Kremy uniwersalne

Frudia Blueberry Hydrating Intensive Cream Nawilżający krem do twarzy

notino.pl
Intensywnie nawilżający krem do twarzy na bazie jagód (10g)

• 22 czerwca 2023 o 16:51
    Dobry zawodnik
    Kolejny udany produkt marki Frudia (w sumie, w kremy to oni umieją). Gęsta, treściwa ale nie obciążająca formuła. Po nałożeniu pozostawia delikatny film na skórze. Efekty? Bardzo dobre. Ja stosowałam w nocnej pielęgnacji (w pojedynczych przypadkach, na dzień) i jak wstawałam rano, to efekt był naprawdę bardzo dobry. Skóra nawilżona, miękka i sprężysta. I teraz najważniejsze, uwaga, efekt utrzymuje się po zaprzestaniu stosowania produktu! Co o znaczy? To znaczy, że krem naprawdę poprawia kondycję skóry, a nie tylko maskuje problemy powierzchniowo. Skład, jak to Frudia, naprawdę dobry: 77% ekstraktu z jagody, betaina (ta z buraka, dobra), 6 olei i kilkanaście innych produktów. Jak zachowuje się pod makijażem? Kilka razy użyłam go pod makijaż (cera mieszana) i moje wnioski są takie: w chłodnej temperaturze dobrze współgra z podkładami i kremami CC, ale pod koniec dnia skóra zaczyna się świecić. Jeżeli temperatura jest wyższa (ponad 20*C) to świeciłam się bardzo szybko. Podsumowując: produkt bardzo dobry do nocnej pielęgnacji.
    Zalety:
    • konsystencja,
    • skuteczność działania,
    • zapach (delikatny owocowy),
    • opakowanie (szklany słoiczek + łopatka do nakładania produktu),
    Wady:
    • średnio nadaje się pod makijaż,
    Kate_R
    3 listopada 2022 o 11:13
    Wspaniały krem nawilżający
    jestem w trakcie już chyba trzeciego opakowania tego kremu i jestem z niego bardzo zadowolona. Piękny design, dobrze nawilża, ma bardzo przyjemny zapach, dla mojej mieszanej cery dobrze sprawdza się zimą.
    Zalety:
    • konsystencja jest idealna - krem nie zbyt ciężki, jednocześnie dobrze nawilża
    • bardzo przyjemny zapach
    • nie podrażnia
    • nie zapycha
    Wady:
    • opakowanie - chociaż do opakowania dołączona jest specjalna łopatka do kremu, jednak w moim przypadku ciężko jest pilnować, aby do słoika bezpośrednio nie wkładać palców, zdecydowanie bardziej wolałabym pompkę
    • dość wysoka cena
  • 5 grudnia 2021 o 1:20
    Zakochałam się
    Miłość od pierwszego wejrzenia - opakowanie, zapach, konsystencja. To jeden z tych kosmetyków, na który nie mogę się doczekać przed poranną albo wieczorną pielęgnacją. Kupiłam w Kontigo mały słoiczek (10g) bo mam obsesję na punkcie miniaturek do podróży ale po paru tygodniach zdecydowałam się także na wersję pełnowymiarową. Jestem ciekawa także różowego słoiczka!
    Zalety:
    • duża zawartość ekstraktu z jagód, nie samej wody
    • stopień nawilżenia
    Wady:
    • nie wiem czemu wydawało mi się, że pełnowymiarowy produkt będzie trochę większy
    • cena nie należy do najniższych
  • 22 października 2021 o 19:19
    Krem dobry ale nie zrobił na mnie efektu,, Wow,,..
    Krem zakupiłam w promocji, wybrałam mniejszą wersję o pojemności 10 gram idealną do przetestowania. W składzie znajdziemy główny składnik czyli ekstrakt z jagód, który chroni skórę przed zanieczyszczeniami oraz szkodliwymi czynnikami środowiska zewnętrznego. Dodatkowo posiada olejek z pestek pomidora który odżywia oi nawilża skórę. Znajduje się w szklanym uroczym słoiczku w kolorze fioletu , odcień od razu sugeruje, że mamy do czynienia z borówkami. Posiada charakterystyczną białą zakrętką, przypmina mi troszeczkę słoiczek z miodem. Posiada żelowo-kremową konsystencję która dość szybko się wchłania nie pozostawiając na skórze żadnej tłustej warstewki. Zapach jest bardzo ładny i delikatny,borówkowy. Bardzo dobrze się rozprowadza na skórze,nie roluje się, idealnie nadaje się pod makijaż. Krem intensywnie nawilża i utrzymuje wilgoć, dodaje skórze świeżości i blasku. Na początku miałam wrażenie ,że moja mieszana skóra wprost go piła, nawet jak nałożyłam grubszą warstwę to wchłaniała się błyskawicznie. Mimo iż krem jest silnie nawilżający to dla mojej skóry nie był on wystarczający, nawilżenie nie było aż tak długotrwałe i po kilku godzinach zaczynałam czuć lekkie ściągnięcie na twarzy. Na pewno nie kupię pełnowymiarowego produktu, bo oprócz opakowania i zapachu nie zrobił na mnie większego wrażenia.
  • 20 maja 2021 o 11:22
    Dogłębne nawilżenie!
    Krem otrzymałam w prezencie do testowania. Dobrze się rozprowadza na skórze i szybko wchłania pozostawiając matowe wykończenie, nie pozostawia tłustego czy lepkiego filmu. Już po chwili można nakładać makijaż , bez obawy że coś się nam zwarzy czy zroluje. Super pielęgnuje cerę , dobrze nawilża i nie jest to nawilżenie powierzchowne, bowiem odżywia skórę, sprawia że wygląda ona młodo, zdrowo i promiennie. Odzyskuje sprężystość i jest ładnie napięta, a do tego delikatna i przyjemna w dotyku, wyraźnie ujędrniona.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta