Kremy z filtrem do twarzy

Nivea Sun, BB Krem do twarzy z fitrami UV SPF 50+

SandriQ
    13 sierpnia 2024 o 19:11
    Kiepska odsłona od Nivea
    Muszę przyznać,że kiedyś ,gdy nie zwracałam uwagi na jakość kosmetyków i składy to używałam Nivea bardzo często ze względu na to,że jej oferta była pod reką i nie było takich rewolucji kosmetycznych jak teraz. Marka jest na rynku bardzo długo,bo nawet moi dziadkowie używali kultowego białego kremu w niebieskim opakowaniu. Obecnie jej unikam i niczym mnie nie przyciąga. Używam ochrony przeciwsłonecznej cały rok,a kosmetyki z tintem są jak zbawienie,gdy chcę połączyć ochronę z lekkim kryciem i fajnym,świeżym wyglądem buzi. Produkt kupujemy zapakowany w pudełko,a ogólny jego design to biel połączona z różnokolorowymi dodatkami graficznymi. Cała jego powierzchnia jest zajęta opisami i możemy z nich odczytać najważniejsze informacje. Produkt bazuje na filtrach chemicznych,wysoko w składzie ma alkohol,co dla niektórych cer może być nieprzyjemne,a tak to nie ma mikroplastiku, parabenów czy oktokrylenu. Posiada bardzo wysoką ochronę przed UVA,UVB oraz HEVL. Ma dawać matujący efekt. Tubka produktu ma 50 ml. Jest smukła,można postawić ją na zatyczce i zachowano ją w kolorystyce pasującej do kartonika. Nie jest widoczne jej wnętrze. Zajmuje mało miejsca w kosmetyczce,dzięki czemu można z powodzeniem mieć ją przy sobie. Kupiłam ją z zabezpieczeniem górnej części. Specyfik widziałam tylko w jednym kolorze i nie umiem znaleźć w sieci czy jest jeszcze jaśniejszy, chyba nie. Mój egzemplarz ma znacznik Medium Tinted. Kosmetyk ma formę fluidu,jest delikatnie lejący i zgęstniały,ale ciężki w rozmarowaniu. Niestety kolor jest bardzo ciemny,raczej odpowiedni tylko dla osób z intensywną opalenizną. Czuć początkowo bardzo alkohol ,ale ogólnie po chwili się ulatnia i raczej zapach jest taki mydlany,kosmetyczny,napewno świeży ,mi się o dziwo podoba. Produkt tworzy plamy,bardzo szybko zastyga i ciężko się z nim pracuje. Kolejne warstwy tylko tworzą kolejne plamy,więc bardzo łatwo o katastrofę. Żeby minusów było mało to kosmetyk oksuduje i robi się pomarańczowy. U mnie nie daje matowego wykończenia ,bardziej jest to taka satynowa powłoka,ale nieklejąca i w żadnym wypadku nieobciążająca skóry,nie podkreślająca zmarszczek. Krem delikatnie wyrównuje koloryt,ale nie nadaje się do użytku po reszcie zarzutów. Specyfik nie zrobił krzywdy mojej skórze,jednak najważniejsza kwestia ochrony w tym przypadku jest trudna do określenia,bo grubszej warstwy nie idzie nałożyć bez wybuchu śmiechu. Ogólnie mało wydajna,droga i nieciekawa propozycja od weterana kosmetycznego.
    Zalety:
    • Opakowanie❤️
    • Design❤️
    • Dostępność❤️
    • Zapach❤️
    Wady:
    • Tworzy plamy ????
    • Oksyduje????
    • Ciężko go rozmarować ????
  • 1 lipca 2024 o 21:44
    Totalne nieporozumienie
    Dawałam temu nawilżającemu kremowi BB z SPF50+ od Nivea kilka szans i niestety, ale totalnie go nie polecam. Pierwszy minus dla niego to fakt, że nierównomiernie się rozprowadza i „rozwarstwia” przez co robi mi na twarzy placki. Zaraz po aplikacji oraz dłuższym czasie na twarzy niestety też się roluje. Aby dać mu szansę nakładam go w mniejszej i większej ilości, palcami, gąbeczką, z różną pielęgnacją czy też bez pielęgnacji i zawsze to samo – współpraca z nim jest bardzo ciężka. Producent obiecuje niby, że krem dopasowuje się do każdego odcienia skóry. Bardzo ciężko mi się z tym zgodzić bo raczej nie mam pomarańczowej skóry twarzy – a taki właśnie efekt uzyskuje po aplikacji go ???? Więc nie tyle że się roluje to zamienia nas w pomarańcze. Jako naprawdę jedyną zaletę to mogę wymienić bardzo przyjemny zapach i matowe, naturalne wykończenie – w miejscach gdzie oczywiście nie powstał placek.
    Zalety:
    Wady:
    • Formuła
    • Kolor
  • 1 lipca 2023 o 10:49
    Nivea Sun krem BB spf 50
    Skusiłam się do zakupu ponieważ ma wysoki faktor. Ale za taką cenę (kupiłam go w promocji za ok. 40 zł w drogerii Rossmann) nie chcę wyglądać jak pomarańcza. Tym bardziej gdy nałożyłam drugą warstwę to jeszcze plamy mi się porobiły...
    Zalety:
    • Spf 50
    • Wykończenie matowe
    Wady:
    • KOLOR!!!!
    • Plamistość
    • Cena niewspółmierna do produktu mimo wysokiego faktora, nawet w promocji
    • Strasznie czuć alkoholem no i jest on na drugim miejscu zaraz po wodzie
  • 7 lipca 2022 o 10:19
    Słaby
    Zakupiłam odcień do cery jasnej. Po nałożeniu krem był już lekko ciemny a z czasem ściemniał jeszcze więcej powodując efekt maski. Po nałożeniu cienkiej warstwy jak i troszke grubszej powstają plamy, miałam wrażenie, że podkreśla przebarwienia a nie wyrównuje koloryt cery. Krem nie wysycha, ciągle jest lekko lepiący przez co konieczne jest użycie pudru. Dawałam mu kilka szans mając nadzieję, że za którymś razem coś się zmieni jednak za każdym razem na mojej buzi wyglądał fatalnie.
  • 4 lipca 2022 o 23:40
    nie za taką cenę
    Miałam tyle szczęścia, że mogłam sobie nakupić po 8zł bo kartoniki były pogięte. W tym kontekście krem nie jest taki zły. Dla mnie najważniejszy jest filtr, cena i żeby się nie kleił. No i się nie klei ale jak się go nałoży dużo to może się rolować. Niekryjący pigment jest zupełnie niepotrzebny i tylko przeszkadza. Nie zgadzam się z opinią że ma kolor pomarańczowy. Raczej jest to barwa bardzo starej lalki Barbie. Taki szarawy, różowawy zdechły beż. Nie bardzo ciemny ale na bladej skórze wygląda tragicznie. Można, a nawet trzeba go zakryć jasnym makijażem. Kupię ponownie tylko jeśli jeszcze kiedyś słoń usiądzie na kolejną partię i będzie przecena.
    Zalety:
    • wysoki filtr
    • sucha formuła
    Wady:
    • nie kryje tylko koloruje
    • rolowanie
    • cena z sufitu