Maseczki klasyczne

Alkmie Microbiome No.3, Rapid Relief 10-minute Rescue Mask 10-minutowa maska ratunkowa

Alkmie Rapid relief 10-minutowa maska ratunkowa 60ml

• 20 marca 2021 o 17:47
    Polecam!
    Maskę kupiłam bo bardzo lubię produkty Alkemie i nie za bardzo lubię testować nowe firmy ;) Co mogę o niej powiedzieć... Po pierwsze nakładam ją na dłużej niż zaleca producent. Dla mnie 10 min to za krótko, lubię mieć maski na twarzy. Nakładam na jakieś 20-25 min, po zmyciu skóra jest miękka, ukojona i czuje się lekko, tzn. maseczka nie obciąża skóry. Stosuję 2-3 razy w tygodniu. Jestem zadowolona! Dodatkowo maska jest zapakowana w szklany słoiczek, który później można wykorzystać. Robię tak ze wszystkimi słoiczkami Alkemie ;)
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • słoiczek
  • 30 października 2020 o 22:54
    Sos dla skóry
    Pierwszy raz użyłam po pobycie nad morzem gdy wiatr wysmagał mi skórę i wieczorem była podrażniona. Efekt po 10Min był świetny! Bardzo lubie naturalna pielegnacje a Alkemie w szczególności polubiła moja skora, jak do tej pory się nie zawiodłam! Maska po nałożeniu daje uczucie ukojenia, skóra przestaje szczypać i piec. Po 10 Min przestałam być zaczerwieniona a skora była przyjemnie nawilżona. Jestem na tak!
    Zalety:
    • efekt! 10/10
    • przyjemna konsustencja
  • 16 sierpnia 2020 o 13:19
    Dobra, ale nie wiem czy za taką cenę...
    Maskę kupiłam taniej z okazji Dnia Kobiet w drogerii Pigment. Już wcześniej czytałam pozytywne opinie o marce Alkemie, a maseczki łagodzące podrażnienia są u mnie zawsze mile widziane. Opakowanie - ciemny, zgrabny słoiczek. Konsystencja - coś jak pomiędzy kremem a musem. Ładnie się rozprowadza. Nie ślizga się i nie jest tłusta. Zapach - dla mnie niewyczuwalny. Używanie - zastyga do matu, ale nie wysusza. Łatwo się zmywa. Zaraz po użyciu skóra jest odświeżona i matowa. Ja często zostawiałam ją na dłużej niż 10 min. Użyłam jej też kilka razy na noc, ale nie zauważyłam, żeby lepiej działała w ten sposób. Działanie - Faktycznie łagodzi podrażnienia. Odświeża, odżywia, nawilża, nie natłuszcza nadmiernie. Niby podstawowe rzeczy, ale mało maseczek u mnie działa w ten sposób. Nie pomaga się goić strupkom a trochę na to liczyłam. Wydajność - mi wystarczyła na chyba jakieś 10-12 użyć, więc wychodzi jakieś 8-10 zł na jedno użycie. Podsumowując: jeśli dla kogoś cena nie gra roli, polecam tę maseczkę, na pewno ma lepszy skład i działanie niż różne L'Oreale i inne Sephorowe cuda. Jeśli ktoś raczej kupuje kosmetyki z niższego przedziału cenowego i zostawia sobie 100 zł na coś ekstra to myślę, że te 100 zł można wydać lepiej.
    Zalety:
    • działanie łagodzące, uspokajające i nawilżająco-odżywcze
    • pozostawia skórę matową
    • skład
    Wady:
    • nie pomaga w gojeniu
  • 30 maja 2019 o 9:22
    Alkemie, sprawdź swoje produkty przed publikacją opisów
    Mam wrażenie, że ktoś kto tworzy opisy produkty Alkemie nigdy ich nie używał :) Niestety działanie przeczy opisom. Ta maska nie jest na pewno 10 minutowym ratunkiem. Przez te 10 minut nie robi kompletnie nic. Zostawiam ją na noc, w składzie nie widzę nic, co byłoby przeciwwskazaniem i tak polecałabym ją stosować. Dopiero wtedy zaczyna działać. Może nie nie jest ekspresowa pomoc w przypasku podrażnień, ale na pewno wpływa pozytywnie na cerę. Nawilża, zmiękcza, lekko koi. Skóra jest jakby bardziej zwarta. Produkt jest bardzo komfortowy w użytkowaniu. Ma konsystencję kremu zmieszanego z odrobiną pudru z owsa, dlatego działa jak krem matujący :) Po nocy z maseczką skóra jest w wyraźnje lepszej kondycji. Jeśli używam tak jak zaleca producent, na 10-15 minut, efektów nie ma żadnych. Maseczka ma delikatny zapach, jest też wydajna, co nieco rekompensuje wysoką cenę. Warto kupić.
  • 16 listopada 2018 o 22:29
    Wspaniała!
    To moje 3 opakowanie! Uwielbiam i jak do tej pory nie znalazłam nic lepszego do cery wrażliwej. Nie splukuje jej, pozostawiam na całą noc, ale efekt ukojenia jest od razu po nałożeniu. Co mnie w niej urzeka, to to, że naprawdę koi i od razu się wchłania (strasznie nie lubię maseczek, które pozostają na twarzy, a jednocześnie nie nawilzaja). Cena wysoka, ale warto. Moje zaczerwienienia po raz pierwszy w zyciu prawie niewidoczne :) I syfków też jakby mniej :)