Szampony do włosów

Alterra Anti-fett Shampoo Aktivkohle & Bio-Zitronenmelisse Szampon z węglem aktywnym do włosów przetłuszczających się

Nasi użytkownicy zostawili 114 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 marca 2025 o 18:09
    Naturalne oczyszczenie, ale bez efektu wow
    Szampon do włosów przetłuszczających się od Alterry przyciągnął moją uwagę swoim naturalnym składem i obecnością aktywnego węgla. Jako osoba, która codziennie zmaga się z szybko przetłuszczającą się skórą głowy, chętnie go przetestowałam. Już na starcie spodobało mi się, że ma dość delikatny, ziołowy zapach – nie jest nachalny, ale też nie znika od razu po umyciu włosów. Kolor szamponu? Czarny, co może być lekkim zaskoczeniem, ale to właśnie dzięki zawartości aktywnego węgla. Konsystencja jest średnio gęsta i dobrze się rozprowadza na skórze głowy. Trzeba jednak pamiętać, żeby przed użyciem wstrząsnąć butelką, bo inaczej produkt może się delikatnie rozwarstwiać. Największy plus? Dokładnie oczyszcza skórę głowy i bez problemu usuwa wszelkie zanieczyszczenia, resztki kosmetyków do stylizacji i nadmiar sebum. Włosy po umyciu są lekkie, sypkie i mają przyjemną objętość. Niestety, nie zauważyłam, żeby znacząco przedłużał świeżość – już kolejnego dnia moje włosy domagały się mycia. Na szczęście szampon nie podrażnia, nie powoduje swędzenia ani przesuszenia skóry głowy, co dla mnie jest bardzo ważne. Nie zawiera silikonów ani parafiny, a jego składniki pochodzą z upraw ekologicznych, co doceniam. Wydajność? Standardowa – jedno opakowanie wystarczyło mi na około miesiąc codziennego stosowania. Podsumowując – to przyjemny, dobrze oczyszczający szampon, który sprawdzi się, jeśli szukasz produktu o naturalnym składzie. Nie sprawił jednak, że mogłam myć włosy rzadziej, więc pod tym względem mnie nie zachwycił. Mimo to, lubię po niego sięgać, bo wiem, że jest łagodny i bezpieczny dla mojej skóry głowy. Moja ocena? Solidne 7/10.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • odświeża
    • niepodrażnia
    Dariax_
    26 lutego 2025 o 11:36
    Dobrze oczyszczający szampon do codziennego użytku, który nie powoduje problemów skórnych
    Szampon węglowy od Alterry to zdecydowanie jeden z moich ulubionych produktów do codziennego użytku. Używam go regularnie i jak na razie jestem z niego bardzo zadowolona. Mój główny problem z szamponami to łupież i podrażnienia skóry głowy – często inne produkty wywołują u mnie alergie czy uczulenia, a ten szampon jest wyjątkowo łagodny i nigdy nie miałam takich problemów. To zdecydowanie duży plus! Zapach szamponu jest bardzo przyjemny i odświeżający, co sprawia, że mycie głowy staje się jeszcze przyjemniejsze. Jeśli chodzi o wydajność, to jest okej – szampon wystarcza na stosunkowo długi czas, ale nie ma jakiegoś efektu wow pod tym względem. Po jego użyciu moje włosy wyglądają dobrze przez trzy dni – na pewno nie są przetłuszczone ani nie wymagają odświeżenia przed kolejnym myciem, co dla mnie jest dużym plusem. Po trzech dniach czuję, że czas na kolejne mycie, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z efektów, jakie daje ten szampon.
    Zalety:
    • Łagodny dla skóry głowy – nie powoduje podrażnień ani łupieżu
    • Przyjemny, odświeżający zapach
    • Dobra wydajność – wystarcza na dłuższy czas
    • Utrzymuje włosy świeże przez około trzy dni
    • Dobrze oczyszcza i pozostawia włosy w dobrej kondycji
    Wady:
    • Wydajność mogłaby być lepsza, nie ma efektu „wow” w tej kwestii
    • Może nie sprawdzić się u osób z bardzo wymagającymi włosami
  • 24 lutego 2025 o 20:16
    Szampon do włosów, Oczyszczający, Anti-Fett, Węgiel Aktywny & Melisa Bio
    Szampon jest świetny mocno poprawił u mnie przetłuszczanie się włosów. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy i piechnie pachnie cytrusowo . Nadaje blask włosom i ułatwia ich rozczesywanie. Szampon ma czarny kolor ale nie brudzi
    • Oczyszcza
    • Daje połysk
    Wady:
    • Kolor
    AsiaM38
    13 lutego 2025 o 18:10
    Świetny szampon
    Kupiłam szampon bo sporo osób dobrze o nim mówiło i się nie zawiodłam. Szampon bardzo dobrze się pieni , już po pierwszym użyciu czułam że mam dobrze umyta głowę aż czułam taka świeżość. Zapach jest trochę dziwny taki apteczny ale da się do niego przyzwyczaić. Cena bardzo zachęcająca zapłaciłam 12 zł. Opakowanie jest małe ale jest dość wydajny. Jeśli ktoś szuka fajnego szamponu w niskiej cenie to będzie zadowolony, polecam . :)
    Zalety:
    • Wydajność, cena, dobrze się pieni
  • 12 października 2024 o 11:50
    Szału nie ma
    O mojej skórze głowy: przetłuszczająca się. Staram się myć włosy codziennie, maksymalnie co drugi dzień. Nie mam problemu z łupieżem ani swędzeniem. Szampon jest dedykowany skórze przetłuszczającej się i jest to wyczuwalne - w składzie produkty jest węgiel, który nie tylko nadaje czarną barwę, ale sprawia, że włosy są tępe. Czy spełnia zadanie? Nie jest zły, skóra głowy rzeczywiście mniej się przetłuszcza. Dodaje objętości. W dłuższej perspektywie przesusza skórę głowy, dlatego nie stosowałabym go jako jedynego szamponu.
    Zalety:
    • niska cena
    • dodaje objętości
    • delikatnie redukuje przetłuszczanie
    Wady:
    • skóra głowy jest po nim "tępa"
    • jest za mało nawilżający