Peelingi do skóry głowy

Bodyland.pl
Vianek Łagodzący peeling do skóry głowy
Vianek Łagodzący peeling do skóry głowy
Vianek Łagodzący Peeling do Skóry Głowy

Nasi użytkownicy zostawili 50 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 maja 2024 o 19:24
    5/5
    Jedną z największych zalet tego peelingu jest jego delikatna formuła, która jest odpowiednia nawet dla wrażliwej skóry głowy. Składniki użyte w produkcie są łagodne i nie powodują podrażnień ani uczucia dyskomfortu podczas stosowania. Peeling skutecznie usuwa martwy naskórek, oczyszczając pory i zapobiegając zapychaniu się mieszków włosowych. Regularne stosowanie peelingu pozwala utrzymać skórę głowy w dobrej kondycji, co może przyczynić się do poprawy zdrowia i wyglądu włosów. Produkt ma przyjemną, kremową konsystencję, która łatwo rozprowadza się na skórze głowy. Nie jest zbyt gęsty ani zbyt rzadki, co ułatwia jego aplikację i masaż skóry głowy.
    Zalety:
    • zapach, cena, wydajność, efekt stosowania
  • 17 kwietnia 2024 o 13:38
    Działanie - na plus, komfort użytkowania - na minus
    Szata graficzna jest charakterystyczna dla marki Vianek. Osobiście bardzo mi się podobają opakowania tych kosmetyków - są urocze, subtelne, ale również czytelne. Opakowanie nie jest zapakowane w żaden kartonik, za co plus. Pewność, że nikt nikt nie otwierał produktu przed nami, zapewnia nam naklejka na wieczku, która biegnie w dół opakowania. Peeling mieści się w plastikowym, zakręcanym słoiku. Biorąc pod uwagę, że jest to kosmetyk przeznaczony do stosowania podczas kąpieli, nie jest to najlepsze rozwiązanie - trzeba uważać, aby woda nie dostała się do środka. Ale z drugiej strony rozumiem, że tubka nie wchodziła tutaj w grę z powodu konsystencji produktu. Zapach produktu jest dziwny. Tak po prostu. Wyczuwam w nim nutę oleju słonecznikowego, ale ogólnie to ciężko mi go opisać. Nie jest intensywny, jest słabo wyczuwalny podczas aplikacji, więc chociaż nie przeszkadza. Peeling ma bladożółty kolor. Ma bardzo gęstą, zwartą, oleistą konsystencję. Jest to masa, a nie płyn czy żel. Zawiera całkiem dużo drobnych ziarenek cukru. Ich ilość spokojnie wystarcza na odpowiednie wykonanie peelingu. Nie rozpuszczają się tak szybko. Dzięki zawartości olei peeling jest zarówno delikatny, jak i skuteczny. Drobinki są dobrze wyczuwalne, ale nie ranią skóry głowy. Jednak jego stosowanie jest dość uciążliwe, ponieważ peeling lubi przyklejać się do włosów, zamiast lądować na skórze głowy, a potem ciężko je do końca z nich wypłukać. Poza tym przez swoją oleistą konsystencję zostawia lekko tłustą warstewkę. Teoretycznie dzięki temu włosy sprawiają wrażenie bardziej odżywionych, ale powoduje to również szybsze przetłuszczanie się skóry głowy. Ja zazwyczaj myję włosy co 2 dni, więc i tak dość często, a przez ten produkt musiałam to robić jeszcze częściej, więc nie byłam zadowolona. Z działania peelingu jestem zadowolona. Co prawda nie pomógł mi całkowicie pozbyć się łupieżu, ale trochę pomógł w tym zakresie. Jednak z powodu trudności, jakie sprawia podczas użytkowania, raczej nie kupię go ponownie. Irytuje mnie, a to nie zachęca do regularnego używania.
    Zalety:
    • zarówno skutecznie, jak i delikatnie złuszcza martwy naskórek,
    • trochę pomaga z problemem łupieżu,
    • skład.
    Wady:
    • lubi przyklejać się do włosów,
    • ciężko go całkowicie wypłukać,
    • przyspiesza przetłuszczanie się włosów.
  • 2 grudnia 2023 o 9:41
    Peeling do skóry głowy
    Ponieważ ten peeling ma gęstą konsystencję to najlepiej jest stosować go nad wanną. Staram się unikać stosować peelingi do skóry głowy pod prysznicem, a jeśli to robię to zawsze z głową do dołu, gdyż czuję, że wtedy lepiej docieram w każde miejsce. Ostatnio zmagam się z suchą i swędzącą skórą głowy, co myślę jest spowodowane noszeniem czapki, a ten peeling pomógł mi nawilżyć i ukoic skórę głowy. Widzę znaczną poprawę po jego stosowanu, także będę kontynować i nadal go używać
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 12 lipca 2022 o 17:45
    Peeling do skóry głowy to ważna rzecz, lecz ten to nie jest dla mnie
    Peelingi, które do tej pory stosowałam przewyższają nad nim bo niestety ale działanie jak i cały ten produkt to zupełnie nie moja bajka. Moje włosy są długie i gęste. Myje je co drugi, max trzeci dzień na wieczór. Prostuje, gdyż z natury są kręcone, falowane. Mają tendencję do puszenia i przetłuszczania się strefy T. Do ich pielęgnacji zazwyczaj używam kosmetyków z Kerastase aczkolwiek co któreś mycie używam innych marek, również tych drogeryjnych, naturalnych. Peeling posiada (według mnie) grube drobinki, które z trudem rozmasowują się na skórze głowy pod opuszkami palców. W takiej sytuacji po namoczeniu włosów, skóry głowy wodą, peeling nakładam w bardzo małych ilościach i wykonuje masaż. Zazwyczaj coś spada do wanny, cóż. Po peelingu i umyciu włosów jak zwykle nie widzę wielkiej różnicy. Moja podświadomość wie, że skóra jest oczyszczona, jednak ja tego tak nie odczuwam. Peeling nie jest trudny do zmycia, jednak muszę się postarać aby wszystkie drobinki zostały umyte. Na szczęście po peelingu myje włosy szamponem dwukrotnie, i nakładam maskę lub odżywkę, więc każde drobinki zostaną na pewno usunięte. Peeling nie wywołał żadnych skutków ubocznych, nie podrażnił nie uczulił ale też nie przyczynił się do niczego pozytywnego.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    Wady:
    • słabe działanie
    • drobinki zbyt duże
    • nie trzyma się dobrze skóry głowy
    saajko
    30 czerwca 2022 o 23:59
    rozczarowanie
    Recenzowany peeling jest bardzo popularnym produktem, który przez jednych jest kochany, a drudzy go nienawidzą. Mnie zdecydowanie bliżej do tej drugiej grupy. Peeling mocno mnie rozczarował. Najpierw swoją pojemnością - spodziewałam się czegoś większego, a tu takie maleństwo. Potem konsystencją, którą trudno jest nałożyć na skórę głowy. A ostatecznie działaniem, którego tak właściwie to w ogóle nie ma. Jedynie co peeling może zrobić to obciążyć i przetłuścić włosy, gdy nie uda się go dobrze wypłukać, a to jest bardzo prawdopodobne. Nie zauważyłam oczyszczenia skóry głowy ani żadnego innego pozytywnego efektu. Poza tym produkt ma niewygodne opakowanie, nieprzyjemny zapach, niezbyt przystępną cenę i słabą wydajność. Zdecydowanie nie polecam, sklejenie włosów i brak działania peelingującego to nie jest to czego oczekujemy od takiego kosmetyku :) Są lepsze!