Cienie do powiek

I Heart Revolution Rose Gold Mini Chocolate Palette Paleta cieni do powiek

Miroku
    22 sierpnia 2021 o 17:44
    Ładna i dobra na początek
    Tę małą czekoladkę dostałam w prezencie od mojego TŻta, który jest absolutnie oczarowany ideą tych czekoladowych palet i zazwyczaj to on popiera zakup kolejnej :D Według niego cienie rzeczywiście pachną czekoladowo, a sam design opakowania bardzo mu się podoba. Tak, tak to jest stuprocentowy facet :D Wie, że mam słabość do cieni w odcieniach wszelakich różowych dlatego wybrał na początek właśnie Rose Gold Mini. To moja pierwsza czekoladka, zapoczątkowała moją sympatię do tych palet. Opakowanie jest śliczne, a także całkiem funkcjonalne-ma solidne zamknięcie, które samo się nie otworzy, cienie dobrze są w nim oddzielone, zaś lusterko od biedy może się przydać, nie zniekształca. Cienie rzeczywiście coś tam pachną delikatną słodyczą, choć mi akurat to obojętne, bo kto mi oczy wącha? ;) Nie podrażniają, nie uczulają. Trwałość na bazie to 7-8h, po tym czasie troszkę blakną i tracą blask, a także się rolują i zbierają w załamaniu. Jednak mi to nie przeszkadza, gdyż nie noszę makijażu cały dzień, mi taka względna trwałość do tych 10 godzin zazwyczaj starcza. Maty są miękkie, ale średnio napigmentowane-lubią ginąć przy blendowaniu i tworzyć prześwity. Trzeba ich dużo dokładać, ale i tak nigdy nie osiągam nimi głębokiego koloru. Co w sumie dla mnie lepiej-nie da się nimi zrobić krzywdy i ciemnych plam, do tego ja lubię delikatny makijaż. Są kruche, lubią się osypywać, dlatego ja zawsze wolę dokładać je częściej, ale malutkimi porcjami. Lubię ich kolory-pomijając ten musztardowy. Dla mnie jest on tam od czapy, nie użyłam go ani razu, bo nigdzie mi nie pasuje. Reszta jest ładna, uniwersalna i dla mnie ani ciepła, ani zimna, jest coś neutralnego w załamanie i nieco ciemniejszego w zewnętrzny kącik. Dwa cienie błyszczące są wyjątkowo piękne i twarzowe, a także dobre jakościowo, cieszy mnie fakt, że są większe niż cienie matowe w tej paletce :D Beż i róż mieniące się na złoto-śliczne, idealne solo do codziennego makijażu(dołożyć kreskę i wytuszowane rzęsy-> look gotowy), ale też jako błyszczący akcent do mocniejszych kombinacji. Choć trzeba z nimi popracować, bo ciężko zrobić ładne i płynne przejście między tymi błyskami, a innymi cieniami(czy to z tej paletki, czy innej). Ale i tak bardzo je lubię. Ogólnie cała kolorystyka paletki jest bardzo moja-kilka razy zabrałam ją na wyjazd jako taką podręczną paletkę i dała radę, choć brakuje mi czegoś naprawdę ciemnego i czegoś typowo bazowego(wywalić musztardowy!). Ale i tak jest dobrze :) Na pewno paletkę Rose Gold Mini poleciłabym początkującym oraz młodym dziewczynom jako ładne i bezpieczne cienie.
  • 4 maja 2020 o 11:32
    Mini czekoladka
    Kosmetyki marki Revolution znają wszyscy, którzy interesują się makijażem. Po dużych czekoladkach przyszła kolej na małe. I ja zdecydowałam się na Rose Gold podczas promocji w Super-Pharm. Tam też można te kosmetyki dostać. Cena bez promocji jest taka sobie jak na drogerię. Paleta jest plastikowa, mała i kompaktowa, ma lusterko, jest idealna w podróż czy do torebki. Zawiera 8 cieni o różnym wykończeniu, 6 matowych i 2 błyszczące. Kolory to brzoskwiniowy, zgaszone róże, musztardowy, a cienie błyszczące to dwa kolory różowo-złote. Jakość cieni jest całkiem dobra, mają dobrą pigmentację i łatwo się nimi pracuje, zarówno matami jak i cieniami błyszczącymi. Jest urocza, wygląda jak mała czekoladka, ma użytkowe kolory. Ja ją bardzo lubię.
    Zalety:
    • Kompaktowy rozmiar palety
    • Posiada lusterko
    • Ładna kolorystyka cieni
    Wady:
    • Cena jak na drogerię, bez promocji
    Drogeria Super-Pharm
  • 6 kwietnia 2020 o 20:54
    Śliczna paletka! Idelana na codzień!
    ????Paleta moim zdaniem jest bardzo ładna i może podobać się wielu osobom. ????Jest mała, więc będzie idelana na podróż czy nawet do torebki. ????Pigmentacja cieni jest w porządku, nie można zrobić się nimi krzywdy. ????Cienie są trochę suche, ale nie przeszkadza to w pracy z nimi. ????Paleta na lusterko, przy którym można wykonać makijaż. ????Wydaje mi się, że będzie idealna do szybkich makijaży dziennych.
  • 18 lutego 2020 o 17:12
    Fajna
    Opakowanie i dissain paletki jest bardzo fajny i ciekawy. Paletka jest malutka co jest jej zaleta, ponieważ mało zajmuje miejsca i super nadaje się w podróże. Plus też za to, że opakowanie paletki posiada lusterko. Posiada zapach chemicznej czekolady. Kolorystyka cieni bardzo fajna ja posiadam wersję Mini Gold. Cienie średnio napigmentowane ale można ten pigment budować, ładnie ze sobą się łączą, z blendowaniem i nakładaniem cieni nie ma problemu, osyp cieni jest znikomy. Jako dopełnienie kolekcji cieni bardzo polecam jest warta uwagi.
    Zalety:
    • opakowanie ( posiada lusterko )
    • zapach ( dla kogoś może być to minus, ponieważ jest to zapach chemicznej czekolady ale mi on nie przeszkadza a nawet się podoba )
    • trwałość
    Wady:
    • Jak dla mnie brak wad.
    vronov
    9 lutego 2020 o 19:17
    Średnio
    No cóż, jak lubię palety od Revolution tak ta jest bardzo średnia. Część cieni ma niesamowicie słabą pigmentację (w zasadzie większość), ale i tak znalazłam swoich ulubieńców: -1 rząd, 1 cień (mocno błyszcząca brzoskwinia połączona ze złotem) -2 rząd, 4 cień (taki trochę rose gold - róż ze złotymi drobinkami, bardzo subtelny cień) Jeśli ktoś lubi bardzo delikatne makijaże, oko jedynie "muśnięte" cieniem to będzie dla niego ok, ale w tym przedziale cenowym da się znaleźć lepsze paletki. Swatche wychodzą zdecydowanie lepiej. Na zdjęciu które dodałam do recenzji aplikowałam cienie podwójnie, na oku tracą na "mocy". Wykonanie na plus jak zawsze w przypadku czekoladek, solidne opakowanie.
    Wady:
    • bardzo słaba pigmentacja