Odżywki do włosów

Farmona Herbal Care Skrzyp Polny Wzmacniająca Odżywka Do Włosów w Sprayu 200ml
Herbal Care Skrzyp Polny

• 25 lutego 2025 o 19:19
    Zadawalająca w działaniu
    Ekspresowa odżywka Herbal Care „Skrzyp polny” to produkt dedykowany osobom z bardzo zniszczonymi i osłabionymi włosami. Jej formuła opiera się na naturalnych składnikach roślinnych, które mają na celu wzmocnienie i regenerację włosów. W składzie znajdziemy składniki aktywne tj. oczywiście ekstrakt ze skrzypu polnego, ekstrakt z kory dębu i brzozy czy prowitaminę B5. Odżywka posiada intensywny, ziołowy zapach skrzypu polnego, co może być atutem jeśli ktoś lubi takie naturalne aromaty :) Ja aplikowałam odżywkę zarówno na długość włosów, jak i na skórę głowy. Produkt nie obciąża włosów, co jest istotne, jednak w przypadku moich średnioporowatych włosów efekt był dość subtelny. Aby uzyskać pożądane dociążenie i nawilżenie, musiałam dodatkowo stosować odżywkę bez spłukiwania w formie kremu. Na plus zasługuje przystępna cena produktu i opakowanie…. Jednak cudów po tej odżywce nie ma co oczekiwać. Powiedziałabym, że jest poprawna :) Ja raczej wolę używać bardziej treściwych produktów do włosów.
    Zalety:
    • ziołowy zapach
    • przystępna cena
    Wady:
    • bardzo delikatne działanie
  • 3 maja 2023 o 22:58
    Pachnący Skrzyp
    Przede wszystkim podoba mi się zapach tej odżywki oraz to że aplkije się ją w bardzo prosty i szybki sposób. Mam długie włosy i taka forma szybkiego nawilżenia mi jak najbardziej odpowiada.
    • Łatwość aplikacji
    • Cena około 8zł
    Wady:
    • Nie wiem czy daje jakieś efekty
    Drogeria Natura
  • 4 czerwca 2020 o 0:52
    Stosuje stosuje... a efektów brak!
    Odżywkę zakupiłam w internecie, przy okazji zakupów produktów do włosów. Kosztowała coś około niecałe 10 zł. # O MNIE Moje włosy są zniszczone latami prostowania i suszenia suszarką. Zniszczone i suche końce na długości ok 6cm. Od jakiegoś czasu postawiłam na dokładna, świadoma pielęgnacje włosów. Pierwszym krokiem było zakupienie mnóstwo produktów do włosów. #OPAKOWANIE Opakowanie to wygodna, plastikowa buteleczka która mieści 200 ml produktu. Jest bardzo wygodna w aplikacji dzięki dozownikowi, który idealnie współpracuje. Jej przewodnim kolorem jest butelkowa zieleń z etykietą informacyjna, która jest dość prosta. #O PRODUKCIE Zapach mgiełki jest typowo ziołowy. Przyznam, ze po spryskaniu moich wlosow często się dusiłam i musiałam otworzyć okno, bądź wychodzić do innego pomieszczenia. Ma naturalny skład. Mgiełkę używałam po myciu na mokre włosy. Jeśli chodzi o działanie - jak dla mnie żadne. Nie ułatwiała mi nawet w rozczesaniu włosów. Włosy szorstkie, tępe, sztywne. Myślałam na początku, ze to może być wina szamponów, ale nie, bo zmieniałam dwa razy, by to sprawdzić. Nie zauważyłam efektów żadnych, włosy w takim samym stanie jak przed. No i ten zapach... dla mnie nie do zniesienia, bardzo duszący.
    Zalety:
    • wygodna w aplikacji
    • wydajna
    Wady:
    • żadnych efektów
    • duszący zapach
  • 3 czerwca 2020 o 23:29
    Myślałam, że będzie lepsza
    Odżywkę kupiłam skuszona skrzypem polnym i ekspresowością (mam długie włosy i nie zawsze jest czas, by po myciu szamponem nakładać standardowe odżywki). Odżywka ułatwia rozczesywanie, włosy na których jest są błyszczące i gładkie (odżywka bez spłukiwania). Niestety pozytywne efekty spłukuje się razem z nią. Trwałych przewidywanych i obiecywanych przez producenta efektów nie zauważyłam, no może w znikomym stopniu. Lubię zapach tej odżywki, jest świeży, ziołowy. Dozownik jest bardzo wygodny, łatwo spryskuje się nim włosy. Atutem jest też możliwość stosowania zarówno na mokre jak i suche włosy. Czasem po prostu przed wyjściem z domu spryskam nią włosy, by je odświeżyć i nadać blasku. Ogólnie produkt może być, choć spodziewałam się po nim czegoś więcej.
  • 6 kwietnia 2020 o 14:15
    Jest okej
    Odżywkę stosuje po każdym myciu na wilgotne włosy. Ułatwia mi to bardzo ich rozczesywanie. Po dłuższym stosowaniu odżywki mogę stwierdzić, że włosy są gładsze, ale nie widzę jakichś większych różnic poza tym. Aplikacja jest łatwa, a cena produktu niska.