Maseczki klasyczne

Avon Planet Spa, Greek Seas, Smoothing Peel-off Face Mask with Algae Extract Wygładzająca maseczka peel-off z ekstraktem z alg (nowa wersja)

• 15 października 2023 o 11:56
    Z chęcią kupię ponownie.
    Od dawna wiem, że seria Planet Spa ma świetne maski peel off, a ta z algami jest chyba moją ulubioną. Wygładza, oczyszcza i zdejmuje się ją praktycznie w jednym kawałku, nie męczyłam się z resztkami. Jest wydajna i w przystępnej cenie. Konsystencja: ma w sobie zatopione cząstki jakby kwiatów, być może to te algi, gęsta ale łatwa w nałożeniu, zastyga dosyć szybko, nie irytuje na twarzy. Działanie: maska zawiera alkohol, to typowe dla peel off, więc niekoniecznie sprawdzi się u osób z wrażliwą, mocno suchą skórą. Ja mam mieszaną, więc fajnie mi ją odświeżała i oczyszczała. Zastygała w około 10 minut, oczywiście gdy nałożyłam niezbyt grubą warstwę. Było delikatne uczucie ściągnięcia, ale do wytrzymania, czasami takie maski powodują dyskomfort, tutaj na szczęście tego nie było. Maskę ściągałam praktycznie w jednym kawałku, ściąganie bezbolesne, to nie jest ten typ, który dodatkowo robi depilację twarzy. Po usunięciu maseczki skóra była odświeżona, rozjaśniona, ewidentnie czystsza i ożywiona. Lubiłam stosować ją raz w tygodniu, ponieważ to zaspokajało moje potrzeby. Zapach: głównie czuć świeżość alg i alkohol, który zupełnie mi nie przeszkadzał. Opakowanie: tubka w morskich klimatach i kolorze, jest identyczna jak wszystkie inne produkty Planet Spa, pod koniec produktu wyciskanie jej nie wymagało trochę więcej siły.
    Zalety:
    • jej działanie oczyszczające, wygładzające, rozświetlające
    • fajnie odświeżała mieszaną cerę
    • mega wydajna
    • zatopione drobinki w niej, lubię takie drobne elementy
    • szybko zastygała i ściągała się w całych kawałkach, nie rwała się
    • dostępność, do której mam zawsze dostęp
    U konsultantki
  • 4 stycznia 2023 o 21:00
    Algi
    Kolejny produkt od Avon, co do którego miałam obawy, ponieważ nie przepadam za kosmetykami do pielęgnacji twarzy akurat od tej marki. Aż kipi chemią, którą czuć w konsystencji i zapachu. Akurat przy tej masce też odczuwa się takie wrażenie, a sam produkt przypomina klej na ciepło :) takie moje odczucia. Konsystencja jest kleista i gęsta, z grudkami w postaci alg morskich, które są w składzie. Mimo wszystko nawet dobrze rozprowadza się ją po twarzy. Lepiej nie nakładać grubszych warstw dzięki czemu maska szybciej zastygnie i łatwiej będzie ją ściągnąć. Niestety i tu nie zauważyłam jakiegokolwiek efektu, bo masaka przy ściąganiu nie wyciąga żadnych zaskórniaków czy wągrów. Poza tym też nie zauważyłam żadnego działania poza lekkim zmatownieniem skóry lub wysuszeniem - co w moim przypadku jest ok, bo mam cerę tłustą, więc to w jakiś sposób redukuje nadmiar wydzielanego sebum. Przy nakłądaniu aż mnie dusiło od alkoholu, co nie było przyjemne. Na szczęście aromat szybko się ulatniał. Trzeba też uważać nakłądając na podrażnioną skórę, bo może lekko poszczypać. Maska zasycha gdzieś ok 15-20 minut, po czym można ją fajnie śćiągnąć, o ile była nałożóna równomiernie i wszystko ładnie zastygło. Generalnie produkt nie różni się niczym, oprócz opakowania, od tych masek z serii Planet Spa. Wszystko na jedno kopyto. Algi czasami gromadziły się przy wylocie, raz do tego stopnia, że musiałam odkęcać wieczko i odetkać. Póżniej szło raczej gładko, a sama konsystencja nie zastygała na szczęście przy nakrętce. Opakowanie jest bardzo ładne, eleganckie, ale zarazem morskie, co było w zamyśle producenta. Bardzo mi się podoba. Dodatkowy plus za minimalizm. Ogólnie jestem na nie :)
    Zalety:
    Wady:
    • brak działania
    • mocno wyczuwalny alkohol
    • skład
  • 2 listopada 2021 o 10:43
    Relaksuje i odświeża skórę
    Maseczka jest bardzo wygodna w użyciu: nie brudzi, łatwo się ją nakłada na skóre i równie łatwo ściąga. Lubię maski peel off , bo nie brudzą umywalki, włosów i nie potrzebuję gąbki żeby usunąć ją z twarzy. Maska jest bardzo wydajna i dostępna w każdym katalogu avon za około 8 zł. Ta maska pozostawia skórę odświeżoną i lekko napiętą. Muszę po jej ściągnięciu nawilżyć skórę. Moim zdaniem maska nie poprawia kondycji skóry, ale też nie robi jej krzywdy. Jest dobrym uzupełnieniem domowego spa i relaksu, ale nie oczekujmy od niej rewolucji w postaci odmłodzenia :) Ma przyjemny morski zapach i w przejrzystej strukturze widoczne są strzępki jakby alg?:) Ciężko mi ocenić ten produkt, bo nie wiele robi, ale robi właśnie tyle ile obiecuje producent czyli odświeża i wygładza więc niech będzie 4* :)
    U konsultantki
  • 29 maja 2021 o 22:26
    Wysusza.
    Dostałam ją od przyszłej teściowej. Podarowała mi taki bubel, ale mam nadzieje, że nie był to złośliwy prezent. :) Maseczka od Avon ma pojemność 75 ml. Słyszałam o niej wcześniej, że jest całkiem niezła. W składzie zawiera naturalne algi morskie, minerały i sól, ale reszta do wymiany. Nie ratuję tych kilka naturalnych składników tego produktu. Maska jest peel off, czyli zrywa się ją w płachcie po aplikacji. Konsystencja maski nie ułatwia aplikacji, bo jest gęsta i zbita, po czasie w opakowaniu również zaczyna zastygać. Całe opakowanie szybko staję się brudne i klejące. Maska nie zastyga w 100% na twarzy i pozostawia pozostałości, które trzeba domyć wacikiem z wodą. Jej zapach jest straszny, nie czuje soli, czy innego ładnego morskiego zapachu, a sam alkohol, tak jak w innych maskach często jest typu peel off. Skleja wszystko i trzeba uważać by nie umazać nią brwi, bo łatwo je wyrwać. Maseczka depiluje twarz, a nie ją oczyszcza i wygładza. Jakaś bzdura, że producent obiecuję nawilżenie i wygładzenie, a ja po niej miałam jeszcze bardziej suchą i podrażnioną skórze niż przed. Bardzo wysuszą i myślę, że to zasługa alkoholu w składzie.
    dorflow
    5 maja 2021 o 10:29
    maseczka ładnie ściągana
    Maseczka o intensywnym zapachu (nie mogłam skojarzyć ale poczytałam) alkoholowym. Generalnie mi nie przeszkadza, a na twarzy wietrzeje Równomiernie zasycha na twarzy, pozostawiona na 20 min (jak jest napisane) lub dłużej dla lepszego działania i zaschnięcia heheeh bardzo łatwo i szybko się ściąga. Mega wydajna Twarz jest chyba wygładzona (albo to moja wyobraźnia), nie przesuszona.
    Zalety:
    • łatwe sciąganie
    • design
    Wady:
    • plastik