Pomadki i szminki

Avon Mark., Liquid Lip Lacquer Matte Matowa szminka w płynie

Nasi użytkownicy zostawili 187 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

ALM007
    19 czerwca 2024 o 7:37
    Komfortowa konsystencja, ale nieidealny kolor oraz zbyt matowe wykończenie.
    Avon Mark Liquid Lip Lacquer Matte to matowa szminka w płynie, która obiecuje intensywny kolor i długotrwałe wykończenie. Po kilku miesiącach jej posiadania i używania od czasu do czasu mam mieszane uczucia co do tego produktu, głównie ze względu na kolor i aplikator. ✅Zalety Avon Mark Liquid Lip Lacquer Matte Konsystencja Konsystencja tej szminki jest bardzo przyjemna. Ma właściwości podobne do balsamu, dzięki czemu przyjemnie się nakłada i nie wysusza ust. Formuła jest kremowa i delikatna. Łatwość aplikacji Szminka łatwo się rozprowadza na ustach dzięki swojej balsamowej konsystencji. Produkt jest dobrze napigmentowany, co zapewnia pełne krycie już przy pierwszym pociągnięciu. ❎Wady Avon Mark Liquid Lip Lacquer Matte Zbyt matowe wykończenie Pomimo przyjemnej konsystencji, szminka ma bardzo matowe wykończenie. Chociaż nie wysusza ust, matowy efekt jest na tyle intensywny, że może sprawiać wrażenie zbyt pudrowego wykończenia. Kolor, który posiadam, jest bardzo jasny, co dodatkowo potęguje ten efekt. Miał to być odcień nude, ale na ustach wygląda prawie jak biały, co sprawia, że usta znikają i wyglądają nienaturalnie. Aplikator Szminka posiada aplikator w kształcie łezki, który jest dość szeroki i zwęża się ku dołowi. Chociaż jest wygodny do nakładania produktu na większe powierzchnie ust, jego precyzja pozostawia wiele do życzenia. Wykończenie konturów ust jest trudne i wymaga więcej czasu oraz uwagi. Aplikator nie jest wystarczająco precyzyjny, co utrudnia dokładne wykończenie makijażu ust. Podsumowując, dla mnie średniak, ale też nie trafiłam z kolorem. Może z innym miałabym lepsze odczucia.
    Zalety:
    • Przyjemna, balsamowa konsystencja
    • Łatwa aplikacja na większe powierzchnie ust
    • Nie wysusza ust
    Wady:
    • Bardzo matowe, pudrowe wykończenie
    • Zbyt jasny kolor, który wygląda nienaturalnie
    • Szeroki aplikator utrudnia precyzyjne wykończenie
  • 15 maja 2024 o 21:00
    Niezbyt komfortowa w nakładaniu i noszeniu
    Oj niegdyś byłam wierną fanką kosmetyków Avon'u. Za czasów liceum musiałam mieć każdy katalog, a wszelka zapachowa strona oczywiście była obwąchana przeze mnie 100 razy. Bardzo dobrze wspominam ten okres, można powiedzieć, że byłam wtedy typowym freakiem na punkcie tej marki. Szminkę Liquid Lip Lacquer Matte posiadam już od dłuższego czasu. Zupełnie o niej zapomniałam przez fakt, jak bardzo niekomfortowa jest w noszeniu. Zanosi się na wyrzucenie jej do kosza. Opakowanie i aplikator Pomadka jest zamknięta w plastikowej, kwadratowej buteleczce na odkręcanie. Jest przezroczysta, a nakrętka ma jedynie kolor czarny. W mojej ocenie jest ładna, mała, poręczna i idealnie mieści się w małej kieszeni w torebce. Sam aplikator nie należy do najprzyjemniejszych, cały się upaćkał pomadką (zdjęcie), o wiele za bardzo nasiąka produktem. Ciężko równomiernie nakłada się nim szminkę. Widać też, że otwór pomadki jest niezbyt dopracowany i w nim też znajdziemy resztki produktu. Całe to takie niechlujne trochę. Mogło być lepiej, a jest kicha. Trwałość pomadki i komfort noszenia Niestety pomadka nie należy do przyjemnych. Po nałożeniu na usta zastyga, usta są suche i bardzo ściągnięte, łatwo się kleją. Uwydatnia każdą suchą skórkę :D Zdecydowałam się na kolor brązu przez to, że był to nawet dość neutralny odcień, ale z perspektywy czasu nie odpowiada mi. Duży plus za to, że pomadka jest bardzo dobrze napigmentowana i wystarczy jedno przesunięcie aplikatorem po wargach, żeby osiągnąć dobre krycie. Problem z tym, że jest jednocześnie dość gęsta i łatwo się nią upaćkać i nie trafić w obrys ust (przez kiepski aplikator, o którym wspominałam powyżej). Szkoda też, że usta wyglądają bardzo kiepsko, sino (w tym kolorze). Sam zapach pomadki był mi obojętny, nie drażnił gardła. Z czasem stał się bardziej chemiczny. Trwałość również nie należy do najlepszych. Po godzinie szminka zostaje już tylko na krawędziach ust, co wygląda po prostu źle. Kolejna aplikacja jest żmudna i niezbyt komfortowa, tak więc dlatego tyle mi jej zostało i nie potrafię jej zużyć. No cóż. Tak naprawdę po nałożeniu mam ochotę od razu zmyć tę pomadkę przez bardzo dziwne uczucie sklejonej skóry i brzydki efekt (trzeba ją nakładać na nawilżone i w dobrej kondycji usta). Mocno czuć ją na skórze, mnie irytuje swoją obecnością. Zapewne los czeka ją jeden - goodbye my love.
    Zalety:
    • raczej tania pomadka
    • małe i poręczne opakowanie
    • mocno napigmentowana
    • wydajna
    Wady:
    • nie posiada żelowej formuły, o której pisze producent
    • nie daje uczucia komfortu jak pisze Avon, mnie irytuje, jest mocno wyczuwalna po nałożeniu
    • bardzo nietrwała. Ściera się na środku ust po około godzinie
    • łatwo się nią ubrudzić po dotknięciu ust, które są wymalowane tą pomadką
    • nieprecyzyjny aplikator, który jest przez większość czasu ubrudzony pomadką
    • usta po nałożeniu łatwo się kleją
    • uwydatnia mankamenty ust - przesuszenie, pęknięcia naskórka
    • ciężko dostępna
    • gęsta konsystencja, którą niewygodnie się aplikuje
    • z czasem nabiera chemicznego zapachu/ smaku
  • 13 marca 2023 o 11:19
    Brzydki mat i guma na ustach
    Szminkę zakupiłam w dość ładnym nudziakowym odcieniu jednak już od pierwszego użycia wiedziałam, że mam do czynienia z niedobrą formułą produktu. Matowa szminka ma kiepskiej jakości mat który odciska się na szklance i skórze z wielką łatwością i nie pozostaje na ustach zbyt długo. Co najbardziej mi przeszkadza to formuła kosmetyku która po zastygnięciu przypomina gumę która nieatrakcyjnie podbija widoczność spękanych ust i skórek. Zjada się fatalnie- na środku ust pozostaje wielka gumowata dziura niczym krater którą nawet ciężko wypełnić żeby ujednolicić produkt. Nigdy, absolutnie nigdy nie spotkałam się z taką formułą kosmetyku. Sam aplikator mały i nieprecyzyjny. Nakładanie produktu jest uciążliwe. Straszne to jest... Avon, co z tobą
    U konsultantki
  • 3 lutego 2023 o 0:29
    Lubię matowe pomadki ale ta jest przeciętna
    W mojej kosmetyczce można znaleźć same matowe pomadki gdyż nie lubię efektu lepkości na ustach. Dlatego ucieszyłam się na wieści ze Avon właśnie takie wprowadził niestety nie odpowiada mi. Aplikator nie jest precyzyjny nie można dokładnie wyrysowac link ust. Dla mnie jak na pomadkę matowa za bardzo się lepi. Lubię produkty zastygającą a ta nie dokońca taka jest. Plus za śliczne kolory i dobra pigmentację. Pomadka trzymała mi się na ustach koło 2 godziny i trzeba było poprawiać.
    U konsultantki
  • 19 sierpnia 2022 o 18:20
    Słaba
    Ma ładny kolor i to jej jedyny plus... Sama aplikacja to koszmar :( pomadka ma konsystencję musu, którego aplikator nabiera zdecydowanie za dużo. Przez nadmierną ilość, ciężko jest rozprowadzić ją równomiernie na ustach. Dodatkowo strasznie się rozmazuje, więc łatwo zepsuć sobie makijaż. Z trwałością też nie jest najlepiej, bardzo szybko sie ściera, zwłaszcza podczas picia i jedzenia.
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Formuła