Szampony do włosów

Gosh Argan Oil Shampoo Szampon do włosów z olejem arganowym

GOSH GOSH ARGAN OIL Szampon do Włosów 450ml

• 4 kwietnia 2025 o 14:59
    Jak ten szampon pachnie… to ja nie mam słów :)
    Szampon od Gosh w wersji arganowej zachwycił mnie swoim działaniem i…totalnie „nie arganowym” :) zapachem. Produkt ten doskonale oczyszcza włosy oraz skórę głowy, pozostawiając uczucie świeżości i lekkości. Jego delikatny zapach kojarzy mi się z kosmetykami dla dzieci (które uwielbiam!) co sprawia, że mycie włosów jest dla mnie jeszcze bardziej przyjemne. :) W środku znajdziemy oczywiście olej arganowy ale również pantenol, glicerynę (może puszyć włosy!! U mnie fajnie odbija je od nasady). Szampon nie podrażnił mojej skóry głowy, a regularne stosowanie sprawiło, że włosy maja jakby większą objętość :) Opakowanie jest wygodne w użyciu, co bardzo ułatwia aplikację, choć preferuję szampony w miękkich butelkach. Dodatkowym plusem jest przystępna cena :)
    Zalety:
    • działanie
  • 2 lutego 2022 o 21:20
    Bogato jak na szampon
    Szampon ma w składzie wiele pozytywnych składników, jest treściwy a jednocześnie dobrze oczyszczający sumując ciekawe połączenie. :) Konsystencja dość gęsta ale w połączeniu z wodą super się rozprowadza i bardzo się pieni. Mocno czysni jednocześnie zostawia włosy w dobrym stanie są miękkie a nie szorstkie jak po niektórych szamponach i wyjątkowo błyszczące. Nie płaczę włosów. Wielkim plusem są dla mnie: zapach i śliczne proste opakowanie :) POLECAM
  • 14 maja 2021 o 18:10
    Ciekawy i wart przetestowania szampon
    Szampon i odżywkę kupiłam w Hebe, a że szampon właśnie się skończył to czas na recenzję. Szampon ten spełnia swoje obietnice o błyszczących, delikatnych w dotyku i nawilżonych włosach. Zawiera olej arganowy, pro-witaminę B5 oraz pantenol, które nawilżają i regenerują włosy. Stosując ten szampon faktycznie zauważyłam pozytywne efekty. Włosy są wyczuwalnie bardziej miękkie i są w dotyku nawilżone. Szampon dobrze się pieni i zapewnia mocniejsze mycie (zawiera sulfaty), nie jest zgodny z CG. Będzie odpowiedni kiedy chcemy pozbyć się nadbudowanych kosmetyków i/lub sebum. Ja stosuję na przemian z moimi delikatnymi szamponami kiedy czuję potrzebę na mocniejsze mycie. Wcześniej wymienione pielęgnujące składniki wysoko w składzie zapewniają mi dobry wygląd włosów i nie obciążanie ich. Warto zaznaczyć, że szampon nie zawiera silikonów, które w niektórych szamponach sztucznie wygładzają włosy i robią tymczasowy efekt tafli - ja unikam i tu ich nie ma :)
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • fajne opakowanie w tubie co sprzyja zabieraniu w podróż
    • czarny kolor tuby szamponu jakoś mocno zachęcił menów w moim domu i cały prawie zużyli (można śmiało kupić jeśli ktoś się boi 'damskich' 'kwiatuszkowych' opakowań szamponów)
    • pielęgnujące składniki wysoko w składzie
    • szampon spełnia obietnice o miękkich i przyjemnych w dotyku, nawilżonych włosach
    • nie zawiera silikonów, których unikam w szamponach
    • dobry na mocniejsze, aczkolwiek nadal delikatne dla skalpu i włosów oczyszczanie
    • wydajny: zawsze rozrabiam szampony w kubeczku z wodą
    • przyjemny "fryzjerski" zapach
    Wady:
    • zawiera sulfaty - niezgodny z CG
    • dostępność: widziałam go tylko w Hebe i tam zakupiłam