Podkłady

Neo Make Up Perfect Matte Foundation Podkład matujący

Neomakeup Perfect Matte Foundation Podkład Matujący 01 30 ml

• 26 maja 2022 o 22:19
    Słabe krycie
    Mam mieszaną cerę ze skłonnością do świecenia w strefie T i liczyłam na przynajmniej delikatne zmatowienie, ale niestety. Konsystencja też mi nie odpowiada, nie wiem, czy taka powinna być ale mój podkład jest stanowczo za rzadki. Stopień krycia też nie zadowala, raczej działa jak przeciętny krem bb.
  • 1 sierpnia 2021 o 22:55
    Łady mat i delikatne krycie
    Podkład w pięknym eleganckim, szklanym opakowaniu z wygodną pompką. Nie zawiera alkoholu, parafiny, oleju palmowego, jest odpowiedni dla wegan i osób z cerą wrażliwą. Posiadam kolor 00 i jest to jasny, neutralny kolor - piękny beż bez wyraźnych ani żółtych ani różowych tonów. Posiada kremową dość gęstą konsystencję, niemalże musu. Bardzo dobrze się go rozprowadza , nie pozostawia smug ani efektu maski. Dedykowany jest cerze tłustej i mieszanej - ma za zadanie absorbować sebum i zmniejszać przetłuszczanie się skóry. Przyznam, że jak na swoją gęstą konsystencję podkład jest dosyć lekki na skórze i takie też posiada krycie. Można je delikatnie budować do średniego - najlepiej wtedy wklepywać go palcami bo gąbka nieco tego krycia "zabiera". Na twarzy wygląda bardzo ładnie, daje mat ale nie suchy i tępy. Nie zastyga. Posiadam cerę mieszaną i w kwestii wyświecania się w strefie "T" nie jest najmocniejszym zawodnikiem jakiego miałam - po 3- 4 h skóra zaczyna się wyświecać aczkolwiek sam podkład jest dosyć trwały. Używam go na dzień, kiedy nie potrzebuje mocnego krycia, a raczej lekkiej formuły.
    Zalety:
    • Ładny kolor
    • Lekka formuła
    • Ładine wygląda na twarzy
    Wady:
    • W kwestii absorbowania sebum jest średni
    psatti
    4 października 2020 o 15:25
    Do delikatnego stosowania
    Ogólnie jestem zadowolona, jednak osobiście podkładu używam może raz na dwa miesiące i to raczej, żeby delikatnie wyrównać kolor skóry. Nie oczekiwałam idealnego krycia, więc nakładałam raczej niewielką ilość produktu. Przy takim używaniu byłam zadowolona, ale raczej nie nada się do mocniejszego makijażu.
    Zalety:
    • delikatny podkład
    • efekt zmatowienia
    Wady:
    • nie kryje mocno
    • przy grubej warstwie zapycha skórę
  • 19 kwietnia 2020 o 22:19
    Stanowcze nie!
    Podkład dostałam w prezencie. Niestety kolor który otrzymałam nie pasował wtedy do mojej karnacji i dopiero teraz mogłam wziąć go w swoje ręce. Podkład ma bardzo gęstą konsystencję, przypominającą pastę. Nakładam go gąbeczka dzięki czemu jestem w stanie uzyskać w miarę równe krycie. Co do samego krycia: szału nie ma ale dla mojej (JAK DOTYCHCZAS) bezproblemowej cery był okej - fajnie wyrównuje koloryt. Jego trwałość oceniam całkiem dobrze - dodatkowo utrwalony pudrem trzymał się cały dzień bez poprawek. Na tym koniec plusów. Od kiedy używam tego podkładu nie zmienialam swojej codziennej pielęgnacji, a do makijażu używałam stałych, sprawdzonych kosmetyków. To co ten podkład zrobił z moją cera to jest jeden wielki dramat!! Do tej pory cieszyłam się naprawdę gładka, nieskazitelną cera bez żadnych niespodzianek. Teraz moje czoło pokryte jest całą masą wyprysków, krostek, ostatnio taki wysyp miałam w czasach gimnazjalnych. Tragedia tragedia, mimo tego że podkład całkiem dobrze wygląda, to niestety jego działanie na cerę całkowicie go jak dla mnie dyskwalifikuje.
    Zalety:
    • krycie optymalne
    • ZAPYCHA
    Olineek
    30 marca 2020 o 14:40
    Polecam
    Podkład zakupiłam na promocji w Douglasie. Szukałam formuły, która zapewni mi długotrwały mat i spełniła ona moje oczekiwania. Struktura podkładu jest kremowa, łatwo się go nakłada. Jedyne, co może przeszkadzać podczas nakładania to dość intensywny kwiatowy zapach samego fluidu. Niemniej jednak, cały dzień trzymał się świetnie na twarzy, wymagał niewielu poprawek.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Mat