Rozjaśniacze do włosów

Ziaja GdanSkin, Morski żel rozjaśniający włosy `Słoneczne letnie pasemka`

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 lutego 2023 o 10:47
    Lekkie pasemka
    Bardzo ciekawa tego produktu kupiłam bo w ubiegłe wakacje. Żel ma nadać włosom naturalne refleksy. Jest łatwy w aplikacji i nie zawiera amoniaku. Nie pokrywa siwych włosów! Żel jest gęsty, nie spływa. Producent mówi o założeniu rękawiczek ale ja robiłam bez i żyje. Zapach jest typowy dla serii GdanSkin mi on nie odpowiada. Żel jak żel dla mnie skleja włosy i raczej nie nadaje się na wyjście więc raczej eksperymentujcie w domu. Po rozczesaniu macie wrażenie brudnych włosów. Więc nakladajcie jak np opalacie się na ogrodku/balkonie albo po prostu podszuście suszarką bo produkt działa pod wpływem ciepła. Mogę powiedzieć że po użyciu go parę razy delikatny efekt widać ale szału nie ma.
    Zalety:
    • bardzo delikatnie rozjaśnia
    Wady:
    • zapach!!!!
    • skleja włosy
  • 3 stycznia 2021 o 14:02
    Działał ale..
    Moje włosy to dość ciemny, miodowy blond. Raz na jakiś czas rozjasniam włosy głównie na końcach dodając delikatne pasemka u nasady w celu odświeżenia koloru. Ogólnie w okresie letnim widzę dość mocne rozjaśnienia włosów od słońca w efekcie czego powstają subtelnie i naturalnie wyglądające pasemka. Widząc ten produkt rok temu właśnie takiego efektu oczekiwałam. Zależało mi, żeby było to jak najbardziej naturalne i estetyczne. No i w sumie dostałam to co chciałam ale.. Produkt zamknięty jest w poręcznej tubce z zamknięciem na klik. Co zachęca to zdecydowanie niska cena. Nie wyczuwałam jakiegoś intensywnego, drażniącego zapachu. Żel ma dość gęsta konsystencję z odrobiną trudu rozprowadzałam go na włosach. Co jest dla mnie istotne i zdecydowanie na minus to bardzo nieprzyjemnie matowe i szorstkie włosy w dotyku po nałożeniu. Efekt ten utrzymywał się dość długo, miałam wrażenie, że wciąż po umyciu czułam ten mat. Stąd odnosiłam wrażenie, że z każdym użyciem negatywnie wpływał na kondycję moich włosów. Ale gwarantowany efekt rozjaśniania u mnie się pojawiał. Jednak zaprzestałam używania, nie pamiętam już czy zużyłam cała tubkę czy po prostu się z nią pożegnałam. Myślę, że na raz, może ewentualnie kilka razy w porządku, jednak z umiarem, żeby nie zrobić sobie więcej szkody niż pożytku.
  • 22 października 2019 o 13:22
    Dobrze oczyszcza włosy
    Delikatny szampon do włosów. Jest wydajny, dobrze się pieni. Na moich włosach pachniał naprawdę długo. Prawdę mówiąc mam inny szampon który zdecydowanie robi lepszy efekt na moich włosach, ale ten z Ziaji także nie jest zły. Robi co ma robić czyli dobrze myje włosy i pozostawia je odświeżone na kilka dni
    Zalety:
    • cena, myje dobrze włosy jak i skórę głowy, pięknie pachną po nim włosy
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 29 kwietnia 2019 o 23:37
    Brak zamierzonego efektu rozjaśnienia
    Mój kolor włosów to naturalny blond na pierwszy rzut oka wyglądają jak farbowane z odrostami u nasady ciemne, a końcówki niemalże białe. Chciałam je trochę podrasować i rozjaśnić u nasady skusiłam się na ten żel, nie chciałam drastycznych przedsięwzięć typu farbowanie. Kosmetyk jest dość tani i wydajny starcza na kilka użyć. Czego mi tutaj brakowało to ochronnych rękawiczek, bałam się używać na gołą dłoń. Plus za to, że można go używać w dwóch wariantach na mokro i sucho. Ja wybrałam ten pierwszy wariant na mokro. Na wilgotne włosy równomiernie rozłożyłam żel, który ma dość gęstą konsystencję, zapach nie jest jakiś drążniący, ale też nie powala. Po nałożeniu i wysuszeniu włosów suszarką stają się dziwnie matowe i zlepione, po rozczesaniu efekt matowych włosów dalej się utrzymuje. Co do rozjaśnienia u mnie się nie sprawdził mimo zużycia całego opakowania moje włosy minimalnie się rozjaśniły. Czy wrócę do tego produktu? Raczej nie, Spektekularnych efektów nie było.
    Zalety:
    Wady:
    • nie rozjaśnił włosów tak jak tego oczekiwałam
    • brak ochronnych rękawiczek
    • włosy po użyciu były matowe i pozlepiane
    Drogeria Natura
  • 23 kwietnia 2019 o 13:22
    Wolę letnie pasemka rozjaśnione słońcem i morską wodą
    Żel mieści się w tubce o pojemności 100 ml. Posiada nutę zapachową charakterystyczną dla serii GdanSkin, ale niestety wkrada się tu jeszcze inny, dużo mniej przyjemny zapach. Chwilami jest on trudny do zniesienia. Żel ma odpowiednią konsystencję i nie spływa z włosów, ale zlepia je i usztywnia. Włosy wyglądają jakby dawno nie były myte. Dlatego używam go na noc, a rano myję włosy. Zmycie tego żelu nie jest łatwą sprawą. Używam w tym celu porządnie oczyszczającego szamponu i czynność powtarzam dwa razy. Żel wysusza włosy, dlatego trzeba pamiętać także o ich nawilżaniu. Co do efektów, na których najbardziej mi zależało... są znikome. Zauważalne z ledwością tylko przeze mnie, ale nie dla otoczenia. Moim zdaniem szkoda czasu na używanie tego kosmetyku. Zwłaszcza, że żel niszczy włosy. Wysusza je, odbiera zdrowie i blask. Wolę letnie pasemka rozjaśnione słońcem i morską wodą.