Szampony do włosów

Pantene Pro-V, Extra Volume 3 in 1 Shampoo + Conditioner + Treatment 3 w 1 szampon z odżywką do włosów cienkich, pozbawionych objętości `Większa objętość`

bj87
    28 czerwca 2020 o 18:33
    Dobry i tani
    Szampon Pantene kupiłam podczas jednej z promocji w Rossmannie, chociaż jego cena regularna - jak na ilość 360 ml - jest do przeżycia ;) Producent obiecuje produkt 3 w 1 - szampon, odżywka i intensywna kuracja w szamponie, który daje natychmiastową objętość. Faktycznie włosy zyskują na objętości, są ładnie podbite u nasady i odżywione. Nie zauważyłam spektakularnych efektów jak po intensywnej kuracji, ale nie liczyłam na to. Produkt jest po prostu dobrym szamponem z odżywką, który nie robi krzywdy włosom. Lubiłam go stosować naprzemiennie z innymi szamponami. W dni kiedy miałam ograniczony czas na zabiegi pielęgnacyjne dla włosów świetnie się sprawdzał jako produkt 2 w 1.
    AnulaQa
    6 czerwca 2020 o 14:14
    Dawno nie używałam tak dobrego szamponu. Świetny, zwłaszcza dla zabieganych.
    Zwykle szampony przeznaczone do włosów cienkich i pozbawionych objętości mają formułę lekką i żelową, działają na jednej z dwóch zasad, albo mocno oczyszczają i puszą włosy (konieczne użycie odżywki) albo oblepiają włos i nadają im strukturę, jednocześnie pozbawiając blasku i miękkości. Zaś te 2 w 1 i wyżej czyli szampon + odżywka o konsystencji kremowej, zbyt mocno obciążają włosy, przez co w krótkim czasie po myciu stają się oklapnięte i "nieświeże". A tutaj NIESPODZIANKA. Szampon jest naprawdę dobry, choć to extra volume to raczej volume normal, a 3w1 to 2 w1. Nie przesadzałabym. ;) W zasadzie mogłabym powiedzieć, że jest to kosmetyk dla osób dla których liczy się skuteczność działania i które nie lubią zbyt wiele czasu poświęcać włosowej kosmetyce, nie przywiązują do tego większej wagi lub po prostu nie mają na to czasu. Zwalnia z użycia maski, czy odżywki. Wygładza włosy, dyscyplinuje je. Bez problemu można je rozczesać (moje, cienkie, delikatne, farbowane, średnio-porowate). Przypuszczam, że sprawdzi na wielu głowach, jest dość uniwersalny. A jak radzi sobie z nadawaniem objętości? Owszem, robi to aczkolwiek bez szału, mimo wszystko włosy po myciu i naturalnym wysuszeniu wyglądają ładnie i świeżo nie tylko w dzień mycia, ale także i na następny. Natomiast kiedy wspomogę się suszarką objętość jest zauważalna i faktycznie odbicie od nasady jest widoczne i co ciekawe relatwynie trwałe. Trochę o parametrach. Szampon jest gęsty, kremowo-perłowy, taki "bogaty" Bardzo dobrze się pieni a piana którą tworzy jest zbita i obfita, mam wrażenie, że dociera do każdej cebulki, każdego włosa. Doradzam ostrożność w aplikacji. Wystarczy go naprawdę niewiele. Jest zaskakująco wydajny, skoncentrowany. Jego pojemność wynosi 360ml podczas gdy innych szamponów tej samej marki 400 (przynajmniej tych, z którymi miałam styczność). Pachnie jak to szampony Pantene. Ładnie, delikatnie słodko, soczyście, owocowo (ja czuję gumę balonową i dojrzałą gruszkę z malinową nutą). Opakowanie ok, nie narzekam.Klips dobrze trzyma, nie łamie paznokci i nie sprawia większego wysiłku przy otwieraniu. Miękkość butelki też ok. Stosuję naprzemiennie z innymi szamponami, bo jednak lubię od czasu do czasu nałożyć sobie maskę, czy odżywkę lub mocniej doczyścić włosy. Sięgam po niego regularnie, naprzemiennie od lutego br. i pozostała jeszcze 1/5. Gdy skończę na pewno kupię ponownie. Polecam.
  • 17 stycznia 2020 o 11:21
    Nawet ok
    Szampon jest bardzo przyjemny i ma bardzo ładny zapach,ktory się utrzymuje przez kilka godzin. Kremowa konsystencja, niewielka ilość wystarczy do umycia bo bardzo dobrze się pieni. Doskonale oczyszcza włosy, które po wysuszeniu są miękkie w dotyku i gładkie. Rozczesywanie nie sprawia trudności, włosy są lekkie i sypkie. Szampon jest bardzo wydajny. Opakowanie jest ładne i wygodne w użyciu.
  • 9 listopada 2019 o 22:03
    Świetny szampon!
    Ostatnio testuję wiele szamponów. Kupiłam łącznie z 10 różnych, szukając tego jedynego. Za każdym razem okazuje się, że kolejny szampon ma wadę i muszę szukać dalej. Dokładnie nie wiem jakie mam włosy, kiedyś były gęste, ostatnio suche, połamane i zdecydowanie potrzebują regeneracji. Nie farbuję, nie prostuję, suszę naturalnie. Czego oczekuję od szamponu? 1. Dobrego układania włosów. 2. By się nie puszyły, nie elektryzowały, nie powodowały efektu siana na głowie i by się szybko nie przetłuszczały. 3. Ładnego zapachu. Szukałam szamponu razem z odżywką, co bym nie musiała przedłużać mycia. Jeden szampon robił siano na głowie, włosy były szorstkie, po innym włosy były zbyt sypkie i nie układały się. Właśnie umyłam włosy szamponem Pantene Pro-V 3in1 (jest to mój pierwszy szampon tej firmy) i efekt jest bardzo zadowalający! Nie wiem jak w kolejnym dniu, ale już tuż po umyciu i przy układaniu włosów czuć było, że to może być ten szampon. Włosy bardzo łatwo się rozczesały, są gładkie, nawilżone, odżywione, nie puszą się, dobrze się układają, a do tego naprawdę zwiększyły objętość i to bez suszarki. Czuć, że mam włosy i to w dużej objętości :) Co mi się jeszcze podoba - zapach, przyjemny, taki cukierkowy i co ważne dla mnie - nie jest zbyt intensywny i nie czuć go po umyciu, co dla mnie jest plusem, bo zbyt silny zapach który utrzymuje się nawet 2 dni po umyciu, wcale nie jest przyjemny. Kolejna sprawa, to opakowanie - w sam raz w podróż, małe, zgrabne, zajmuje niewiele miejsca, wygodne w użyciu. Mimo niewielkich rozmiarów, szampon jest bardzo wydajny, pieni się bardzo. Oczywiście jak zwykle za dużo sobie nalałam i miałam piana party :) Więc wystarczy odrobinka i starczy na wiele miesięcy. Na razie szampon stawiam na 1 miejscu i nie wiem, czy kolejne testowane, będą w stanie go przebić :) Polecam!!
    Zalety:
    • Dobrze układa włosy
    • Włosy nie puszą się, nie elektryzują, nie ma siana na głowie
    • Włosy łatwo się rozczesują, są nawilżone, odżywione
    • Zwiększa objętość włosów
    • Ładny zapach
    • Wydajny, dobrze się pieni
    • Wygodne opakowanie, w sam raz w podróż
    Wady:
    • Nie wiem do czego się przyczepić, chyba miałam trochę problem z otworzeniem szamponu, ale można to zamienić w zaletę - przynajmniej się nie wyleje :)
    aveavo
    1 października 2019 o 11:32
    Zdziała objętość
    Z racji, że moje włosy są grube, ale jednocześnie u nasady cienkie pozbawione objętości skusiłam się na propozycje od Pantene. W kwestii objętości jest to bardzo trafny krok, bo po umyciu i wysuszeniu włosy, naprawdę widzę różnicę, w porównaniu do tego jak używałam innego szamponu. I jeśli chodzi jeszcze o zalety to na pewno warto podkreślić, że szampon dobrze się pieni, ładnie kremowo pachnie, co utrzymuje się na włosach nawet po wysuszeniu przez kilka godzin <3. Dodatkowo włosy są gładkie i miękkie w dotyku. Ale, jest właśnie małe ale..., mimo iż producent poprzez formułę 3w1 zapewnia odżywkę, moim zdaniem warto mimo wszystko i tak jej użyć, z uwagi na łatwość rozczesywania włosów. Po użyciu jedynie 3w1 jest z tym trochę problem. Zastosowanie dodatkowo odżywki na pewno pomoże też wielu z nas zniwelować efekt napuszonych włosów, aby je ładnie ujarzmić :).
    Zalety:
    • dobrze się pieni, skutecznie myje włosy
    • ładny zapach, długo utrzymuje się włosach
    • po wysuszeniu suszarka uzyskuje się efekt Volume
    Wady:
    • nie zbyt skuteczny jako odżywka (problem z szybkim rozczesaniem włosów)
    • niezbyt przyjazny włosom skład kosmetyku