Peelingi do twarzy

The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA Peeling z 10% kwasem migdałowym i kwasem hialuronowym

• 24 czerwca 2024 o 15:23
    Moja trądzikowa skóra go pokochała
    Regularne stosowanie peelingu The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA sprawiło, że zauważyłam zmniejszenie niedoskonałości i przebarwień. Skóra stała się bardziej jednolita i promienna. Produkt ten pomógł mi również w wygładzeniu drobnych linii i poprawie ogólnej tekstury skóry. Pierwszą rzeczą, która przyciągnęła moją uwagę, jest łagodność tego produktu. Kwas migdałowy, będący głównym składnikiem peelingu, działa delikatnie, ale skutecznie. W przeciwieństwie do innych kwasów, nie powoduje podrażnień ani zaczerwienień, co czyni go idealnym wyborem dla osób z wrażliwą skórą. Po jego zastosowaniu, moja skóra jest gładka i miękka, bez uczucia dyskomfortu. Dodatek kwasu hialuronowego w formule sprawia, że produkt nie tylko złuszcza, ale także nawilża skórę. To połączenie złuszczania i nawilżenia jest dla mnie strzałem w dziesiątkę, zwłaszcza w okresie zimowym, kiedy skóra potrzebuje dodatkowej troski.
    Zalety:
    • redukuje niedoskonałości
    • wygładza
    • nawilża
  • 18 maja 2024 o 22:44
    Uwielbiam
    Idealny peeling dla mojej trądzikowej i wrażliwej cery który delikatnie ją złuszcza. Po zastosowaniu moja skóra nie jest podrażniona ani nie szczypie. Peeling stosuje wieczorami i rano cera jest wygładzona a wypryski wyciszone. Przy dłuższym stosowaniu zauważyłam, że skóra wydziela mniej sebum a wypryski trądzikowe rzadziej się pojawiają. Zużyłam już kilka buteleczek tego peelingu i śmiało mogę stwierdzić, że jest on bardzo wydajny. Jedna buteleczka starcza mi na około pół roku.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Delikatnie złuszcza i wygładza
    • Wycisza wypryski
    • Dobra cena
  • 7 maja 2024 o 19:33
    Ratunek w walce z zaskórnikami
    Serum testuję już od roku i na pewno pozostanie w mojej kosmetyczce na dłużej. Jestem posiadaczką skóry mieszanej z tendencją do przetłuszczania w strefie T i tendencją do powstawania zaskórników. Po produkt sięgam więc za każdym razem, gdy moja skóra potrzebuje oczyszczenia i jak dotąd nigdy się nie zawiodłam. Serum świetnie złuszcza nie pozostawiając nieestetycznych, suchych skórek. Efekt jest wręcz odwrotny - skóra wydaje się być po nim nawilżona i odżywiona. Po kilku użyciach zaskórniki są więc znacząco zredukowane a twarz gładka i promienna. Efekt ten podbija również fakt, że przy dłuższym stosowaniu produktu, poza zaskórnikami znikają także przebarwienia. Z całego serca polecam serum szczególnie tym, którzy borykają się z przebarwieniami i niedoskonałościami, ale nie chcą przy tym nadmiernie naruszyć bariery hydrolipidowej.
    Zalety:
    • redukcja zaskórników
    • redukcja przebarwień
    • nawilżenie skóry
    • brak widocznych, suchych skórek
  • 4 czerwca 2023 o 19:55
    Uwielbiam ten peeling - wygładza, działa antybakteryjnie, zmniejsza przebarwienia, poprawia kondycję naszej cery
    Kwas migdałowy już od ponad roku jest w mojej pielęgnacji. Jest to nieodłączny element złuszczania i poprawy stanu mojej cery. Najbardziej lubie ten z The Ordinary gdyż dodatkowo w składzie zawiera kwas hialuronowy. Kwas z The Ordinary zamknięty jest w szlabej brązowej buteleczce z pipetka. Na buteleczce jest biała naklejka czyli typowy design firmy. Konsystencja jest bardzo rzadka o jasnobrązowej barwie i lekko oleistej konsystencji. Formuła bezzapachowa. W składzie znajdziemy kwas migdałowy - działa keratolitycznie, kwas hialuronowy - zapewnia optymalne nawilżenie skóry, ekstrakt z liści pieprzu tasmańskiego - działa przeciwzapalnie i redukuje obrzęki. Kwas ze względu na duży rozmiar cząsteczek działa łagodniej niż inne kwasy. Dlatego polecany jest dla każdego rodzaju cery. Kwas migdałowy stosuje tylko i wyłącznie na noc . Aplikuje 4-5 kropli na twarz- to wystarczająca ilość wiec wydajność jest naprawdę bardzo imponująca. Przy aplikacji należy uważac gdyż forma jest wodnista i szybko spływa z twarzy. Przy aplikacji także omijamy okolice oczu. Po aplikacji czekam ok 10 min zeby peeling sie wchłonął potem aplikuje odżywczy krem. Jeżeli ktoś ma wrażliwa cerę to należy najlepiej zrobić próbę uczuleniową tolerancji kwasu. Efekty peelingu zauważymy juz po pierwszej nocy. Cera jest wygładzona, wyciszone niedoskonałości, cera ma ładny koloryt. Po kilku dniach zauważamy ze kwas wyrównuje koloryt, zmniejsza widoczność przebarwień , niedoskonałości ładnie zagojone a nowe juz w takich ilościach sie nie pojawiają. Cera jest nawilżona, wygładzona , wyglada mlodziej. Kwas działa na kilka naszych problemów. Cera z niedoskonałościami naprawdę zauważy zmiany na lepsze bo peeling działa antybakteryjne. Peeling złuszcza i wygładza nasza cerę. Poprawia jej kondycję i strukture. Moja cera uwielbia działanie tego kwasu. Jeżeli jest w złym stanie , stosując kwas przez tydzień juz widzę poprawę i mogę się cieszyć ładna cera. Kwas mnie nie podrażnia, nie uczula. Należy pamietac o ochronie przeciwsłonecznej w ciągu dnia.
    Zalety:
    • złuszcza i wygładza cerę
    • nawilża
    • wycisza niedoskonałości
    • działa antybakteryjne
    • ma działanie przeciwzmarszczkowe
    • ujednolica cerę
    • rozjaśnia przebarwienia
    • poprawia kondycję cery
    • bardzo wydajne
    • nie podrażnia
    • nie obciąża
    • nie uczula
  • 2 marca 2023 o 10:25
    Pomaga
    Już po kilku dniach używania produktu widać było zmiany, twarz była wygładzona, kolor ujednolicony. Wyciszał zmiany trądzikowe, ograniczył powstawanie nowych i spłycał świeże blizny. Stosowałam go na noc solo lub wymieszanego z lekkim kremem żeby nie ograniczać działania zbyt treściwym. Oba sposoby dobrze się sprawdzały ale po wymieszaniu z kremem (u mnie witaminowy z ziaja) efekt był szybciej widoczny oraz nie pozostawiał lepkiej warstwy, która była przy używaniu samego peelingu dlatego korzystałam z tej wersji. Niestety super działanie było tylko podczas używania codziennie, gdy robiłam przerwy stan skóry znowu się pogarszał. Cena w stosunku do działania jest bardzo dobra.