Jestem musem łączącym w sobie masła shea i mango z olejami babassu, ryżowym i chia oraz słodką nutą czerwonych owoców. Dopieszczę Twoją skórę po kąpieli czy w trakcie odprężającego masażu. Sięgaj po mnie zawsze wtedy, gdy będziesz potrzebowała odrobiny relaksu. Jak pachnę? Jak beztroska i wakacje - malinowe chwile zapomnienia i porzeczkowe tajemnice. Słodycz i świeżość letnich, czerwonych owoców doprawiona delikatną, zmysłową nutą wanilii. Viva sweet life!
Mam w sobie:
masło shea - głęboko penetruje skórę – odmładza, nawilża, delikatnie ją natłuszcza, łagodzi podrażnienia skóry, stanowi naturalny filtr UV, działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, zmniejsza rozstępy
olej babassu – nawilża i zmiękcza oraz poprawia elastyczność skóry, wzmacnia jej płaszcz lipidowy, ujędrnia skórę i zwalcza cellulit oraz rozstępy, silny antyoksydant, zwalcza problemy skórne, jest również naturalnym filtrem UV
olej ryżowy - nawilża i delikatnie natłuszcza, oczyszcza i regeneruje skórę oraz odżywia ją dzięki zawartości witamin i minerałów, działa też rozjaśniająco na skórę – niweluje plamy, cienie, wyrównuje koloryt, a dodatkowo reguluje działanie gruczołów łojowych, ma działanie przeciwzapalne i chroni przed promieniowaniem UV
olej mango – idealny do pielęgnacji przesuszonej skóry, ułatwia gojenie się niewielkich ran i podrażnień, nawilża, zawiera witaminy młodości (A, C, E, K i B), które wspomagają syntezę kolagenu i działają przeciwzapalnie
olej chia - łatwo wnika w głąb skóry, dając silne nawilżenie, wzmocnienie jej bariery lipidowej i regenerację, bardzo mocno odmładza - zwalcza wolne rodniki i działa antyoksydacyjnie, redukuje nadwrażliwość skóry, jest super dla cery problematycznej - atopowej, wrażliwej, łuszczącej się, podrażnionej
kwas hialuronowy – eliksir młodości, silnie nawilża skórę i zapobiega utracie jędrności, działa odmładzająco
Nie zarabiam dużo, więc nie wiem, czy go kupię, ale jeśli zagram i wygram w Totka – napełnię wannę tym musem
Używa od:próbka
Cena tego kosmetyku jest wysoka – za zaledwie 100 ml należy wydać ok. 50 zł, więc jeśli go kiedyś sobie sprawię, to jedynie w bardzo dużej promocji, więc tym bardziej podarowana mi w aptece próbka bardzo mnie ucieszyła, pozwalając przetestować specyfik dla potrzeb opinii na Portalu Wizaż, ale i – po prostu się nim rozkoszować – bo jest czym.
To - na co dzień zamknięty w estetycznej, jasnej puszce – doskonale działający, i upojnie, wręcz aromaterapeutycznie wonny kosmetyk.
Apetyczny, przyjemny i niesamowicie seksowny zapach czerwonych owoców z nutą wanilii rozpieszcza zmysły, i aż do następnego dnia nasyca skórę subtelną, ale trwałą wonią o pięknej projekcji. Brawo! Tak luksusowy i perfumeryjny aromat, że próbki używałam jedynie do ramion, żeby cieszyć się nim jak najdłużej.
Jak się okazało, ta moja oszczędność w aplikowaniu kosmetyku bardzo mi się opłaciła, bo już po pierwszym zastosowaniu, specyfik nie tylko głęboko nawilżył, ale i wyraźnie załagodził moją akurat wówczas podrażnioną i wysuszoną skórę na łokciach, z czym nie poradził sobie wcześniej inny – uchodzący za specjalistyczny i snobistyczny, nawet jeszcze kosztowniejszy (!) dermokosmetyk, którego próbką też dysponowałam.
Wchłanialność musu – jest rewelacyjna. Specyfik lekko się wmasowuje, a skóra wręcz chciwie go natychmiast wciąga.
I zapewne określono go musem, bo to bardzo gęsty, treściwy i sycący krem do ciała, choć nie aż tak zbity, jak masełko, dzięki czemu okazał się również całkiem wydajny, i mała próbka wystarczyła mi aż na cztery użycia (oczywiście tylko do ramion). Fajnie :-) – ten walor preparatu też nieco niweluje jego wysoką cenę.
A najbardziej niweluje ją bogaty w witaminy i substancje mineralne, naturalny skład (m.in. masło shea, kwas hialuronowy, oleje ryżowy, mango i chia), i jego wspomniane, zbawienne dla skóry głęboko nawilżające, odżywcze i regenerujące działanie.
Będę uważnie śledzić losy tego rozkosznego i doskonałego jakościowo preparatu, żeby złowić go w przypadku jakiejś większej akcji promocyjnej, obniżającej jego niestety zbyt dla mnie wysoką cenę.
Ale polecam go gorąco.
Zalety:
naturalny skład – bogate, odżywcze olejki i ekstrakty roślinne, kwas hialuronowy,
efekt – natychmiast po użyciu - zmysłowo gładka, ukojona, zdrowa skóra,
konsystencja – musu – treściwa i sycąca, a jednocześnie miła w dotyku,
wchłanialność – wybitna – błyskawiczna i całkowita,
zapach – bajeczny i trwały (choć subtelny) – rześkie czerwone owoce z nutą wanilii,