Szampony do włosów

Vianek Seria Różowa, Przeciwłupieżowy szampon do włosów

Vianek Przeciwłupieżowy Szampon Do Włosów 300ml
Vianek Przeciwłupieżowy Szampon do Włosów 300ml

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Jenna__
    25 grudnia 2023 o 20:45
    Rewelacyjny
    Mam włosy lekko przetłuszczające się, czasem swędzącą i łuszczącą się skórę głowy. Szampon kupiłam z gazetą, nie spodziewając się wiele po nim. Ale okazał się znakomity. Pięknie oczyszcza skórę głowy, zwiększa objętość włosów i sprawia, że są sypkie. Zostawiam go po myciu zgodnie z instrukcją na kilka minut. Szampon jest dość płynny, łatwo spływa z zagłębienia dłoni. Ładnie, ale nieprzesadnie się pieni, dobrze się spłukuje. Włosy po spłukaniu są gładkie, niesplątane, właściwie nie potrzebują już odżywki. Szampon przedłuża świeżość włosów. Odkąd go stosuję, rzadko swędzi mnie głowa. Kosmetyk ma specyficzny ziołowy (?) zapach, który zostaje na włosach, mnie nie przeszkadza, wolę takie naturalne zapachy niż nafaszerowane chemią. Butelka duża, długa, wygodna w używaniu, z klasyczną zakrętką z zamknięciem na klik.
    Zalety:
    • Działanie
  • 20 lipca 2022 o 22:00
    zwykły
    Jeżeli ktoś szuka zwykłego, delikatnego szamponu, to będzie dobry wybór. Nie jest to szampon przeciwłupieżowy, ani jakiś super nawilżający. Szampon ma delikatny zapach, typowy dla produktów tej marki. Przyznam jednak, że w połowie opakowania już zaczął mnie męczyć. Konsystencja szamponu jest lejąca, ale nie na tyle, żeby spływał z rąk. O dziwo bardzo dobrze się pieni, więc nie rozumiem, kiedy ktoś pisze, że jest inaczej. Włosy po użyciu są czyste, ale lekko szorstkie, brakuje im nawilżenia. Skóra głowy jest odświeżona, może ukojona, ale też bez fajerwerków. Jest to dobry szampon na co dzień, ale nie do zadań specjalnych. Myślę, że w takiej cenie można już znaleźć dużo ciekawsze produkty.
    massska
    28 września 2021 o 12:32
    Bez szału
    Używałam tego szamponu kilka razy i nie mam ochoty na więcej. Jednak te szampony z Vianka myją zbyt delikatnie. W tym szamponie podoba mi się tylko zapach. Jest lekko owocowy. Konsystencja-zbyt lejąca, piana- ciężka do uzyskania, źle się rozprowadza. Po zmyciu szamponu włosy są dziwne w dotyku a skóra głowy jest niedomyta. Cieszę się że ominęło mnie pogorszenie stanu skóry głowy, który inne recenzentki miały po tym szamponie
  • 21 września 2021 o 21:47
    Odradzam!
    Od jakiegoś czasu w mojej pielęgnacji włosów zawitały łagodne szampony. Raz w tygodniu stosuję rypacze, w pozostałe te łagodne. Jednym z nich jest Vianek, wersja przeciwłupieżowa. Opakowanie przepiękne, od dłuższego czasu chodziły za mną te szampony i bardzo chciałam wypróbować któryś z tej serii! Przyznam, że zdobyłam go przypadkowo podczas zakupów na jednej z aukcji internetowych - byłam przekonana, że wybierałam inny rodzaj ;) Łagodny szampon i przeciwłupieżowe właściwości nie wydawały mi się, że idą ze sobą w parę i nie myliłam się. Jakiś czas temu znowu nabawiłam się łupieżu i postanowiłam wypróbować ten szampon. Szampony przeciwłupieżowe stosuję raz w tygodniu niezależnie od tego, czy mam łupież. To powracający problem i profilaktycznie stosuję je profilaktycznie. Po 4 tygodniach stosowania podzielę się swoją opinią. Po pierwsze - nie domywa. Po drugie - nie radzi sobie z łupieżem. Negatywnym efektem jest również swędzenie skóry głowy. Żałuję, że zbagatelizowałam ten problem i nadal testowałam ten szampon. W ostateczności trafiłam do dermatologa i ratuję skórę głowy szamponem otrzymanym z recepty. Według mnie ten szampon dobrze sprawdzi się jako profilaktyczny, raz w tygodniu dla osób bez problemu związanego z łupieżem. Plusem stosowania szamponu jest kondycja włosów - po umyciu są zdrowe i zadbane. Plus też taki, że moja skóra głowy przetłuszcza się później i przy stosowaniu tego szamponu nie musiałam myć głowy codziennie. Przetłuszczanie się skóry głowy to mój problem, dlatego ten fakt bardzo mnie zadowolił. Niestety to nie jest szampon, którym pozbędziemy się łupieżu. Odradzam kategorycznie, kuracja z dermatologiem nie należy do najtańszych.
    Zalety:
    • dobry skład
    • przedłuża świeżość skóry głowy
    • włosy po umyciu wyglądają na odświeżone, nie są oklapnięte
    • dostępność w wielu drogeriach stacjonarnych + internetowych
    • wg mnie dobry jako profilaktyka przeciwłupieżowa
    Wady:
    • nie domywa
    • nie ma działania przeciwłupieżowego
    • odradzam osobom z łupieżem
  • 21 września 2021 o 0:11
    Kiepskawy
    Szampon przeciwłupieżowy od Vianka dorwałam na jakiejś promocji w Lidlu. Zachęcił mnie przyjemny skład i niewygórowana cena. Od razu wiedziałam, że jest to szampon łagodny. W tamtym czasie wszędzie się mówiło, żeby używać tylko takich specyfików do mycia głowy. Niestety u mnie mało który łagodny szampon się sprawdza. Ten również poległ. Jest średnio wydajny, ma przyjemny zapach, dość rzadką, lejącą się konsystencję, pieni się tak sobie. Niestety jego największym minusem jest to, że nie domywa włosów. Co z tego, że ma fajny skład, skoro w moim przypadku jako szampon się nie sprawdził, bo nie spełnia podstawowej funkcji - mycia włosów i skóry głowy. Włosy po jego użyciu były jakieś smętne i przyklapnięte.