Odżywki do włosów

Petal Fresh Pure Tea Tree, Scalp Treatment Conditioner Odżywka do włosów

• 4 kwietnia 2025 o 14:50
    Fajna odżywka do skóry głowy :)
    Odżywka od Petal Fresh Tea Tree Scalp to produkt który zdobył moje uznanie dzięki swoim właściwościom pielęgnacyjnym i unikalnej kompozycji składników. Produkt ma gęstą konsystencję oraz przyjemny, zapach, co sprawia, że jego aplikacja jest wyjątkowo przyjemna. W środku znajdziemy m.in.: - Ekstrakt z drzewa herbacianego (właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne), pomaga łagodzić podrażnienia skóry głowy oraz redukować swędzenie, - Olej z oliwek (bogaty w antyoksydanty i kwasy tłuszczowe, nawilża i odżywia włosy)  - Ekstrakt z szałwii (koi skórę głowy, wspomaga walkę z łupieżem i reguluje wydzielanie sebum, - Witamina B5 (Nawilża włosy i skórę głowy, wzmacnia strukturę włosa oraz nadaje im elastyczność), - Ekstrakt z rumianku (Działa przeciwzapalnie i łagodząco, wspomaga regenerację skóry głowy). Regularne stosowanie odżywki sprawiło, że skóra głowy i włosy wydają się mocniejsze i bardziej gęste (choć zapewne nie jest to zasługa tylko tego produktu :) a skóra głowy jest ukojona i nawilżona. Produkt nie obciąża włosów, z powodzeniem pozostawiam odżywkę na skórze głowy przez 10-15 minut, aby w pełni wykorzystać jej właściwości pielęgnacyjne :) Niestety, opakowanie produktu pozostawia wiele do życzenia. Twarda butelka utrudnia wydobycie odżywki, zwłaszcza gdy ma się mokre dłonie. Jest to dla mnie dosyć spory minus ponieważ wiem, że w butelce pozostaje jeszcze dużo produktu a nie mam możliwości go wydobyć. Cena odżywki jest moim zdaniem przystępna, zwłaszcza gdy uda się ją kupić w promocji. Biorąc pod uwagę jakość składników i efekty stosowania, uważam, że jest to produkt wart swojej ceny :)
    Zalety:
    • ciekawa lista składników
    • działanie
    Wady:
    • BUTELKA
  • 20 marca 2025 o 20:26
    Całkiem w porządku
    Całkiem fajna odżywka do włosów, dość dobrze dostępna. Jeśli chodzi o efekt - włosy są po niej przyjemne. Na plus: Łatwo dostępna Często w promocji Nie psuje włosów Na minus: Konsystencja Ciężko się wyciska Kupię kolejną ale z innej serii
  • 12 października 2022 o 16:35
    Nie dla mnie
    Odżywka znajduje się w butelce wykonanej z półtransparentnego plastiku w kolorze ciemnej zieleni. Etykieta nie opasa całego opakowania, dzięki czemu możemy na bieżąco kontrolować stopień zużycia kosmetyku. Butelka została zakończona nakrętką typu disc top, wewnątrz której mieści się niewielki otwór dozujący. Niestety przez fakt, że zakrętka jest mała, trudno na niej postawić butelkę do góry nogami, aby resztki łatwiej spłynęły do wylotu. W zapachu produktu dobrze czuć woń olejku z drzewa herbacianego, ale jest bardziej przyjemny niż czysty olejek. Nie czuć w nim chemicznych nut. Jego intensywność określiłabym jako średnią. Zapach przez pewien czas utrzymuje się na włosach. Odżywka ma kolor biały. Jej konsystencja jest bardzo gęsta, kremowa. Trzeba ściskać i wytrząsać butelkę, aby wydobyć zawartość, co oczywiście nie jest zbyt wygodne. Lepiej sprawdziłby się inny typ opakowania, np. słoik. Kosmetyk łatwo rozprowadza się na włosach i nie spływa z nich. Mam włosy średnioporowate. Nie mam większych problemów z moją czupryną oprócz puszenia, które jest moją zmorą odkąd pamiętam. I od odżywki oczekuję właśnie głównie ograniczenie puszenia i niestety tutaj poległa. Przez to nie jestem zbyt z niej zadowolona i nie kupię jej ponownie. Ale bublem nie jest, kilka zalet posiada. Przede wszystkim produkt nawilża kosmyki i sprawia, że stają się miękkie. Łatwiej je rozczesać po umyciu. W dodatku włosy są bardziej proste, końcówki nie podwijają się tak jak zawsze. Nie wiem, jakim cudem uzyskuję taki efekt, ale to akurat mi się podoba :D Nie jest to zły kosmetyk, ale jest nieodpowiedni dla mnie. Po prostu nie spełnia moich oczekiwań. Najbardziej zależało mi na ujarzmieniu puszenia i na tym polu odżywka totalnie się nie sprawdziła.
    Zalety:
    • nawilża włosy,
    • zmiękcza kosmyki,
    • ułatwia rozczesywanie,
    • prostuje" końcówki,
    • skład.
    Wady:
    • nie ogranicza puszenia się włosów,
    • niepraktyczne opakowanie,
    • cena.
  • 2 maja 2022 o 9:28
    Dobra odżywka polecam
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Stosuję od niedawna nie ma rewelacji ale naprawdę głowa mnie już nie swędzi co zdarzało się po stosowaniu innych produktów. konsystencja i zapach ok. Ogółem dobry kosmetyk do pielęgnacji włosów
    Zalety:
    • Oczyszcza i koi skórę głowy efekty widoczne są już po pierwszym użyciu
    Wady:
    • Opakowanie nie zachwyca
  • 2 maja 2022 o 9:11
    Kolejna zwyczajna odżywka.
    Kupiłam ją razem z drugą odżywką (rozmaryn i mięta), za niecałe 20 zł. Spośród tych dwóch egzemplarzy zdecydowanie przyjemniej używało mi się tej wersji, ale tylko ze względu na zapach. Moje włosy nie są wymagające, proste jak drut niskopory w typie 1a, którym do szczęścia wystarczy naprawdę niewiele. Myję je codziennie lub co 2 dni przy dobrym szamponie. Pomimo, że przetłuszczają się u nasady, pomyślałam, że zawartość m.in. ekstraktu z drzewa herbacianego, rozmarynu, szałwii itd. będzie dla mnie odpowiednia. Odżywka nie zawierała też zbyt wielkiej ilości olejków, za którymi moje włosy nie przepadają. Od odżywek czy masek wymagam jedynie ułatwienia w rozczesaniu się, braku obciążenia włosów i nie zniszczenia ich. Moje oczekiwania w tym względzie zostały spełnione, no ale... Tak samo u mnie działają tanie odżywki - choćby lidlowska, rozmarynowa z Vis Plantis albo słynne maski z Kallosa, które wystarczają mi na o wiele dłużej, a kosztują mniej. Recenzowana odżywka nie wyróżniła się zupełnie niczym. Z opisu producenta wywnioskowałam, że można ją używać na skórę głowy. No cóż, nakładanie jej na skalp zupełnie się u mnie nie sprawdziło. Włosy umyte wieczorem już od rana były tłuste i oklapnięte niczym naleśnik. Nie była to kwestia krótkiego spłukiwania. Po kilku próbach porzuciłam ten pomysł. Najbardziej podobał mi się zapach - o dziwo czułam przyjemną miętę (w tamtej odżywce wyczuwałam natomiast drzewo herbaciane). Może się pomylili? Pod względem użytkowania kosmetyk nie sprawił mi problemów. Odżywka dobrze się rozprowadzała pomimo swojej gęstości i łatwo spłukiwała. Włosy po wyschnięciu wyglądały zupełnie normalnie, żadnego efektu wow nie zaobserwowałam. Wydajność to około 3 miesiące, ale nie stosowałam jej przy każdym myciu. Doczepię się tylko do opakowania - butelka przy tak gęstej konsystencji nie jest najlepszym pomysłem. Nauczona doświadczeniem z poprzednią wersją przełożyłam całą odżywkę do słoika po kremie do ciała. W butelce w ogóle nie chciała się wytrząsnąć ani spłynąć, mimo tego, że trzymałam ją do góry nogami. Podsumowując, dla moich włosów - i biorąc pod uwagę cenę - odżywka okazała się totalnie przeciętna. Nie znajduję w niej nic, co by ją wyróżniało na tle innych i nie kupię jej ponownie, nawet ze względu na przyjemny zapach.