Wody perfumowane damskie

khy
    11 listopada 2021 o 14:40
    Slabo
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Dla mnie cos posredniego miedzy klasycznym Angel a Innocent - bez urody i charakteru kazdego z nich. Angel Fruity Fair snuje sie na mojej skorze dosc niemrawo. Pierwsza faza jest owocowa, z przewaga porzeczki. Pozniej przechodzi w jakas niezidentyfikowana, niemrawa slodycz. W testach nadgarstkowych mi sie nawet podobal, w calosciowych - przepadl calkowicie. Zastanawiam sie, dla kogo jest ten Angel - moze dla tych, ktorych przeraza intensywnosc klasyka? Generalnie jest raczej slabo i malo interesujaco.
  • 29 lutego 2020 o 10:32
    Słodki popcorn?
    Dziwny ten owocowy Angel... Projekcja i trwałość mocno średnia, zapach sam w sobie kojarzy mi się z zapachem słodkich wielokolorowych chrupek kukurydzianych popularnych w latach 90, pakowanym w takie ogromne celofanowe rożki, większość chyba kojarzy co mam na myśli... W tle mocno pobrzmiewa eho klasyka, zapach z godziny na godzinę co raz bardziej uzależniający w swej niespotykanej dotąd nigdzie indziej charakterystycznej dziwnej "chrupkowo-popcornowej" nucie, ale niestety znów ta trwałość, a raczej jej brak, co zaprzecza legendzie pierwowzoru... W PL trudno dostępny , co czyni z niego w niektórych perfumoholickich kręgach coś na kształt mikro świętego Grala, ja ten Gral posiadłam i zdobyłam i powiem szczerze dla mnie w ogólnym rozrachunku spore rozczarowanie... Ot taka sobie ciekawostka, wariacja na temat; kolejne Muglerowskie dziwadełko, ale można żyć spokojnie bez niego, a wyprawy krzyżowe po niego za 7 mórz, gór i rzek są po prostu grą nie wartą świeczki; ot co. Bardzo rozczarowała mnie jakość w tym wypadku niestety; która jak na zapach za ponad 2 stówki za 50 ml ; jest gorsza niż w przypadku wielu znanych celebryckich pachnideł z gatunku gourmound za max. kilkadziesiąt złotych przy znacznie większych pojemnościach około 100 ml... Dla mnie niestety wielkie oczekiwanie i jeszcze większe rozczarowanie.
    Zalety:
    Wady:
    • Trwałość,projekcja
    W strefie wolnocłowej
  • 14 kwietnia 2018 o 11:48
    Paczula z tasakiem na karuzeli
    Zrobili. No wzięli i zrobili owocowy , letni i lżejszy flankier klasyka. Multum tych flankierów więc już miałam na ten machnąć ręką bo : bałam się że po nutach będzie to pachniało kompotem , a dwa no ileż można flankierować paczule. I tak byłam sceptycznie nastawiona do czasu , aż zobaczyłam reklame :) No wesołe miasteczko , muzyczka z horrorów z Bożym Narodzeniem w tle , wesołe miasteczko , i fabryka czekolady... No sen wariata więc wchodzę w to :D I sobie pomyślałam zamów to babo szybko nim do Ciebie dotrze , że to nie ma sensu :P Więc błogosławione zagraniczne perfumerie internetowe albowiem bez nich to nawet bym nie miała gdzie tego kupić :) Ale udało się ( nastawiłam budzik w dzień premiery i ustrzeliłam to cudo zadowolona - musiałam wyglądać jak Grażynka na promce makijażowej tej przaśnej wszystkie wiemy której :D) Moja pierwsza myśl po ujrzeniu flakonu- wygląda jak pierwowzór więc będzie mi się mylić. Myśl druga po psiknięciu na nadgarstek O święta panienko od zapachów jak ja mam to opisać , jak mnie kilka nut zaatakowało na raz , i wgryza mi sie w skórę i wiruje :) Ale tak sobie noszę ten zapach już kilka dobrych tygodni i już mniej więcej rozkminiłam co mi tutaj na nadgarstku gra :) Od razu mówie- moja skóra wysładza zapachy , a kto nosił jakiegokolwiek Angela ten wie , że są to aromaty nieuchwytne i przeplecione tak mocno , że każdy nosek wyczuje tutaj coś innego w zależności od PH , temperatury ciała i temperatury za oknem :) U mnie otwiera się owocowo. Takimi przejrzystymi czerwonymi owocami. Czuję truskawkę jabłka i wiśnie. Ale jest to aromat mocno transparentny. Tak jakby owoce pozbawić soczystości- nie brzmi to logicznie ale taka systuacja ma miejsce :D Możliwe , że tak moja skóra odbiera molekułe Pomarose która stanowi trzon tego zapachu. Bo według producenta ten zapach nie ma faz , tylko ''wichry zapachu'' ( śmieszkuje z tego :D) Następnie czuje różę taką zamrożoną i chłodną. Na róży spoczywa znana nam wszystkim paczula- jest odrobinę lżejsza niż w klasyku. Nadal ma siłę rażenia jest jednak bardziej płaska i ugrzeczniona. Tak jakby nie była zawiesistym syropem tylko takim w wersji fit :) Niestety nie czuje żadnego aromatu różanych cierni- a bardzo mnie ciekawiły. Pewnie to wina wspomnianego przeze mnie wyżej wysładzania zapachów które funduje mi moje PH Baza tzn trzeci wicher jest urzekający : zawiesisty syrop karmelowy( występuje w czekoladach mlecznych płynny karmel--> to taki aromat , wanilia w formie chmurkowej bitej śmietany i grube wiórki z gorzkiej czekolady :) Oczekiwałam owocowego Angela i takiego dostałam. I się zlewam . I jest fajnie i wesoło :) Trwałość 11 godzin z ogonem bo jakże by inaczej :D I bardzo mi się ten zapach podoba , jednak Angel ma wiele flankierów , a ten nie jest arcydziełem aż takim bym runęła na posadzkę z wrażenia. Nie wiem czy kupie ponownie- możliwe , że tak jeśli będzie dostępny w naszym kraju , bo drugi raz z zagranicy sprowadzać mi się go nie chce :) *Zapach spodoba się Angelofilom :D
    Zalety:
    • trwałość
    Wady:
    • brak dostępności na daną chwilę w Polsce
    • flakon identyczny jak w pierwowzorze
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie