Szampony do włosów

Natura Siberica Saaremaa, Szampon nawilżający do włosów `Cytryniec chiński i malina moroszka`

• 10 listopada 2022 o 15:40
    świetny duży szampon
    Miałam problem ze znalezieniem szamponu, który nie podrażniał mojej wrażliwej skóry głowy. Wcześniej używałam fryzjerskich produktów. Cena dużo wyższa, obciążały włosy i strasznie swędziała skóra głowy. Ten szampon jest rewelacyjny. Przystępna cena, naturalny skład, żadnych podrażnień.
  • 5 września 2019 o 15:40
    Dobry ale nie zachwyca
    Szampon kupiłam z nadzieją poprawy stanu moich suchych farbowanych włosów. Efekt jest ale niewielki. Włosy są mniej porowate ( odżywki nie zmieniałam) ale będę szukać czegoś lepszego. Pieni się dobrze , chociaż nie wiem czy to dobrze bo to składniki niekorzystnie działające na włosy odpowiadają za pienienie. Dość wydajny.
    Zalety:
    • Delikatne nawilżenie włosów
  • 21 sierpnia 2018 o 21:38
    Tak Tak tak !
    Genialny produkt ! Produkty tej firmy jak dotąd mnie nie zawiodły ! Szampon wspaniale nawilża włosy, dodaje im blasku i witalności! Szczególnie polecam osoba, które mają suche i zniszczone włosy. Już po pierwszym użyciu włosy wyraźnie zyskują lepszą kondycję. Łatwo się rozczesuja i nie płaczą. Szampon dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy, pięknie pachnie(subtelny zapach owoców) ponadto bardzo dobrze się pieni. Dla mnie genialny ! Skład oczywiście oparty na naturalnych składnikach , niestety w jego składzie jest także SCS - jest to ładniejsza wersja SLS, który szkodzi zarówno włosom jak i skórze włosów.
    Zalety:
    • Duża butla
    • Piękny zapach
    • Dobrze się pieni
    • Poprawia kondycję włosów
    • Ułatwia rozczesywania
    Wady:
    • Skład niby naturalny, jednakże zawiera SCS
  • 11 lipca 2018 o 23:19
    Nic ciekawego
    Kupiłam ten szampon w Rossmannie na promocji, bo słyszałam dobre opinie o tej marce. Skusiło mnie to że pozycjonują się kosmetyki jako naturalne i wegańskie. Mino naturalnego składu nic w tym szamponie mnie nie urzekło. Dobrze się pieni, dobrze myje włosy. Ale po umyciu włosy są sztywne, suche i pozbawione blasku. Absolutnie mi się nie spodobał. Można znaleść dużo lepsze naturalne szampony. Jedyna zaleta dla mnie to że jest bardzo wydajny i na długo go starcza.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobrze się pieni
    • Dobrze myję włosy
    Wady:
    • Po umyciu włosy są:
    • suche
    • sztywne
    • pozbawione blasku
    ev6
    1 czerwca 2018 o 11:05
    Przyjemny, ale skład nie do końca mi odpowiada
    Szampon Saaremaa z serii Wild Siberica był jednym z tych produktów, które ucieszyły mnie najbardziej z całej paczki, jaką otrzymałam w nagrodę dla recenzentki miesiąca :) Uwielbiam szampony Natura Siberica, jako że są świetnej jakości, a przy tym bezSLSowe - a tylko takich używam. Tego jeszcze nie próbowałam i wprost nie mogłam doczekać się jego przetestowania. Niestety lektura składu nie pozostawia wątpliwości - może szampon nie zawiera SLS, ale zawiera jego łagodniejszą wersję, czyli Sodium Coco-Sulfate, na samym początku listy. Ja tego rodzaju substancji (nawet w łagodniejszej formie) nie powinnam w ogóle używać, bo niwelują działanie olaplexu, który regularnie wykonuję. Dlatego owszem, szampon jest u mnie w użyciu, ale tylko do kolejnego zabiegu - kiedy zrobię olaplex przy okazji najbliższej wizyty u fryzjera, niestety będę musiała z niego zrezygnować. (więcej o różnicy między SLS a SCS możecie poczytać tutaj: https://polki.pl/moda-i-uroda/pielegnacja-ciala,sodium-coco-sulfate-w-kosmetykach-czy-jest-bezpieczny,10413761,artykul.html) A szkoda - bo szampon jest naprawdę super. Pięknie pachnie (lekko jakby owocowo, ale bardzo subtelnie), świetnie myje i odświeża włosy bez ich wysuszania czy plątania. Pozostawia włosy miękkie w dotyku, pachnące, odświeżone. Jest też dobrze dobrany do mojego rodzaju włosów - działa nawilżająco, więc idealnie dla mnie (moje włosy są z natury suche). Szampon mocno się pieni - jestem przyzwyczajona do szamponów bez SLS, więc dla mnie to sporo odmiana, że piany jest aż tyle ;) Opakowanie - duża butla z uchylnym dozownikiem. Dobrze się sprawdza, bo formuła szamponu nie jest zbyt gęsta, więc bez problemu wypływa przez korek. Może jedyny minus to to, że butelki nie da się postawić do góry nogami, ale to już szczegół. Ze względu na skład raczej nie będę w przyszłości kupować tego szamponu - ale też nie będę go negatywnie oceniać tylko dlatego, że jego składniki mi nie odpowiadają (choć trzeba też wprost powiedzieć - że wielu osobom nie będą odpowiadać, jak na przykład wrażliwcom czy alergikom). Dziś nie jest już trudno zaproponować szampon świetnie działający, a z dobrym składem (kłaniają się choćby szampony z serii Blanche z Natura Siberica!) i dziwi mnie, że tym razem firma idzie na łatwiznę. W dzisiejszych czasach modyfikowanie składu pod wymagania rynku (bezpieczne, eko, nie podrażniające substancje) to już naprawdę nie luksus, ale konieczność. Dlatego liczę, że seria Wild Siberica trochę podciągnie się w tej kwestii. (moje włosy: cienkie, delikatne, rozjaśniane)
    Zalety:
    • ładny zapach, dobrze doczyszcza, zostawia włosy miękkie, gładkie i błyszczące
    Wady:
    • zawiera SCS - czyli łagodniejszą formę SLS, który nie ma dobrego wpływu na włosy i skórę głowy, może być nieodpowiedni przy wrażliwej czy alergicznej skórze, nie powinien być używany po zabiegu olaplex