Pomadki i szminki

Pierre Rene Slim Lipstick Soft Szminka z balsamem do ust

• 6 stycznia 2019 o 16:48
    Dwa w jednym
    Pomadka ma za zadanie pielęgnować nasze usta, jak i nadać im delikatny kolor oraz blask. Uważam, zw spełnia swoje zadanie w 100%. Posiadam odcien nr 43, czyli nudziakowy brąz, po prostu idealny na codzień. Ma konsystencję balsamu do ust, jednak po nałożeniu wygląda jak błyszczyk. Ma wiele małych drobinek, które pięknie migoczą. Nawilża usta lepiej niż niejeden balsam regenerujący. Pomadka zamknięta jest w stylowym opakowaniu, które mimo noszenia w torebce czy kieszeni się nie niszczy.
    Zalety:
    • Efekt
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Brak zapachu
  • 4 lutego 2018 o 14:37
    Mięciutkie usta
    Balsam, czyli Slim Lipstick SOFT to odnoga pomadki Slim Lipstick RICH. Wersja balsam ma służyć - tak jak wskazuje nazwa - przede wszystkim pielęgnacji, a dopiero w dalszej kolejności nadaniu koloru. Spełnia swoje zadanie dość dobrze. Bajecznie łatwo rozprowadza się na ustach, mam wrażenie, że moje usta uszyte są z jedwabiu :) Pozostawia na nich cienki film, jednak nie jest lepki i nie przeszkadza. Kolor jest bardzo subtelny, posiadam No. 64 Tangerine i wygląda bardzo naturalnie, tworzy efekt tzw. make up no make up, takie połączenie transparentnego błyszczyka z poświatą koloru. Co do trwałości, niestety pijąc lub jedząc bardzo szybko się ściera i tutaj trzeba uważać.
    Zalety:
    • Efekt mięciutkich, jedwabistych ust
    • Przepiękny, naturalny efekt koloru, make no make up
    • Niedrogi
    Wady:
    • Ściera się przy piciu/jedzeniu
    • Podobno ma ładnie pachnieć, niestety zupełnie nic nie czuję, dla mnie bezzapachowy
    • Jest go niewiele... (ale jednocześnie cena jest stosunkowo niska)