Wody perfumowane damskie

Oriflame Giordani Gold Original EDP

• 5 maja 2022 o 8:10
    Love hate relationship
    Tak właśnie czuję te perfumy . Z jednej strony mi się podobają bo są bardzo eleganckie z drugiej mam wrażenie , że powodują u mnie mdłości i migrenę jak przesadzę. Nie wiem o co chodzi . Jest coś jednak w tym zapachu , że dodaje elegancji j kiedy mam ochotę na taki efekt lubię po nie sięgnąć, mam tylko problem z przesadzani z nimj ???? jeśli chodzi o trwałość to w takiej mocy czuje je około 5 h później wyciszają się i dość szybko znikają. Brakuje mi tu takiego etapu przejściowego . Przyznaję 3/5 za dobrą trwałość ciekawy zapach , w stylu retro ale tu mi to nie przeszkadza oraz piękne opakowanie . Muszę odjąć za efekt migrenogenny jak psikniesz się więcej niż 3 razy Oraz za brak zmiany . Czuje caly czas mocno cytrusy połàczone z kwiatami. Używam sporadycznie . Mam jedną butelkę, czasem wracam ale nie za czesto . Jak się skończy raczej nie bedę kupować, chyba że jakieś malutkie opakowanie ale nawet nie wiem czy takie robią;)
    Zalety:
    • Ciekawy zapach
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Potrafi być migrenoggenny
    W perfumerii
  • 10 kwietnia 2021 o 14:40
    Klasyczny na dzień
    Dużo białych kwiatów: lilia i jaśmin Jedne z kolejnych typowych: eleganckich na codzień. Mają troche pazura i męskiego charakteru (co odróżnia je od nowych wersji GG). Będę za nim tęsknić, bo nowe GG mają mydlano-oriflamową nutę, której tu nie ma, albo skutecznie przykrywa ją piżmo, mech i paczula
    Zalety:
    • wtórny zapach
    • ładny flakon
    Wady:
    • łatwo zgubić korek xD
  • 2 czerwca 2020 o 15:38
    Esencja stylu
    Giordani Gold Original jest jedną z pierwszych wód toaletowych jakie poznałam w Oriflame. Od samego początku uwiodła mnie swym zapachem. Kwadratowa elegancka buteleczka. Zapach jest dość specyficzny nie nadaje się dla każdego. Trzeba poprostu ją lubić. Mnie zaintrygowała i wracam do niej od paru lat bardzo często. Nuty zapachowe drzewa sandałowego i kwiatu pomarańczy emanują luksusem i zmysłowością. Polecam na większe przyjęcia, bale ,imprezy jest to dosć mocny i ciężki zapach, raczej na codzień sie nie nadaję. Jest bardzo trwała i wydajna wystarczy jedno psiknięcie żeby zapach otulał przez całą noc. Polecam całą serię
    Renafff
    11 grudnia 2019 o 9:20
    zapach idealny na zimę
    Perfumy Giordani Gold zakupiłam już jakiś czas temu. Skusił mnie ich wygląd- flakonik który jest bardzo elegancki i poręczny oraz opinia koleżanki. Co do samego zapachu to mogę stwierdzić, że jest ciężki, bardziej kremowy i zdecydowanie nadaje się na wieczorne wyjścia i zimową porę.
    Zalety:
    • zapach dosyć trwały,
    • elegancki flakonik,
    Wady:
    • ciężki,
    • duszny,
    • szybko się nudzi.
  • 19 października 2018 o 18:32
    Niestety, nie moje nuty
    Zwykłam kupować zapachy Giordani bez zastanowienia, bo dotąd wszystkie przypadły mi do gusty, a ten niestety - musiałam puścić go dalej, bo nie dałabym rady go stosować. Zapach jest strasznie duszący, ciężki - wanilia, piżmo, wyczuwam tam także coś ala Ylang ylang. Jeżeli ktoś lubi ciężkie pefrumy, to jest to opcja dla właśnie takich pań.
    U konsultantki

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie