Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Dermedic Oilage, Anti-Ageing, Olejowy syndet do mycia twarzy

Dermedic Oilage Olejowy Syndet do Mycia Twarzy 200ml
e-ZikoApteka.pl
Dermedic Oilage Olejowy syndet do mycia twarzy, 200 ml
Dermedic Oilage
Dermedic Oilage Olejowy syndet do mycia twarzy 200 ml

• 4 marca 2025 o 18:39
    Niezbyt skuteczny w zmywaniu makijażu...
    Typ skóry Mieszana, wrażliwa, alergiczna. Działanie i efekty Olejowy syndet Dermedic Oilage zapowiadał się naprawdę nieźle, ale niestety nie radzi sobie ze zmywaniem makijażu, co jest dla mnie ogromnym minusem. Nawet zwykły tusz, eyeliner i korektor pozostają na skórze – a przecież to powinien być podstawowy test dla tego typu produktu. U mnie pierwszy etap oczyszczania musi być skuteczny i dokładny, a ten olejek po prostu nie daje rady. Konsystencja też mnie nie przekonała – jest bardzo tłusta i dość trudna w aplikacji. Żeby działał, trzeba go wcześniej rozetrzeć z wodą, wtedy dopiero tworzy się taka trochę „mydlana” emulsja. Na pewno nie jest to najprzyjemniejsze w użyciu, ale da się przyzwyczaić. Po zmyciu nie zostawia uczucia ściągnięcia i rzeczywiście skóra jest miękka, nawilżona i oczyszczona – choć nie z makijażu. Jako środek do drugiego etapu oczyszczania byłby bardziej trafiony, ale w tej roli producent go nie przedstawia. Zapach Bardzo delikatny, niemal niewyczuwalny – co dla mnie jest plusem przy cerze wrażliwej. Podsumowanie Używam go nadal, bo nie robi krzywdy skórze, ale nie spełnił moich oczekiwań. Nie wrócę do niego, bo od olejku oczekuję przede wszystkim skutecznego demakijażu – a tutaj tego zabrakło. Gdyby nie to, miałby potencjał na dobry produkt do codziennego oczyszczania.
    Zalety:
    • Nie ściąga skóry
    • Bardzo wydajny
    • Delikatny zapach odpowiedni dla skóry wrażliwej
    Wady:
    • Nie radzi sobie z demakijażem
    • Zbyt tłusta i trudna w użyciu konsystencja
    • Wymaga rozrobienia z wodą, by w ogóle działać
    • Nie spełnia funkcji pierwszego etapu oczyszczania
  • 14 lutego 2025 o 9:22
    NIE ! Tłusty , lepki - więcej nie kupię
    Skuszona Waszymi dobrymi opiniami zakupiłam i z ochotą zaczęłam używać . Niestety olej na buzi nieprzyjemny, zapycha , pojawiają się krosty . Zdaje się , że nie domywa buzi . Okropny
    Zalety:
    • Piekna butelka z dozownikiem. Bardzo wydajny
    Wady:
    • Zapycha, nie domywa ? Strasznie oleisty. Używałam olejków do zmywania makijażu innych firm i ten jest najcięższy
  • 8 listopada 2024 o 23:52
    Olejowy sundet
    Mój ulubieniec do zmywania makijażu Moja cera jest mieszana, mam przebarwienia. Naprawdę ten olejek mój musthave. Zamówiłam go po oglądaniu rolki w tik toku u swojej znajomej. Zaufam tej marce i pomyślę był “a dlaczego nie”. Używam go codziennie zamiast żelu bioderma jako pierwsze mycie. Bardzo podoba mi się jak olejek zmywa tusz do rzęs i wodoodporne kredki do oczu. Oczywiście że polecam i kupię sobie ponownie
  • 20 października 2024 o 23:40
    Mój ulubiony do zmywania makujażu
    Moja cera: prawie trzydziestoletnia, zaskórniki, pierwsze zmarszczki, mieszana, ale z wiekiem coraz bardziej sucha. Duża skłonność do zapychania. Naprawdę bardzo lubię ten olejek. Kupiłam go jakoś rok temu, używam codziennie (!) i nie jestem w stanie go skończyć. Używam go jako pierwsze mycie. Przy zmywaniu makijażu z oczu zazwyczaj uzywam płynu do demakijażu i domywam tym, ale zdarzyło mi się też używać tylko tego produktu. W obu przypadkach świetnie domywał makijaż i zmywał filtry. Czasami używałam tylko tego produktu do mycia i nie zauważyłam żadnych kłopotów. Myślę, że na pewno do niego wrócę
    Zalety:
    • wydajny jak żaden inny
    • dobrze zmywa wodoodporny makijaż oczu
    • nie zapycha
    • przyjemnie się go używa
    • bezproblemowy
    Wady:
    • na podróże przydałoby się inne opakowanie
    • skład taki sobie
    EfkaP
    14 sierpnia 2024 o 14:18
    Moc dobroczynnych olejów, doskonałe oczyszczenie twarzy
    Olejowy syndet do mycia twarzy stosuję już pewien czas. Jest to produkt, który przez przypadek zakupiła moja córka a z racji na różnicę wieku i tego, że jest to produkt szczególnie polecany do wrażliwej skóry twarzy, szyi i dekoltu w wieku okołomenopauzalnym, stałam się jego posiadaczką. Mam skórę mieszaną bez tendencji do niedoskonałości. W moim przypadku produkt sprawdza się dobrze, nie wysusza skóry, nie czuję nieprzyjemnego ściągania po jego użyciu, dokładnie zmywa makijaż oraz zanieczyszczenia. Produkt jest dość gęsty, lejąco - oleisty, o niewielkim pomarańczowym zabarwieniu a jednocześnie transparentny. Po połączeniu z wodą lekko się pieni stając się białym i bardzo łatwo rozprowadza. Syndet w swoim składzie zawiera min: olej z soi, olej z awokado, olej z wiesiołka, wodę termalną oraz izoplawany (fitohormony) sojowe. Zamknięty jest w plastikowej butelce o pojemności 200 ml z pompką, co jest bardzo wygodne i pozwala dozować tyle preparatu ile potrzeba. Stosowanie: niewielką ilość preparatu nakładam wieczorem na zwilżone ręce, delikatnymi ruchami masuję skórę twarzy, szyi i dekoltu a następnie spłukuję wodą. Wystarczy niewielka ilość produktu, aby skóra stała się świeższa i oczyszczona.
    Zalety:
    • przeznaczony dla skóry wrażliwej
    • nie wysusza
    • brak odczucia ściągania po użyciu
    • idealnie oczyszcza skórę twarzy, szyi i dekoltu
    • nie szczypie w oczy
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • konsystencja olejowa-lejąca zamieniająca się w delikatną biała pianę
    • łatwość aplikacji
    • wydajność, wystarczy niewielka ilość