WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Emulsje, esencje i boostery

Yoskine Moon Wakai, Illumi-elixir Oxygen Capsule & Lift Japoński illumi-elixir kapsuła dotleniająca rozświetlający

5 na 51 opinię

undulka
    11 lutego 2020 o 13:06
    pięknie rozświetla cerę
    bardzo lubię kosmetyki Yoskine. Są dobre, a cena bardzo rozsądna. Serum kupiłam, bo maska Moon Wakai jest naprawdę świetna, Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej. Nie śpię ile powinnam, więc moja skóra rano często wygląda na zmęczoną. Producent obiecuje rozświetlenie, wygładzenie zmarszczek, napięcie skóry, lifting twarzy. Skóra ma wyglądać na świeżą i wypoczętą. Serum oparte jest na upiększającym pyle z kamienia księżycowego, krzemowych mikrogąbkach i nanomolekularnej siateczce. Zawiera Bioferment -Glikopeptydowy (z fermentowanych drożdży) - regeneruje i nawilża. Buteleczka jest bardzo ładna, szklana. Dużym minusem jest pipeta - nie chce za bardzo nakładać produktu, który jest zwyczajnie zbyt gęsty (pompka sprawdziłaby się lepiej). Konsystencją serum przypomina lotion, pachnie pięknie i świeżo i daje podobny do lotionu efekt natychmiastowego nawilżenia. Ja go solo nie stosuję, ale przy tłustej skórze spokojnie może być ostatnim (przed filtrem) etapem pielęgnacji. Serum błyskawicznie się wchłania, nie zostawia żadnego filmu. Spokojnie można na nim kłaść makijaż. Pięknie rozświetla twarz - skóra przez samo to wygląda młodziej. Jest gładsza i zdecydowanie bardziej nawilżona. Wypełnia zmarszczki jak dobra baza, tak samo jak nierówności skóry. Wygląda to na tyle ładnie, że teraz nakładam minimalną ilość bardzo lekkiego podkładu (żeby wyrównać koloryt cery) i nie potrzebuję nic więcej. Myślę, że mogłabym się i bez podkładu obejść, gdybym nie robiła mocnego makijażu oczu. Mam 29 lat, więc czy liftinguje - nie wiem. Na pewno w połączeniu z retinoidami spłyca zmarszczki mimiczne. Nie jest bardzo wydajny, ale to pewnie kwestia tej średnio działającej pipety. Dość często można trafić na promocje w Douglasie (ja zapłaciłam za nie koło 60 zł), ale w cenie regularnej również warto.
    Zalety:
    • piękne, szklane opakowanie
    • faktycznie rozświetla twarz, która momentalnie wygląda na bardziej wypoczętą i przez to młodszą
    • dobry skład
    • pięknie pachnie
    • błyskawicznie i na długo nawilża skórę
    • działa jak dobra baza wypełniająca
    • jest na tyle treściwe, że może zastąpić krem (cerom tłustym w każdym razie)
    • idealne na rano
    • szybko się wchłania i nie zostawia filmu
    • nie roluje się pod makijażem
    • moja cera po nim jest na tyle ładna, a zmarszczki wypełnione, że wystarczy minimalna ilość bardzo lekkiego podkładu
    • po około 2 tygodniach stosowania widać, że spłyca zmarszczki
    Wady:
    • pipeta się nie nadaje do aplikacji tego produktu
    • wydajność jest średnia