Maseczki klasyczne

Sidmool Royal Honey Peptide, Deep Moisture Pack Maseczka całonocna z miodem

Izusia8
    30 kwietnia 2023 o 8:40
    Średnio
    Na wstępie zaznaczę, że po pierwszym użyciu maseczka mnie zachwyciła. Rano po spojrzeniu w lustro nie mogłam uwierzyć, że jednokrotne użycie kosmetyku może dać taki efekt. Nie przesadzając- nigdy w ciągu 42 lat mojego życia żaden kosmetyk nie dał mi takiego efektu po zaledwie jednym nałożeniu. Twarz wyglądała jak po zabiegu kosmetycznym, i to takim poważniejszym, była wypoczęta, wygładzona, odmłodzona (także okolice oczu, bo tam również ją zaaplikowałam). Zachwycona tego samego dnia zamówiłam 4 opakowania (akurat była promocja), co ostatecznie okazało się błędem. Nie jestem w stanie tego wytłumaczyć, nie znam przyczyny, otóż tego efektu WOW nie udało się już powtórzyć. Po kolejnych użyciach efekt był już średni, nieważne, jak grubą warstwę nałożyłam. Przy zbyt częstym stosowaniu u mnie cera się pogarszała (i to nie codziennym, lecz 2 razy w tyg.). Podsumowując, bez szału. U mnie do stosowania max raz w tygodniu i właściwie tylko po to, by zużyć te wszystkie opakowania.
    Zalety:
    • Efekt po pierwszym użyciu wręcz niewiarygodny, porównałabym go do wyglądu mojej skóry na drugi dzień po iniekcji stymulatora tkankowego
    Wady:
    • Nie wiem, czy skóra się przyzwyczaiła po pierwszym użyciu czy problem w czymś innym, kolejne użycia właściwe bez efektu, ładniejszą skórę mam po kremach używanych na co dzień. Przy zbyt częstym używaniu powoduje u mnie pogorszenie cery
  • 16 kwietnia 2023 o 9:36
    Dobra maska na noc
    Sprawdza się na mojej suchej skórze. Rano skóra jest elastyczna i nawilżona. Dzięki temu zauważam mniejsze zmarszczki i lepszy koloryt cery. Ponieważ działa w nocy to mam wrażenie, ze składniki mają szansę działać dłużej. Zaletą jest neutralny zapach. Żelowa konsystencja podoba mi się bardziej niż kremowa.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nawilżenie
  • 4 sierpnia 2021 o 17:49
    Widzę różnicę, kiedy przestaję używać maski
    Bardzo lubię tą maskę i stosuję ją w swojej pielęgnacji szczególnie latem. Wypróbowałam już sporo kosmetyków na noc i zawsze wracam do tego. Wygładza i pięknie napina skórę, wyrównuje koloryt i sprawia, że cera jest delikatna i wygląda młodo i świeżo. Nie daje spektakularnego efektu, cera zmienia się stopniowo ale naprawdę na plus. Widzę wyraźną różnicę w pogorszeniu jej jakości np po półrocznej przerwie w stosowaniu. Ma delikatny, nie drażniący zapach i lekko lepką galaretkowatą konsystencję. Działa tylko wtedy, gdy nałożymy słuszną porcję i robimy to w miarę regularnie. Minus za dostępność. Cena adekwatna do jakości.
    Zalety:
    • działanie: wygładzające, odmładzające, rozświetlające
    • łatwa aplikacja
    • delikatny zapach
    • wydajność (mi opakowanie starcza na kilka m-cy)
    kasior2
    28 czerwca 2020 o 13:10
    Nieprzyjemna
    Maseczka jest dosyć mała i mało wydajna, tym bardziej że powinno się nałożyć jej grubą warstwę. Ma konsystencję żelową, ale kleistą. Generalnie bardzo nieprzyjemną, ma się wrażenie że skóra przykryta jest folią. Po nocy z nią wciąż pozostaje film. Nie ma zapachu. Po paru użyciach działanie nie jest widoczne, pewnie trzeba by jej używać regularnie, ale stosunek wydajności do ceny i tego jak bardzo jest nieprzyjemna (szkoda! jest na rynku tyle przyjemnych w użyciu żelowych masek) sprawia, że niestety już do niej nie wrócę.
    Zalety:
    • Być może coś naprawiła :)
    Wady:
    • Konsystencja
    • Film po całej nocy
    • Brak widocznego działania
  • 20 grudnia 2019 o 14:07
    Najlepsza pod oczy!
    Mam spory problem ze zmarszczkami pod oczami, probóbowałam wiele kremów i zaczęłam czytać trochę więcej na temat EGF. Pomyślałam, że może być to dla mnie (EGF pobudza skórę do tworzenia nowych komórek i tym samym ją zagęszcza) Po miesiącu stosowania zauważyłam, że moja dolina łez jest mniej widoczna, a zmarszczki bardziej płytkie. Wiem - to brzmi jak magia ale właśnie to widzę, że moja skóra jest bardziej jędrna. Teraz zużywam już kolejne opakowanie tej maseczki i dalej jestem zadowolona z efektów jakie widzę. Klucz to regularność - ją używam tej maski pod oczy codziennie po wykonaniu pełnej pielęgnacji.
    Zalety:
    • wypełnienie zmarszczek
    • poprawa jędrności skóry
    • wypełnienie doliny łez