Kremy na dzień

D'Alchemy Age Defence Broad Spectrum Remedy Krem na zmiany hormonalne i przebarwienia

Krem D'alchemy Age Defence Broad-Spectrum Remedy na zmiany hormonalne i przebarwienia na dzień i noc 50ml
Sephora
D Alchemy - Age Defence Broad - Spectrum Remedy Nk11 - Krem Na Zmiany - 50 Ml - Dla Kobiet

Vera79
    26 lipca 2023 o 0:24
    Najlepszy
    Produkty marki DAlchemy znam bardzo dobrze a ten krem jest jednym z moich dwóch najukochańszych produktów. Tak naprawdę pierwszym co przyciągnęło mnie do marki byl wyglad opakowań, oraz składy. Mam 44 lata, skórę mieszaną w strefie T i suchą resztę. Do tego przebarwienia i naczynka. To co ten krem robi to magia, jednak nie od początku tak było. Zwłaszcza jeśli ktoś jest przyzwyczajony do kremów perfumowanych i z silikonami no to trzeba się przestawić i przyzwyczaić, ale warto. Nawilża, koi i rozjaśnia. Nie podrażnia naczynek. Uelastycznia skórę, nie zapycha a nawet powiedziałabym że ma coś takiego że przy nim nawet jak coś próbuje „wyskoczyć” to zanika. Ja używam go na noc bo to dość treściwy krem, chociaż zdażyło mi się nałożyć go pod makijaż i tragedii tez nie było. Zapach jest intensywny, ziołowy, dla mnie genialny ale nie każdemu będzie pasował. Pomimo mnogości kosmetyków nie wyobrażam sobie zamienić go na jakikolwiek inny krem na noc chociaż trochę ich przerobiłam, a to chyba najlepsza rekomendacja.
    Zalety:
    • działanie
    • przyjemność użytkowania
    • skład
    • polska marka
    Wady:
    • cena ( ale w sumie wart jest każdej złotówki)
    Drogeria Super-Pharm
  • 28 kwietnia 2023 o 21:23
    no nie... a szkoda
    Kupiłam krem na promocji w Kontigo, zachwycona składem, designem opakowania oraz tym jak dobrze sprawdził mi się olejek z tej firmy. OPAKOWANIE: opakowanie szklane, jest bardzo przyjemne w użyciu. Niestety nie dostajemy szpatułki do higienicznej aplikacji kremu z opakowania. Nie było to dla mnie większym problemem. WYDAJNOŚĆ Wydajność kremu jest bardzo zadawalająca. Spokojnie starcza na kwartał codziennego użytkowania, nie wiele go potrzebujemy. DZIAŁANIE: Tutaj pojawia się problem, po takiej cenie oraz składzie naszpikowanym ekstraktami oraz olejami oczekiwałabym efektów. A te nie przychodziły. Nie mam cery dojrzałej, mam ok 25 lat natomiast na mojej skórze można zauważyć zmiany hormonalne spowodowane ich rozregulowaniem. Nie wypowiem się czy krem przywraca napięcie skóry czy jej gęstości, natomiast nie zregenerował mi intensywnie skóry jak to producent obiecuje na opakowaniu. Niestety także nie zauważyłam tego "dogłębnego nawilżenia" bardzo przeciętne efekty. ZAPACH: Tutaj niestety także krem załapał minusik. Chociaż lubię pachnące kosmetyki a ich zapach rzadko mi przeszkadza, tutaj intensywność zapachu (chociaż naturalna kompozycja) była nie do zniesienia. PODSUMOWANIE: Krem, który mojej cerze nie służył tak jakby cena i jego skład wskazywałyby. Nie nawilżył ani niczego nie zrobił z moimi zmianami hormonalnymi.
    Zalety:
    • oparty na hydropacie
    • skład produktu
    • design
    Wady:
    • brak regeneracji
    • przeciętne nawilżenie
    • brak wpływu na zmiany hormonalne
  • 6 stycznia 2023 o 12:14
    Produkty marki d`Alchemy powoli skradły moje serce i tak od kilku miesięcy testuję nowe, nieznane mi wcześniej kosmetyki z jej asortymentu. Jakiś czas temu zakupiłam sobie kolejny krem do twarzy i wybór po zapoznaniu się z ofertą marki padł na Age Defence Broad Spectrum Remedy odpowiadający potrzebom skóry dojrzałej, ale również z przebarwieniami. Niestety po trądziku pozostały mi przebarwienia, które staram się zniwelować i szukam kosmetyków, które byłyby w tym pomocne. Ponadto Hashimoto sprawia, że zmiany hormonalne i trądzik o tym podłożu pojawiają się na mojej skórze. Krem spełnił moje oczekiwania – to bogaty, treściwy kosmetyk i przyjemnej formule, która wspaniale nawilża, odżywia a przy systematycznym stosowaniu poprawia koloryt skóry. OPAKOWANIE Wszystkie kremy marki d`Alchemy mają takie same, minimalistyczne opakowania, co nie pozwala pomylić kosmetyków tej marki z żadną inną. Kosmetyk znajduje się w prostym, czarnym kartoniku z logo marki, z boku znajdziemy opis jego funkcji, składników aktywnych oraz skład i sposób stosowania. Krem zapakowany jest w szklany, czarny słoiczek o podobnym wyglądzie, co kartonik. Całość prezentuje się schludnie i elegancko. Słoiczek nie należy do najbardziej wygodnych opakowań ze względu na to, że został wykonany ze szkła i należy zachować szczególną ostrożność korzystając z niego, ale jego urok jednak to rekompensuje. KREM Przyznam szczerze, że pokładałam spore nadzieje w tym kremie, tym bardziej, że inne kosmetyki tej marki bardzo dobrze mi się sprawdzały. Na początku zaskoczeniem był dla mnie zapach, który jest ciekawy, dość specyficzny, dla mnie kojarzący się z orientalnymi przyprawami, lubię takie nietypowe zapachy, więc dla mnie jest to miła odmiana od klasycznych kosmetyków. Zapach jest dosyć charakterystyczny i myślę, że nie wszystkim się spodoba. Warto wspomnieć, że w kosmetyku nie znajdziemy substancji zapachowych, a jedynie naturalne olejki eteryczne. Byłam bardzo ciekawa formuły tego kosmetyku z uwagi na składniki aktywne, jakie w nim znajdziemy. Jest to bardzo bogaty, treściwy krem, zbity i puszysty, takiej konsystencji się nie spodziewałam. Na początku się obawiałam, bo mam cerę mieszaną skłonną do zapychania, ale o dziwo moja skóra polubiła się z ta formułą, nie pojawiły się niedoskonałości ani zapychanie. Barwa kremu to mleczna biel. Dzięki takiej kremowej, aksamitnej konsystencji, krem dobrze rozprowadza się na skórze. Wchłania się wolno, ale praktycznie całkowicie pozostawiając na skórze delikatną warstewkę ochronną. Jakie efekty daje stosowanie tego kremu? Producent zapewnia wzmocnienie struktury i włókien kolagenowych w skórze, rozjaśnienie przebarwień i spłycenie zmarszczek. Mam 31 lat, pierwsze zmarszczki mimiczne, przebarwienia potrądzikowe i aktywne stany zapalne skóry w przebiegu Hashimoto. Mam wysokie wymagania, bo oczekuję nie tylko skutecznej pielęgnacji, ale też pomocy w walce z przebarwieniami. Skóra po jego użyciu jest niesamowicie gładka, miękka w dotyku, świetnie nawilżona i odżywiona. Makijaż zdecydowanie lepiej się na niej układa i wygląda naturalnie. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę kolorytu skóry, przebarwienia stały się jaśniejsze, a cera nabrała blasku. Wygląda zdrowo i promiennie. Stosowałam produkt regularnie i sumiennie, po wykorzystaniu całego opakowania mogę stwierdzić, że bardzo dobrze napina i ujędrnia skórę, która staje się miękka i gładka w dotyku, delikatne linie zostają wygładzone. Oczywiście zmarszczki nie znikają i nie są spektakularnie spłycone mimo opisu producenta, jednak efekty stosowania i tak są bardzo dobre w porównaniu z innymi specyfikami. Przy mojej mieszanej cerze skłonnej do niedoskonałości ciężko jest znaleźć produkt pomocny w walce z pojawiającymi się zmianami zapalnymi i przebarwieniami, ale Broad Spectrum Remedy bardzo dobrze sobie radzi z tymi problemami. Krem ma wspaniały skład pełen ekstraktów roślinnych, maseł, olei i hydrolatów, to prawdziwe bogactwo składników aktywnych przyjaznych skórze. Ponad 98% składników pochodzi z natury. Produkt spełnia wszystkie obietnice producenta, jest bardzo wydajny mimo swojej pojemności. Jedynym minusem jaki widzę jest jego wysoka cena. PLUSY: + treściwa, bogata konsystencja + nawilża, odżywia, wygładza + poprawia koloryt skóry, rozjaśnia przebarwienia + współgra z kosmetykami do makijażu + nie roluje się, nie zbija w grudki + dobrze się wchłania + ma ciekawy zapach + przyjazny skład + eleganckie, minimalistyczne opakowanie + wydajność MINUSY - wysoka cena regularna - szklane opakowanie
    Kaisja
    1 maja 2022 o 11:13
    Pachnie miksturą Szeptuchy, i jest zaporowo drogi, ale u mnie, co ciekawe się sprawdził
    To kolejny po Age Cancellation Booster (osobna opinia na Portalu), wypróbowany przeze mnie szaleńczo kosztowny kosmetyk d'Alchemy (ok. 200 zł, i m.in. z tego względu już do niego nie wrócę), który otrzymałam (w zasadzie to wyżebrałam) od Znajomej na zasadzie "nadawania drugiego życia" produktowi, którego Ona używać nie chciała. A u mnie, co ciekawe działał bez zarzutu, choć nieprzyjemny oleiście-ziołowy zapach – niby typowy dla kremów naturalnych, ale mocniejszy i gorszy – w trakcie aplikacji mnie odstręczał. Innych aspektów aplikacji się nie czepiam. Krem ma przyjemną, dobrze się wmasowującą i wchłanialną konsystencję, nie pozostawiającą na skórze białych "mazów", i ubrano go w "zdrowy" – zapobiegający utlenianiu się kremu, ciemny, szklany słoiczek. Prosty, elegancki, z ładną czcionką, co może budzić zaufanie (plusy). Moja cera jest trudna w pielęgnacji. Mieszana, ze skłonnością do niedoskonałości, wrażliwa, i niby aktualnie oraz w czasie stosowania kremu pozbawiona jakichś większych przebarwień, ale już 40+, więc krem mający walczyć z objawami hormonalnego starzenia się skóry, wydał mi się jak najbardziej odpowiedni. Był, a co zaskoczyło mnie najbardziej, to fakt, że choć naturalny i o "tłustawym" aromacie, to wspaniale matowił moją cerę w ciągu dnia, i nie był aż tak "ciężki", jak się obawiałam, a naturalne kremy zazwyczaj nie bywają dla mnie aż tak łaskawe. Po jakichś... niecałych 2 miesiącach stosowania nie zauważyłam u siebie szczególnego odmłodzenia, choć to jest objaw długofalowy, który "odezwie się", pozwalając miarodajnie się ocenić tak naprawdę dopiero za kilka lat, natomiast skład kremu wydaje się być skuteczny. Składniki pochodzenia morskiego, multifunkcjonalne glikany, "roślinny botox" z afrykańskiego kwiatu acmella oraz wyciągi z guarany, aceroli i żurawiny mi najwyraźniej podpasowały, gdyż w tym czasie cera nie sprawiała mi szczególnych problemów. Nie miałam większych niedoskonałości, a jakieś pojedyncze przytrafiające się maluszki szybko znikały pozostawione w spokoju. Cera była ujednolicona, sprężysta w dotyku, nieopuchnięta i bez błysku przez cały dzień. Nie mogę szczególnie na kosmetyk narzekać, ale nie cisnę z polecaniem go, gdyż sama do niego nie wrócę. Skutecznie powstrzyma mnie cena i zapach, a znam i stosuję w ogóle nie budzące moich zastrzeżeń specyfiki.
    Zalety:
    • skład – naturalny - składniki pochodzenia morskiego, multifunkcjonalne glikany, "roślinny botox" z afrykańskiego kwiatu acmella, wyciągi z guarany, aceroli i żurawiny,
    • efekt – cera 40+, "trudna" i mieszana – ujednolicona, sprężysta w dotyku, nieopuchnięta, zmatowiona, bez błysku przez cały dzień, i bez większych niedoskonałości (ewentualne mniejsze błyskawicznie znikały),
    • konsystencja – dobra jak na krem naturalny – nie wymagająca mocnego wcierania w skórę,
    • wchłanialność – bardzo dobra – szybka i bez białych "mazów",
    • wydajność – bardzo dobra – podarowana mi naprawdę mała resztka na dnie słoika (niecała 1/4 zawartości) wystarczyła mi na prawie 2 miesiące,
    • opakowanie – słoiczek z ciemnego szkła, zapobiegający utlenianiu się kremu – prosty, elegancki, z ładną czcionką
    Wady:
    • zapach – oleiście-ziołowy – silniejszy, niż zazwyczaj w przypadku kremów naturalnych – niefajny w mojej ocenie,
    • cena – bardzo wysoka – ok. 200 zł – w mojej ocenie nie całkiem uzasadniona
  • 14 czerwca 2021 o 12:57
    Pokładałam w nim całe nadzieje jednak nie sprawdził się...
    Kremy d'Alchemy znam i bardzo lubię ze względu na bogate składy i działanie, także bez zastanowienia kupiłam i ten. Kto boryka się z przebarwieniami zarówno po słonecznymi jak i hormonalnymi czepi się wszystkiego aby tylko poprawić wygląd skóry. Tak było i w moim przypadku ponieważ przebarwienia nie są mi obce i twardo są tam gdzie być nie powinny. Krem zamknięty jest w czarnym szklanym słoiczku, szata graficzna minimalistyczna, tak jak lubię, konsystencja gęsta bardzo przyjemna koloru białego, zapach typowo apteczny . Aplikacja tego kremu nie sprawia żadnego problemu, ładnie się rozsmarowuje i wchłania praktycznie do matu. Ale na przebarwienia tak jak obiecuje producent ten kremik nie działa, niestety... nawet nie rozjaśnił ani trochę. Bardzo ładnie odżywia skórę, nawilża I sprawia że jest w dobrej kondycji, nic nie uczula ani nie zapycha ale nie jest typowy na przebarwienia. Pod tym względem się zawiodłam bo liczyłam że chociaż te plamki zbledną. A tu nic z tych rzeczy. Słoiczek zdenkowałam do cna i efektów nie widzę a tani nie jest. Wiec jeśli ktoś szuka ostatniej deski ratunku to niestety w tym kremiku go nie znajdzie. Jest to bardzo dobry odżywczy i nawilżający krem dla suchych skór na codzień ale nie na problemy.
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    • bezpieczny skład
    • ładny neutralny zapach
    • odzywia i nawilża a także uelastycznia skórę
    Wady:
    • brak działania jeśli chodzi o przebarwienia