Odżywki do włosów

Tołpa Green, Odbudowa, Regenerująca odżywka do włosów zniszczonych.

• 11 lipca 2021 o 16:44
    początkowa nienawiść teraz miłość
    Wrzucilam jakos przypadkowo te odzywke do koszyka zastosowalam i coz nie bylam zadowolona . Wlosy jakby oblepione postraczkowane itd za ciezka jak na moje wlosy. Wrocilam po pol roku do niej i sie zakochalam włosy po jej uzyciu sa jakby bardziej miesiste a suche rozjasniane konce bardziej zdyscyplinowane mniej puszace i daja sie rozczesac. Widze natomiast teraz ze jest ciekzko dostepna.. Jak zyc ??? :D
    Gaabs
    6 maja 2019 o 23:04
    Oblepia włosy
    Kupilam bez sprawdzania opinii w internecie, z zaufania i przywiązania do marki. I to doświadczenie uczuliło mnie żeby tego nie powtarzać. Odżywka jakiś tam efekt podniesienia u nasady może i daje ale strasznie oblepia włosy. Nie jestem pewna czy to je obciąża i czy to w ogóle widać ale w dotyku czuje jakbym je czymś oblała.
    Wady:
    • Oblepia włosy
    cora
    15 marca 2019 o 23:07
    Włosy jak z podstawówki
    Odżywkę kupiłam na promocji niezwykle korzystnej, o której nie śniło się filozofom. Zapłaciłam niewiele, oczekując wiele. Skład odżywki bardzo mnie zainteresował, jakiś hibiskus, jakieś zboża, no więc było ciekawie na początku. A potem już coraz mniej. Odżywka nie jest zbyt treściwa, powiedziałabym konsystencja tego specyfiku jest dość cienka, ale o dziwo, nie było problemu ze spływaniem z włosów, wszystko pod kontrolą,. Nie spływa. Jednakże od razu zauważyłam, że włosy podczas tych 5-ciu minut, kiedy nasączone były odżywką, nie miały poślizgu, a to niezbyt dobry znak, już było widać problemy w przyszłości. Obawiałam się rozczesywania włosów po zmyciu tej odżywki, ale po zastosowaniu serum olejowego grzebień sunął po włosach w miarę płynnie. Problemy zaczęły pojawiać się później. Włosy po tej odżywce były niedociążone. Zbyt lekkie. I następna rzecz, horror, włosy zaczęły się elektryzować, co mnie zdziwiło, ale i rozśmieszyło, ponieważ w moim dorosłym życiu nigdy nie miałam elektryzujących się włosów! Owszem, pamiętam, w podstawówce moje włosy były tak wyprane z wszelkich składników, myte najczęściej bez odżywki, że elektryzowały się na potęgę, coś obrzydliwego. Pamiętam ten koszmar. No i teraz, po tej odżywce, właśnie przypomniały mi się moje włosy z podstawówki!
    Zalety:
    • składniki
    Wady:
    • brak dociążenia,
    • ELEKTRYZOWANIE włosów
    pepper0
    3 stycznia 2019 o 18:57
    NIE dla cienkich włosów
    Odżywka ma gęstą, kremową konsystencje. Przy nakładaniu jej na włosy czuć film na dłoniach. Odżywka bardzo "oblepia" włosy. Po wyschnięciu włosów czuć jakby były grubsze, ale to złudny efekt. Włosy ciężko jest rozczesać po użytej odżywce - tak jakby odżywka stawiała opór grzebieniowi. Nie jest to powodem siana na głowie, ale tym, że włosy są oblepione tą odżywką. Co do działania jest dobra. Włosy są zabezpieczone przed zniszczeniami, dobrze nawilżone. Jednak blasku nie widać. Cienkie włosy są przytłoczone tą odżywka. Jest ona za ciężka. Może sprawdziłaby się na grubszych włosach. Pod koniec opakowania ciężko wydobyć produkt - trzeba rozciąć opakowanie. Bardzo lubię produkty marki tołpa, ale tej odżywki nie lubię.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża i zabezpiecza przed uszkodzeniami.
    Wady:
    • Gęsta konsystencja, która oblepia włosy - włosy przez to są ciężkie i oklapnięte,
    • Ciężko rozczesać włosy.
  • 3 grudnia 2018 o 19:59
    Mieszane uczucia...
    Odżywkę tą zakupiłam z nadzieją na wygładzenie włosów i ułatwienie ich rozczesywania na mokro.Moje wrażenia są następujące,gdy pierwszy raz użyłam tą odżywkę to niestety wystąpiło na nich przesuszenie ,może nie takie straszne ,ale jednak.Póżniej długo jej nie używałam,stała tak może na półce już 3 misiące i użyłam ją z odżywka arganową (SWISS O PAR argan haarkur) i to co zobaczyłam po wysuszeniu włosów mnie poprostu zdumiałao .Efekt był taki,że włosy były uniesione od nasady ,ich objętość powiększyła się 2 -krotnie ,mimo to były bardzo wygładzone (wszystkie łuski włosów zostały dogłębnie zamknięte),włosy były też sypkie i mega pachnące(odżywka ta ma cudowny zapach;) nawet moi domownicy doceniają jej zapach , nie dowierzają,że tak pachną moje włosy,myślą że to jakies mega drogie, ekskluzywne perfumy;)Plusem jest to,że ten zapach pozostaje na włosach do kolejnego mycia.Nie uczula też skóry głowy, jest to produkt hipoalergiczny (mam łzs i nie powoduje na skórze żadnych szkód ,więc z całą pewnością mogę polecić wrażliwcom).Posiadam włosy bardzo długie ,więc potrzebują dociążenia,ale od nasady do połowy włosów dobrze sprawdza się ta odżywka ,a od połowy nakładam już jakąś solidną ,dociążającą maseczkę.I w taki sposób osiagam efekt włosów odbitych od nasady z dociążonymi końcówkami.Jednak minusem tej odżywki jest,że dobrze działa użyta tylko raz na jakiś czas ,przy ciągłym używaniu jej pozytywne działanie zanika.Ułatwia w pewnym stopniu rozczesywanie włosów,ale napewno nie pomoże włosom bardzo zniszczonym .
    Zalety:
    • naturalny skład
    • nie zawiera silikonów
    • odbija włosy od nasady
    • włosy są sypkie i błyszczące
    • ułatwia rozczesywanie
    • cudownie pachnie,jej zapach pozostaje do kolnego mycia (u mnie to 3 dni)
    • wydajność(bardzo gęsta)
    Wady:
    • słabo nawilża
    • solo' bez odżywki lub maski nawilżajacej włosy są przesuszone
    • nie dociąża włosów