Bazy pod makijaż

Lovely 1 Step Primer Matte All Day Long Baza pod makijaż matująca

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 lutego 2021 o 12:01
    Mi się sprawdziła
    Produkt raczej powinno nakładać się punktowo. Jego aplikator i opakowanie jest identyczne jak w przypadku kultowego korektora z tej firmy. Jest bardzo wygodne w użyciu. Co do działania, produkt świetnie matuje i wygładza skórę na długi czas. Wydaje mi się też, że delikatnie przedłuża trwałość makijażu. Niestety, może wysuszać. Kolejnym minusem jest jego rolowanie przy rozcieraniu. Przy wklepywaniu jest już okej. Szybko zastyga, więc trzeba działać od razu. Mi się też dosyć szybko skończył. Nie wiem czy to pojedynczy wypadek czy jest tak zawsze.
    Zalety:
    • dobrze, długotrwale matuje
    • wygładza
    • ma wygodny aplikator
    • trochę przedłuża trwałość makijażu
    Wady:
    • mało wydajny
    • roluje się przy rozcieraniu
    • trzeba z nim szybko pracować
  • 22 marca 2020 o 16:36
    Nie polecam
    Baza bardzo mnie skusiła kiedy byłam w rossmanie i zobaczyłam ją w promocji. Ale niestety nie działa, nie robi nic a wręcz mi przeszkadza na twarzy. Zapycha pory, podkład wygląda na niej źle i dziwnie się ciastkuje (a na innych bazach tak nie robi). Nie matuje ani troszkę a w dodatku śmierdzi. Niestety, bardzo lubię markę lovely/wibo, aczkolwiek jest to niewypał.
    Wady:
    • nie robi nic
    • śmierdzi
    • ciastkuje podkład
  • 25 grudnia 2019 o 19:33
    Fajna, lubię ją
    Markę Lovely lubię szczególnie za świetne korektory do twarzy i lakiery, więc z przyjemnością zaczęłam stosować bazę matującą. Moja cera jest typowo mieszana – dość suche policzki, tłusta strefa T, rozszerzone pory w okolicy nosa, więc taki rodzaj bazy wydawał mi się idealny. Baza jest dobra, matuje na dłuższy czas i sprawia, że makijaż ładnie wygląda na twarzy. OPAKOWANIE Bazę otrzymujemy w opakowaniu charakterystycznym dla korektorów. Bardzo podobne opakowanie ma kultowy korektor tej marki. Ma ono ciemnozielony kolor ze złotymi napisami i mnóstwem geometrycznych wzorów. Prezentuje się średnio, mi nie do końca przypadła do gustu. Opakowanie wykonano z twardego plastiku, nie widać zużycia produktu z powodu kolorowego materiału. Aplikator typu jumbo to dość dużej wielkości gąbeczka wykonana z miękkiego materiału. Mimo, że na początku obawiałam się tego typu aplikatora (o ile przy korektorach jest ok, przy bazie miałam pewne wątpliwości), okazał się bardzo dobry. Pozwala na pokrycie skóry cienką, jednolitą warstwą w prosty i szybki sposób. BAZA Baza ma dosyć rzadką, konsystencję i na początku ciężko było mi wyczuć ile mi jej potrzeba, jednak po kilku użyciach odnalazłam właściwą porcję produktu. Baza ma białą barwę i przypomina lekkie kremy. Wchłania się całkowicie dając matowe wykończenie. Baza współgra ze wszystkimi używanymi przeze mnie podkładami i kremami BB, co mnie niezmiernie cieszy. Aplikacja podkładu na niej jest zdecydowanie łatwiejsza niż w przypadku bardziej zbitych baz pod makijaż. Produkty nałożone na nią zdecydowanie lepiej się trzymają, trwałość jest dla mnie zadowalająca. Przy mojej mieszanej cerze standardem są jednak poprawki w strefie T po kilku godzinach. Baza wygładza cerę i faktycznie matuje – zauważalnie na nosie i w jego okolicach skóra wygląda świeżo przez kilka godzin, co jest wyzwaniem dla innych kosmetyków. Cera jest wygładzona, jednolita, podkład zdecydowanie lepiej na niej wygląda. Produkt jest praktycznie niewyczuwalny na twarzy, za to najbardziej go polubiłam. Wydajność myślę, że jest spora – swoją używam od około 4 tygodni a zużycie jest niewielkie, choć tak naprawdę zużycia nie widać dokładnie, to tylko subiektywna ocena. Dostępna w wielu drogeriach i Rosskach, często można zakupić na promocji, a cena regularna również nie jest wysoka. To dobry kosmetyk w przystępnej cenie. PLUSY: + wygładza + dobrze matuje + przedłuża trwałość kosmetyków + podkład zdecydowanie lepiej się na niej prezentuje + jest wydajna + ma korzystną cenę + jest dobrze dostępna
  • 11 lipca 2019 o 22:05
    Całkiem w porządku
    Mam cerę mieszaną, z rozszerzonym porami, łatwo zapychajacą się, przetłuszczajacą się, ale też wymagającą dużej porcji nawilżenia (klima w pracy). Szukałam bazy, która zmatowi cerę, bez wysuszenia jej, oraz zakamufluje widoczne pory i wygładzi skórę. Ta poradziła sobie całkiem nieźle! Kupiłam bo spodobało mi się, że w składzie nie tylko silikon, cena również przystępna. Baza nakłada się łatwo, chociaż według mnie pomysł z aplikatorem nietrafiony, ja zbierałam ją z aplikatora palcem i nakładałam na strefę T opuszkami delikatnie wklepując. Nie ślizga się i nie pozostawia takiej ślisko-gładkiej powierzchni jak większość innych baz (czego nie znoszę). Tutaj wykończenie jest raczej jak po matującym kremie. Nie podrażnia i nie zapycha! Nie matuje idealnie cały dzień, ale ja wolę zrobić po południu poprawki, niż chodzić z nieoodychającą warstwą plastiku na twarzy, która nie przepuści sebum, ale powietrza też nie... Nie przesusza, nie sprawia, żeby cera bardziej się przetluszczała. Dobrze współgrała z moimi podkładami (BB Skin 79, AA Wings). Przeczytałam poniżej, że sprawdza się świetnie jako podkład pod szminkę, pewnie spróbuję jej też w tej roli.
    Zalety:
    • Ładnie matuje.
    • Nie zostawia śliskiej warstwy.
    • Nie zapycha.
    • Nie wysusza.
    • Łatwo ją nałożyć.
    • Dobrze pracuje z podkładem.
    • Cena w porządku.
    Wady:
    • Opakowanie z aplikatorem - chyba lepsza byłaby tubka.
    • Szybko się zużyła (ale może też ten aplikator nie wygarnia wszystkiego).
  • 28 maja 2019 o 20:57
    Nie kupię więcej
    Primer ciężko się nakłada, mało wydajny. Nie przedłuża trwałości makijażu. Podkład wygląda na nim zle. Osobiście uważam, że primer nie robi nic, więc po co tracić pieniądze.
    Wady:
    • mało wydajny
    • nie przedłuża trwałości makijażu
    • nie matuje