Kremy pod oczy

Lierac Dioptiride, Creme Comblante Correctrice Rides [Wrinkle Correction Filling Cream] Krem wypełniający i korygujący zmarszczki wokół oczu

LIERAC Dioptiride krem wypełniający i korygujący zmarszczki wokół oczu 15ml

• 4 stycznia 2024 o 19:16
    Brak spektakularnych efektów
    Krem pod oczy Lierac Dioptiride dostałam w prezencie w listopadzie 2023, i od razu zabrałam się za jego stosowanie. Zawróciłam uwagę na dość niespotykane opakowanie z charakterystyczną zakrętką. Stosowałam krem codziennie rano i wieczorem wklepując niewielką ilość w okolice oczu. Jego konsystencja jest lekka i łatwo się wchłania, co jest dla mnie kluczowe, ponieważ nie lubię kremów, które zostawiają tłustą warstwę. Krem ma ładny, lekko różowy kolor. Oczekiwałam od tego produktu, że pomoże mi zredukować cienie pod oczami i wygładzi delikatnie pogłębiające się linie zmarszczek pod oczami. W trakcie tego ponad miesięcznego czasu stosowania zauważyłam, że moja skóra pod oczami stała się bardziej nawilżona, promienna i sprężysta. Jednak krem nie zniwelował szarości w obszarze pod oczami. Krem jest delikatny dla mojej skóry, nie powoduje podrażnień ani pieczenia, co jest dla mnie istotne, ponieważ mam wrażliwą skórę wokół oczu. Nie migruje do oczu. Jednak opakowanie tego kremu nie jest zbyt praktyczne. Dziwna, stożkowa zakrętka jest bardzo mała, co utrudnia zakręcanie i odkręcanie jej, często spada na podłogę, co nie jest zbyt higieniczne. Sam wygląd opakowania jest dość atrakcyjny. Po kilku tygodniach regularnego stosowania, nie zauważyłam znaczącej poprawy kondycji skóry wokół oczu. Cienie pod oczami pozostały, a linie nie uległy widocznej redukcji. To, co mnie zawiodło, to obietnice producenta, które niestety się nie sprawdziły. Zapowiadał on wyraźną poprawę wyglądu skóry wokół oczu, a ja niestety nie dostrzegłam spektakularnych efektów. Na pewno nie jest to krem warty swojej regularnej ceny.
    Zalety:
    • uczucie nawilżenia po użyciu kremu,
    • krem nie powoduje podrażnień ani pieczenia skóry,
    • krem nie migruje do oczu,
    • wydajność - niewielka ilość wystarczy do pokrycia obszaru wokół oczu
    Wady:
    • nie warty swojej regularnej ceny,
    • brak spełnienia obietnic producenta,
    • kłopotliwa nakrętka
    Ziebka
    28 października 2023 o 12:17
    Udane doświadczenie
    Niestety okolice oka zawsze były moją problematyczną partią- nie tylko kurze łapki ale i tendencja do worków pod oczami oraz do sińców. Stosowałam wiele kremów, ale bez większego wow. To już mój drugi słoiczek tego kremu. Pierwsze wrażenie: konsystencja żelowa, delikatna ale treściwa. Dzięki stosowaniu na noc, mam pewność, że nie będzie worków pod oczami ani drobnych zmarszczek od poduszki. Po zastosowaniu rano przyjemnie chłodzi o orzeźwia spojrzenie- wygładza drobne linie wokół oczu i usuwa delikatne sińce. Co ważne, nie podrażnia oczu nawet jeśli się do nich dostanie. Można stosować również na powiekę, nie przetłuszcza skory, co ważne jeśli nosi się przedłużane rzęsy.
  • 19 stycznia 2022 o 12:25
    Nie za tą cenę...
    Krem zakupiłam podczas promocji w drogerii Super Pharm za okolo 50zł z myślą o mojej mamie. Niestety w trakcie stosowania krem mocno ją uczulił, oczy były zaczerwienione i łzawiły. Po odstawieniu wszystko wróciło do normy. Postanowiłam, że dam mu szansę, bo jednak wyrzucenie go byłoby wyrzuceniem kasy w błoto. Krem otrzymujemy w małej aluminiowej tubce z zakrętką i dziubkiem do bardziej precyzyjnego nakładania. Ma bardzo lekką, szybko wchłaniającą się konsystencję. Pozostawia delikatnie aksamitną warstwę. Ładnie odżywia i nawilża skórę, jednak jest to krem przeciwzmarszczkowy, a przy stosowaniu juz od 3 miesięcy nie zauważyłam w tej kwestii ŻADNEJ różnicy, a więc nie spełnia on swojej podstawowej funkcji
    Drogeria Super-Pharm
  • 29 grudnia 2020 o 13:22
    Średniak za wysoką cenę
    Wiecie, co dla mnie jest tak zwaną czerwoną lampką w kosmetykach? Kiedy krem, który normalnie kosztuje prawie 120 zł, można wyhaczyć na promce za 24 zł. Coś tu jest wtedy mocno nie halo i wcale nie mam na myśli daty ważności. Jeśli coś opłaca się sprzedawać w tak niskiej cenie na promocji, to dlaczego cena regularna jest tak wysoka? Anyway, kupiłam go przypadkiem. Zaczęłam używać kremów pod oczy niedawno, bo do tej pory nie czułam potrzeby, ale przy przesuszeniu retinolem potrzebowałam dodatkowego nawilżenia w okolicy oczu. No i w superpharmie była ogromna zniżka. Tak, jest to dla mnie czerwona lampka ostrzegawcza, ale kupiłam z myślą, że stestuję i zobaczę, czy wydałabym na ten krem regularną cenę. Werdykt? A w życiu! Nie jest to krem wart 120 zł. Absolutnie nie. Jest wart dokładnie te 24 zł i za tę cenę spełnia moje oczekiwania. Używam go na dzień, jest delikatny i bezzapachowy i całkiem ładnie się wchłania. I tyle. Nic więcej - nie parzy kawy ani nie robi prania ;) czyli: nie dostrzegam po nim jakiś większych zmian, nie sprawia, że skóra jest bardziej sprężysta ani tym bardziej nie wygładza drobnych zmarszczek (a tych mam sporo, bo się dużo śmieję). Jest to po prostu zwykły zwyklak, jakich na rynku mnóstwo. W dodatku ma niewygodne opakowanie, które długo próbowałam rozkminić, ale chyba jestem na nie za głupia, bo przedziurawiłam je igłą. Tyle z tego luksusu. Jeśli masz wolną stówkę, to zdecydowanie lepiej przeznaczyć ją na inny kosmetyk. Ten postawiłabym na półce na równi z Ziają, czyli ujdzie, jeśli nie oczekujesz faktycznie jakiegoś działania. Z tą różnicą, że Ziaja na co dzień nie kosztuje majątku, a Lierac owszem.
    Zalety:
    • Cena na promocji - jest wart dokładnie 24 zł!
    • Bezzapachowy
    • Nie uczulił ani nie podrażnił
    • Całkiem przyzwoicie się wchłania
    Wady:
    • Nie działa :D nie robi nic, poza byciem zwykłym kremem
    • Cena regularna to pomyłka, lepiej tę stówę zainwestować w inny kosmetyk
    • Niewygodne, dziwne opakowanie
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Kremy pod oczy