Toniki i hydrolaty

Perfecta Your Time is Green, Pudrowy tonik przeciw niedoskonałościom

• 1 maja 2020 o 11:11
    Ok, ale bez szału
    Tonik kupiony na promocji w Rossmanie. Używany od czasu do czasu na niedoskonałości. Szału nie robił, ale krzywdy też nie. Jednak zdecydowałam, że nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • opakowanie było ok (ale przed użyciem trzeba wstrząsnąć, żeby płyn wymieszał się z pudrem)
    • zapach tez ok
    • działanie ok, ale bez szału
    Wady:
    • brak jakiegoś widocznego działania
  • 12 września 2019 o 22:54
    Fajny
    Mam bardzo przetłuszczającą się cerę , żaden inny preparat nie potrafi tak zmatowić mojej buzi . Od pierwszego użycia mi się spodobał , chociaż nie liczyłam na wiele . Tonik jest w dobrej cenie i zdecydowanie jest moim ulubieńcem.
    Zalety:
    • Daje mat
    Wady:
    • Niestety efekt matu nie utrzymuje się długo :(
  • 6 czerwca 2019 o 10:30
    Spodobał mi się
    Mam skórę suchą, ale od czasu do czasu lubię użyć mocniejszych kosmetyków. Toniku Your Time Is Green używam 2-3 razy w tygodniu szczególnie, gdy zauważam pojawiający się wyprysk lub podskórną grudkę. Przyjemnie odświeża skórę, która staje się bardziej matowa (nie przeceniałabym jego właściwości matujących, pudru nie zastąpi ;)), ale nie wysuszona. Jest lepiej oczyszczona, a podskórne grudki szybciej znikają. Ktoś pisał o niewspółgraniu toniku z kremem. Ja niczego podobnego nie zauważyłam, a po toniku nakładałam różne kremy (m.in. nawilżający Resibo, kolagenowy Clarena, nawilżający Clochee, z zieloną herbatą Bielenda).
  • 4 maja 2019 o 21:26
    Sama nie wiem
    Kupiłam ten produkt z ciekawości, spodobała mi się obecność białej glinki w składzie i obietnica zmatowienia i oczyszczenia cery. I faktycznie, lekko matowił i delikatnie oczyszczał, ale tylko z nadmiaru sebum, pory skóry nie uległy znacznej poprawie. Tonik nie wysuszył cery, nie podrażniał jej. Skóra była wygładzona i napięta. Produkt nie powodował uczucia ściągnięcia, nie zostawiał tłustej ani lepkiej warstwy. Generalnie tonik jak tonik, krzywdy nie zrobił, ale też nie dał jakichś super efektów.
  • 20 marca 2019 o 18:16
    Odpowiednio stosowany, nie powinien wyrządzić krzywdy.
    Stosuje ten produkt wraz z całą gamą Perfecta Your Time is Green i jestem z niego bardzo zadowolona, tak samo zresztą jak z całej linii . Nie mam problemu z niedoskonałościami i wcale nie trzeba go mieć by skusić się na stosowanie tego toniku, lecz borykam się ze świecącą skórą i właśnie dla niwelowania takiego problemu został on stworzony, nie poleciłabym go dla osób mających problem z suchą skórą ponieważ jedynie ten problem pogłębi i pogorszy stan i tak już suchej skóry, więc jeżeli z góry mamy napisane, takie komunikaty na opakowaniu jak: normalizacja, zmatowienie, zwężanie porów, nie możemy oczekiwać niebywałego nawilżenia i odżywienia, co mu niestety jest zarzucane a przecież są inne produkty do tego przeznaczone. Stosowanie go na noc? Jest mi nie potrzebne, w nocy skupiam się na odżywianiu a nie na zmatowieniu, więc dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest dzień, a dokładnie dzień z makijażem kiedy strefa T ma swoje pięć minut chwały i pole do popisu, więc właśnie, by do tego nie dopuścić stosuje ten oto tonik, nos, broda, czoło właśnie te trzy miejsca, są przez niego przeciągnięte wacikiem i efekt błyszczenia znika lub w dużej mierze go minimalizuje... a to wszystko dzięki posiadaniu matującego proszku który przed zalecanym wstrząśnięciem, widoczny jest na dnie opakowania, proszek ten ma za zadanie pochłaniać sebum i zmatowić skórę na wiele godzin i myślę że stosowanie go dzień/noc, noc/dzień, 7 dni w tygodniu, rzeczywiście jest w stanie wysuszyć naszą skórę, dlatego warto pomyśleć, przeanalizować skład i zadać sobie pytanie, Czy to najlepszy tonik dla mnie ?Dla mojej skóry? Przez co znajdzie dużo swoich zwolenników jak i przeciwników. Drugą fazę formuły jest nazwany przez producenta Sound Green Extract który posiada silne właściwości oczyszczające i energetyzujące skórę, czyli coś co świetnie sprawdza się jako mały krok na przód w walce z zaskórnikami, posiada również ekstrakt z bazylii, który poprawia kondycję i wygląd skóry, wykorzystywana jest od czasów starożytnych dzieki właściwościom odkażającym, bakteriobójczym i przeciwzapalnym . Jest to dość specyficzny produkt i widząc napis Tonik można mylnie przyjąć że to produkt na wodzie, wykazujący działanie nawilżające, zgodny z pH naszej skóry, co w tym przypadku takie proste i złożone nie jest. Jest on lekko podkręcony, wzbogacony, dwufazowy, krzyżówka, która nieumiejętnie wykorzystana może zrobić krzywdę, natomiast mi sprawia ogromną przyjemność jego stosowanie i nie mam mu nic do zarzucenia. Zapach jest idealny, orzeźwiający, lekko kwiatowo-ziołowy, charakterystyczny dla całej linii.