Szampony do włosów

Toni&Guy Illuminate Blonde, Shampoo Szampon do włosów blond

• 5 grudnia 2023 o 23:28
    Jest okej, ale nie widać po nim różnicy na blond włosach.
    Marka Toni&Guy była mi jak dotąd nieznana, więc jakiś czas temu zdecydowałam się na szampon i odżywkę do włosów blond. Zaznaczę od razu, że blond pasm mam już niewiele, bo wracam do naturalnego koloru, ale kilka jeszcze zostało. Wybrałam tę wersję, bo chciałam trochę odświeżyć te blond pasma. Szampon zamknięty jest w butelce o pojemności 250 ml. Trzeba wcisnąć zatyczkę do środka, aby ukazał się nam dozownik. Szampon ma dość gęstą konsystencję i żółty kolor (widać w szamponie maleńkie drobinki). Zapach przyjemny, choć raczej nie jest wyczuwalny na włosach. Trochę zdziwił mnie kolor, bo zwykle w tego typu szamponach jest on fioletowy czy niebieski, z takim jeszcze się nie spotkałam. Od szamponów oczekuję dobrego oczyszczenia skóry głowy, bez podrażnień i niemiłych niespodzianek. Ten produkt z oczyszczeniem radzi sobie dobrze, ładnie się pieni i bez problemu spłukuje. Plus też za to, że nie plącze włosów, choć ja i tak zawsze używam jeszcze odżywki albo maski. Jeśli chodzi o podkreślenie blond pasm albo o ich rozjaśnienie to nie zauważyłam żadnej różnicy. Blond pasma wyglądały cały czas tak samo, więc jak dla mnie to nie końca jest to szampon typowo do włosów blond. Nie widziałam różnicy między nim a innymi, które nie są przeznaczone do jasnych włosów. Kosmetyk zawiera w składzie mocny detergent myjący jakim jest SLS. Mamy tutaj też glicerynę i perły hydrolizowane, pozostałe składniki raczej mnie nie zachwyciły. Nie mam większych problemów ze skórą głowy, u mnie ten szampon krzywdy żadnej nie zrobił. Nie podrażnił, nie spowodował łupieżu czy wysuszenia. Spełnia swoją podstawową rolę jaką jest oczyszczanie skóry głowy, ale działa bardzo podobnie do innych szamponów. Nie widzę po nim różnicy na blond pasmach. Nie kupię go już ponownie. Jest okej, ale to zwykły, niczym nie wyróżniający się produkt.
    Zalety:
    • Całkiem przyjemny zapach.
    • Dobrze oczyszcza skórę głowy.
    • Dobrze się pieni.
    • Nie plącze włosów.
    • Nie podrażnia i nie wysusza.
    Wady:
    • Nie działa na blond pasma. Nie widzę żadnej różnicy.
    • Skład mógłby być ciekawszy.
    • Regularna cena.
  • 1 czerwca 2022 o 21:58
    ani TAK, ani NIE
    Mam jakieś mieszane uczucia do tego szamponu. Kosmetyk ma żółty kolor z drobinkami złota,ale czy ma to jakieś przełożenia na efekt końcowy? Osobicie nie zauwważyłam. Nie zauważyłam też, aby mój blond był inny niż zawsze. Zapach jest dość dziwny. Kupiłam go za 5 zł na wyprzedaży ,więc za tę cenę nie ma co narzekać,ale na pewno nie jest wart 35zł, a taka mniej wiećej jest cena regularna.
  • 23 stycznia 2020 o 19:54
    Rozjaśnia pasemka
    Kupilam go z ciekawosci. Producent napisał że rozjaśnia blond włosy. Ja jestem brunetką, fryzjerka zrobiła mi o ton za ciemny kolor i postanowilam je troszkę rozjaśnić tym szamponem. Po kilku zastosowaniach nawet w pracy ludzie zauważyli że jakieś jaśniejsze te moje włosy jakby pasemka...:-) szampon wydajny, fajnie sie pieni. Podkreśla pasma włosów poprzez rozjaśnienie:-) Na mnie zrobił wrażenie.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Fajnie sie pieni
    • Oczyszcza włosy
    • Podkreśla pasma włosów
    Arendta
    8 czerwca 2019 o 23:20
    Przyjemny
    Szampon kupiłam z zamiarem utrzymania efektu rozjaśnionych pasm włosów po lecie. Produkt ma lekką konsystencję, z połyskującymi drobinkami. Zapach jest przyjemny a sam szampon wydajny. Bardzo dobrze się pieni, niewielka ilość kosmetyków wystarcza na umycie średniej długości włosów. Sam szampon wpływa pozytywnie na moje włosy. Po umyciu bardzo ładnie pachną, a dzięki drobinką odbijają światło. Nie zauważyłam,żeby przesuszał moich włosów. Niestety nie "podbija" koloru blond.
    Zalety:
    • wydajny
    • przyjemny zapach
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • nie "podbija" koloru włosów
  • 10 kwietnia 2019 o 11:52
    Taka sobie odżywka
    Tę odżywkę do włosów używam zaraz po umyciu szamponem z tej samej serii/firmy. Odżywka ma konsystencję gęstą, o kolorze jasno- złotym oraz o delikatnym zapachu. Przy systematycznym stosowaniu, w moim przypadku codziennie widać delikatne rozjaśnienie włosów, dobre oczyszczenie, lecz nie ułatwia rozczesywania włosów i wysusza końcówki włosów. Mam włosy naturalny blond i z natury są trudne do rozczesania i często po umyciu się dodatkowo plączą. Taki ich urok.
    Zalety:
    • konsystencja,
    • dostępność,
    • zapach,
    • delikatne rozjaśnienie włosów,
    • oczyszczenie,
    • blask
    Wady:
    • nie ułatwia rozczesywania włosów,
    • wysusza końcówki włosów,