Serum do twarzy

Yves Rocher Hydra Vegetal, Serum Liquide Ultra-Hydratant [Ultra-moisturizing Liquid Serum] Ultranawilżające serum w płynie

• 16 lutego 2025 o 11:36
    ciekawa propozycja oparta o rośliny
    Serum Hydra Vegetal jest pierwszym kosmetykiem z tej kategorii po, które sięgnęłam w ofercie Yves Rocher I bardzo dobrze trafiłam. * Jaka jest moja skóra twarzy ? mieszana, ze skłonnością do przesuszeń I błyszczenia w strefie "T". Nie mam większych problemów z niedoskonałościami. * Jakie jest opakowanie ? mam wersję z odświeżoną szatą graficzną. Jest to szklana buteleczka wykonana z grubego szkła, które przetrwało kilka upadków i nie uległo uszkodzeniu więc dla mnie to bardzo duży plus. Jest utrzymane w kolorystyce morskiego błękitu, z minimalistyczną szatą graficzną. Od razu przywodzi na myśl jakie właściwości ma mieć ten produkt. Aplikator w formie pompki jest idealnym rozwiązaniem dla tego typu produktów ponieważ bardzo ułatwia aplikację i pomaga wydobyć porządaną ilość produktu. * Co ciekawego zastosował producent ? według obietnicy producenta w produkcie wykorzystano wodę komórkową pozyskiwaną z rośliny o nazwie "sukulent", która wytworzyła specjalne właściwości polegające na gromadzeniu wody i uodparnianiu na suszę. Czy to prawda ? nie wiem ale brzmi bardzo ciekawie. * Jaki jest zapach ? bardzo delikatny i przyjemny. Nie kojarzy się z niczym konkretnym jest zwyczajnie kosmetyczny. * Jaka jest konsystencja i działanie produktu ? konsystencja jest bardzo rzadka. Nie jest to woda ponieważ serum ma delikatnie gęstszą konsystencję ale określenie "wodnista" będzie jak najbardziej pasowało. Serum szybko się wchłania. Nie jest to natychmiastowe wchłanianie ale wystarczą 2 minuty i pomijając kolejne kroki pielęgnacji można nałożyć już wtedy makijaż. Jeżeli jednak są to dalsze kroki pielęgnacji to również nic z twarzy nie spłynie. Producent obiecuje dogłębne nawilżenie ale z tym się nie zgadzam. Jest to na pewno natychmiastowe nawilżenie, wyraźnie odczuwalne ale na pewno nie trwa 100h jak deklaruje producent. Mimo,że nie jest to takie dogłębne nawilżenie to bardzo lubię ten efekt, który uzyskujemy dzięki użyciu tego serum. Skóra jest nawilżona do tego stopnia, że nie czuć suchości, kosmetyk jest bardzo lekki i pozostawia skórę przyjemnie gładką. Zastosowany na noc pozostawi rano skórę przyjemnie gładką ale osobiście na noc wolę coś bardziej treściwego i ten produkt jest u mnie zarezerwowany do dziennej pielęgnacji. Jest to wydajne serum ponieważ jedna pompka wystarczy żeby pokryć produktem całą twarz. * Czy kupię ponownie? chętnie sięgnę ponownie.
    • aplikator
    • działanie
    • lekka formuła
  • 21 czerwca 2023 o 12:25
    jest dobrze
    Serum ma bardzo przyjemną wodnistą konsystencję, ale nie spływa z dłoni. Używam go rano, pod krem z filtrem i przy mojej mieszanej cerze w zupełności mi to wystarcza. Nie zauważyłam, żeby serum miało jakiś zapach. Na całą buzię potrzebuję 2-3 pompek, więc podejrzewam, że szybko produkt się skończy. Serum mnie nie podrażniło, więc dla cer mieszanych czy tłustych to dobry wybór, ale dość podstawowy.
    • brak zapachu
    • uczucie nawilżenia
    • lekkość
    • pompka
    Wady:
    • mało ekonomiczny
    • może nie wystarczyć dla cer suchych
  • 30 grudnia 2022 o 14:11
    Orzeźwiające niewidzialne nawilżenie
    Opakowanie: Estetyczne, niebieski flakonik w białym kartoniku Konsystencja: Lekka choć treściwa, przezroczysty kolor Wydajność: Wysoka Zapach: Odświeżający, morski Działanie: Nie zauważyłam specjalnej różnicy po włączeniu go do codziennej pielęgnacji. Dobrze się rozprowadza po skórze, choć pozostawia ją nieco lepką. Ładnie pachnie i odświeża cerę. Podsumowanie: Produkt jest bardzo wydajny, mieści się w ładnej i poręcznej niebieskiej buteleczce. Jego stosowanie ani nie szkodzi, ani nie pomaga w szczególnym stopniu.
    Zalety:
    • Niebieska buteleczka
    • Morski, odświeżający zapach
    Wady:
    • Pozostawia skórę nieco lepką
    • Niespecjalnie działa, dla mnie bez widocznej różnicy
    Moreal
    28 stycznia 2022 o 12:29
    Super
    Bardzo dobrze nawodnił i rozświetlił mi skórę szczególnie w okresie letnim, trochę dziwna formuła z lekkimi grudkami ale bardzo szybko się wchłania. Idealny pod makijaż i bardzo dobrze łączy się z innymi kosmetykami.
    Zalety:
    • przyjemny, delikatny zapach
    • dobrze nawilża
    Wady:
    • trochę mało wydajny
  • 17 stycznia 2022 o 22:58
    Zapychacz
    Produkt w połączeniu z kremem to dramat. A chyba tak powinien działać? Niestety, ale nawet solo się nie sprawdza. Jest mega mało wydajny w porównaniu z kremem. Strasznie zapycha pory, powoduje niedoskonałości. Najgorsze serum jakie miałam.