ma ujędrniać, to czemu nie? ). Stosuję go jak wspomniałam już 3 miesiące codziennie rano i wieczorem i myślę, że wystarczy mi go jeszcze na jakieś 2 tygodnie, może z miesiąc, także wydajność jest w porządku, natomiast przyczepić się muszę do działania, którego najzwyczajniej w świecie nie ma. I ok, nawilżenie na średnim poziomie jest (ja potrzebuję dużego nawilżenia, więc muszę się dodatkowo wspomagać serum pod oczy pod ten krem, gdyż mam wrażenie, że sam by sobie absolutnie nie radził), natomiast o ujędrnieniu czy jakimkolwiek innym dobroczynnym działaniu tego produktu nie ma mowy, przez 3 miesiące używania 2 razy dziennie nie zauważyłam nic, co miałoby sprawić, że ten krem będę komuś polecać, czy że będę uważała, że on jest godny zakupu. Wchłania się dobrze i szybko, pod makijaż się nadaje i lekko nawilża, ale od kremu, który przez producenta nazwany jest ujędrniającym i spłycającym kurze łapki (tak jest napisane na oficjalnej stronie La Roche Posay, także nie wyssałam sobie tych obietnic z palca) mam prawo oczekiwać trochę więcej. I rozumiem, że nie dostanę spektakularnego efektu, bo tego nawet się nie spodziewam, ale życzyłabym sobie, żeby producent był szczery, a nie próbował mydlić oczu obietnicami bez pokrycia, że ten krem robi 10 rzeczy na raz, a tak naprawdę nie radzi sobie nawet zbyt dobrze z nawilżeniem skóry w okolicy oczu. Nie jest to krem tragiczny, jak na przykład Kiehls z awokado, ale jest na tyle średni, że nie ponowiłabym zakupu, aczkolwiek skoro już za niego zapłaciłam, to zużyję tubkę do końca, bo krzywdy też mi nie zrobił.
  • 10 marca 2018 o 10:02
    Bubel
    Używam go od kilku miesięcy i niestety nie widzę żadnych efektów jego stosowania. Na szczęście kupiłam go w Superpharmie na promocji więc ból związany z wyrzuconą kasą jest trochę mniejszy. Krem jak na swoje małe opakowanie jest całkiem wydajny, nie uczula ani ni podrażnia wrażliwej okolicy oczu, przyjemnie się go nakłada bo jest treściwy a nie wodnisty, niemniej jednak za taką cenę oczekuję efektu, którego brak. Słabym pomysłem jest też metalowe opakowanie, które w miarę zużywania kremu może się łatwo połamać w kosmetyczce.
    Zalety:
    • nie podrażnia ani nie uczula
    • kremowa, całkiem gęsta konsystencja
    • wydajny
    Wady:
    • brak efektów!
    • mało funkcjonalne opakowanie
    Drogeria Super-Pharm