Peelingi do ciała

Kueshi Exfoliante Corporal [Body Scrub] Peeling do ciała (różne rodzaje)

• 10 sierpnia 2022 o 22:44
    Okropny
    Beznadziejny produkt. Strasznie płynna konsystencja z niewielkimi ziarenkami, które nie peelingują. Opakowanie duże i nieporęczne, zakończone korkiem, który często się zapychał. A do tego ten okropny chemiczny "bananowy" zapach.
    Zalety:
    • Brak :(
    Wady:
    • Płynna konsystencja
    • Zbyt delikatne złuszczanie
    Modna_
    24 sierpnia 2020 o 16:10
    Nie polecam
    Nie polecam, zapach nie przypadł mi do gustu również miałam truskawkowy i nie pachnie tak jak powinien... I również nie nazwałbym tego peelingiem. I ogólnie cena odrażająca, nie kupię więcej.
    Zalety:
    • Nic, opakowanie jedynie
    Wady:
    • Brzydko pachnie, drogi
    Drogeria Super-Pharm
  • 24 sierpnia 2020 o 16:00
    Średni
    Opakowanie plastikowe i przezroczyste z nakrętką, którą się wciska do środka - i tu już pierwszy minus, ponieważ otwór jest zbyt mały, by wylatywała odpowiednia ilość produktu, a przy okazji się zapycha, co powoduje, że w połowie trzeba odkręcać całą nakrętkę, ponieważ stary produkt tak zasycha. Drugi minus to zapach, który jest bardzo sztuczny. Produkt bardzo wydajny, czasami nawet aż za bardzo ;p Używałam go kilka miesięcy.Delikatnie peelinguje i łatwo się spłukuje, nie jest to mocny zdzierak. Nie wiem czy tylko ja to zauważyłam, ale peeling nie rozpuszcza się w wodzie, po spłukaniu wszystko ląduje na dnie wanny i tam zostaje, przez co czasami miałam go np, w zgięciach na kolanach lub przy czterech literach ;p Peeling jest płynny, więc może spływać z dłoni/ciała. Cena producenta to 60 zł, ale widziałam na allegro za około 30 Mimo tego i tak nie polecam ;p
    Zalety:
    • Delikatne działanie
    Wady:
    • Zatykający się otwór
    • Sztuczny zapach
  • 27 maja 2020 o 21:22
    Peeling czy scrub
    Nie do końca nazwała bym ten produkt peelingiem, dla mnie to raczej scrub do ciała. Jednak mnie całkiem się podoba. Ma delikatne drobinki, pięknie pachnie. Ja miałam obie wersje zapachowe i na prawdę pachną cudnie. Produkt nie jest tani więc jeśli ktoś go kupił jako peeling no to mógł być trochę rozczarowany. Ja peelingi dostałam i nie narzekam, zużyłam bardziej w formie żelu pod prysznic z efektem scrubu ;)
  • 21 listopada 2019 o 12:57
    Nietrafiony produkt.
    Produkt otrzymałam w jednym z beauty boxów już dawno temu, ale u mnie peelingi bardzo wolno schodzą, więc najpierw musiał poczekać na swoją kolej, a później się z nim męczyłam przez długi czas, na szczęście na zużycie mamy aż 12 miesięcy od otwarcia... Zapakowany został w przezroczystą butelkę o pojemności aż 500ml, co wydaje mi się strasznie dużą pojemnością jak na peeling. Na opakowaniu postawiono na zielone napisy, które z każdym ubyciem peelingu były mniej widoczne i trudniejsze do rozszyfrowania. Wydobywa się go przez zamknięcie, które od jednej strony się naciska, by od drugiej wystawił swój mały dzióbek z dziurką do wylania produktu. Dziurka jest mała, a dodatkowo w moim przypadku, czyli osoby rzadko korzystającej z peelingów, lubiła się zapychać, więc kilka razy musiałam ją płukać by wgl coś wydobyć... Otrzymałam wersję truskawkową. Sztuczna, chemiczna, okropnie słodka, truskawka. Bardziej mi to przypomina zapach panadolu dla dzieci czy truskawkowej gumy niż takiej czystej truskawki... Mimo wszystko nie jest to uciążliwy zapach i nie odstrasza, jednak do uprzyjemniania chwil z peelingiem mu daleko... Żel jest rzadki, potrafi uciec z dłoni i/lub nie przyczepić się dobrze do skóry. Gdy już zaczniemy masować skórę to przyczepność się zwiększa, a całość jakby pieni, ale to dopiero po masowaniu. Drobinek w porównaniu do żelu jest mało. Dodatkowo są one bardzo małe i delikatne, działanie peelingujące jest więc słabe, nie jest to zdzierak. Sam żel łatwo się spłukuje ze skóry, ale te drobinki to koszmar. Leje się tę wodę i leję, a one i tak gdzieś się jeszcze schowają, a niestety nie są rozpuszczalne w wodzie.... Peeling wykonuję przed goleniem i tylko wtedy, moja skóra tego nie lubi, więc jej nie męczę, ale przed goleniem trzeba. Wspominam o tym, bo dzięki swojej konsystencji i braku filmu na skórze nie zapycha maszynki, co oceniam na plus. Samo działanie peelingujące jest jednak słabe, zresztą jak napisałam już wyżej, nie jest to zdzierak. Coś tam wygładzi, ale to trzeba się nieźle natrudzić... Bardziej mi przypomina żele peelingujące pod prysznic z Balei niż typowy peeling, ponieważ się lekko pieni i oczyszcza skórę. Niestety, ale dla mnie jest to nietrafiony produkt. Nie lubię żeli peelingujących, a do typowego peelingu mu daleko. Zapach nie zachwyca, kuleczki są trudne w usunięciu, ciało nie jest należycie pozbawione martwego naskórka. Sorry, ale nie. NEUTRALNE: - sztuczny zapach
    Zalety:
    • przezroczyste opakowanie
    • oczyszcza
    • delikatnie wygładza
    • żel się łatwo spłukuje
    • nie zostawia tłustej warstwy, nie zapycha maszynki
    Wady:
    • sposób wydobycia jest tragiczny
    • drobinki są malutkie i słabo peelingują
    • drobinki się ciężko spłukują, zawsze gdzieś zostaną

Zobacz także inne Peelingi do ciała