Balsamy do ciała

Barnangen Nutritive Body Lotion Odżywczy balsam do ciała

• 4 listopada 2024 o 19:56
    Mało odżywczy balsam o wodnistej konsystencji i specyficznym zapachu
    Opakowanie: W mojej podróżnej wersji to mała, biała, prosta buteleczka z zamykaniem na zatrzask, jest poręczna, choć prezentuje się mało ciekawie, brak jej koloru, szata graficzna jest bardzo minimalistyczna Konsystencja: Dość rzadka, wodnista, o białym kolorze Wydajność: Raczej standardowa Zapach: Bardzo intensywny, dziwny, nie przypadł mi do gustu Działanie: Bez rewelacji, daje przeciętne nawilżenie, na pewno niewystarczające dla suchej i wrażliwej skóry Podsumowanie: Przeciętny balsam o wodnistej konsystencji, specyficznym zapachu, mało imponującym działaniu i nieatrakcyjnej szacie graficznej. W tej cenie zdecydowanie można znaleźć lepsze produkty w tej kategorii.
    Zalety:
    • Nie wywołuje alergii
    • Lekko nawilża
    Wady:
    • Zbyt płynna konsystencja
    • Słabe odżywienie
    • Dziwny zapach
    • Minimalistyczna, biała szata graficzna
    • Cena w stosunku do jakości
  • 29 kwietnia 2024 o 21:10
    Uwielbiam
    Balsam można kupić w wygodnym plastikowym opakowaniu z pompką. Ma 400 ml, przez co jest dosyć opłacalny, patrząc na jego wygórowaną cenę. Bardzo polubiłam go za lekką konsystencję, nie lubię, gdy czuję balsam na sobie, ale chcę czuć nawilżenia skóry. Ten balsam mi to dał. Zapach jest dosyć intensywny, ale nie utrzymuje się długo na skórze. Jest to dobre rozwiązane dla osób, które mają suchą skórę, ale nie lubią stosować balsamów.
  • 19 kwietnia 2024 o 14:52
    Szybkie wchłanianie i ulga przesuszonej skóry w opozycji do zbyt intensywnego zapachu i przesadnie wysokiej ceny
    Plastikowa spłaszczona butelka o pojemności 400ml i ascetycznej szacie graficznej opierającej się na pasku żółtych malin i graficznych elementów tworzących wzór i niebieskich, żółtych i czarnych napisach, zakończona pompką zwróciła moją uwagę na stronie drogerii Hebe, a że już długo polowałam na kosmetyki marki Barnangen zdecydowałam się na zakup. Zawartość 95% składników pochodzenia naturalnego, malina moroszka i Cold Cream to główne czynniki zachęcające do stosowania, bo mają odżywiać suchą skórę i dawać długotrwałe nawilżenie. Pompka działa sprawnie, nie pluje kosmetykiem i nie zacina się, jest przekręcana dla otworzenia lub zamknięcia, nie można jej wcisnąć do zakrętki dlatego w bagażu mogłaby się z łatwością przekręcić i stworzyć obraz nędzy i rozpaczy na zawartości walizki. Zapach intensywny, perfumowany, po wmasowaniu w skórę mocno wyczuwalny przez około 3 godziny, później już słabnie i kolejnego dnia wyczuwalny przy zbliżeniu danej części ciała ku nosowi. Mój partner powiedział o nim, że to zapach z szafy bogatej babci mającej kiedyś w niej same futra i biżuterię z czerwonego złota. Ciężko mi określić w nim przewodnie nuty, być może to kwiaty zanurzone w olejku, bo zwyczajnie nie mogę się skupić wąchając go przez jego bogactwo i niesamowite natężenie. Konsystencja kremowej emulsji w kolorze białym już w ciągu kilkunastu sekund od wmasowania w skórę nie pozostawia lepkości, nie ma szans na przypadkowe zabrudzenie ubrań już minutę po rozsmarowaniu na ciele. Po kąpieli i depilacji nałożony na podrażnioną skórę nóg daje uczucie ukojenia i chłodu, mikrouszkodzenia skóry zostają skutecznie zakamuflowane, powierzchnia skóry była nawilżona i wygładzona. Nałożony na przesuszone dłonie w ciągu kilku sekund zmienił ich wygląd, suche skórki na płytce paznokcia przeistoczyły się w nawilżone i później wyglądały na zadbane. Sinobiałe z przesuszenia łokcie już po jednej aplikacji stały się zregenerowane i nawilżone, po kolejnych aplikacjach poziom zadbania został utrzymany +, czyli efekt nie potęgował się ale był minimalnie lepszy niż po pierwszym nałożeniu, które na mojej skórze i tak dało genialny skutek. Gdyby zapach był bardziej neutralny lub gdy w ogóle nie istniał z pewnością kupiłabym kolejne opakowanie ze względu na jego szybkie wchłanianie i natychmiastowe odżywienie oraz nawilżenie, a tak to nie wydaje mi się, że kupiłabym go znowu, bo dodatkowo cena ponad 50zł jest trochę zawyżona jak za opakowanie 400ml.
  • 24 lutego 2022 o 14:35
    Duszący zapach
    Balsam nie przypadł mi do gustu - głównie wpływ miał na to zapach, ale też jego lekkość. Do ciała wolę konsystencje, które pozostawiają po sobie ślad, które czuć, że ich się użyło w przyjemny sposób - tutaj nawilżenie było za małe. Odpowiedni dla osób, które lubią lekkie formuły - szybko się wchłania nie pozostawiając po sobie żadnej lepkości i śladu, ale dla mnie też żadnego uczucia przyjemności, które powinno się pojawić po użycia balsamu, bo moim zdaniem takie są właśnie ich zadania - nawilżyć, ukoić i sprawić, że pielęgnacja jest przyjemnością.
    Zalety:
    • wydajność (możliwe, że spowodowana niechętnym używaniem)
    • łatwy w rozprowadzaniu
    • nie pozostawia lepkiej warstwy
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • zbyt lekka konsystencja
    • brak jakiegoś szczególnego działania
    • zero przyjemności z użycia
  • 25 września 2021 o 9:39
    Dobry
    Balsam jest zamknięty w bardzo minimalistycznym opakowaniu z pompką. Nie ma problemu by wydobyć produkt, ponieważ balsam jest lekko wodnisty. Zapach bardzo przyjemny! Dzięki swojej lekkiej konsystencji szybko się rozprowadza i nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze. Nawilża delikatnie, nie jest to jakiś mocny efekt. Balsam wchłania się w dość powolnym tempie, ale dzięki temu czuć nawilżenie.
    Zalety:
    • Nie lepi się
    • Nawilża
    • Ładnie pachnie