Szampony do włosów

Pantene Pro-V, Anti-dandruff 2 in 1 Shampoo & Conditioner Szampon z odżywką 2w1 przeciwłupieżowy (nowa wersja)

4 na 51 opinię

• 5 stycznia 2020 o 14:57
    Drogeryjny szampon, całkiem niezły
    Szampon Pantene pro-v przeciwłupieżowy używa z reguły moja mama, sama osobiście nie kupuję, ale będąc często w domu rodzinnym nie raz myłam nim włosy. Szampon jest zapakowany w dużą butlę na zatrzask, wygodnie się otwiera i zamyka kiedy ręce są mokre, nie ślizga się, nie zacina. Stoi pewnie na wannie, nie wywraca się. Kosmetyk ma perłowy, biały kolor i dość gęstą konsystencję, wystarczy niewielka ilość by umyć włosy, które u mnie sięgają lędźwi. Szampon dobrze się pieni, szczerze lubię taki efekt bo mam wrażenie, że wtedy włosy są lepiej umyte, i zdaję sobie sprawę, że to jest mylne a pienienie się to zasługa pewnych składników, nie zawsze lubianych. Samego składu nie będę oceniła, ani marki bo na codzień nie kupuję go, używam jedynie w domu rodzinnym. Kosmetyk dobrze myje włosy, skóra głowy nie swędzi, nie piecze, a mimo że nie mam z tym problemu niektóre szapomny mają u mnie takie działanie, do tego nie powstaje łupież. Po wysuszeniu włosy są miękkie, sypkie, ładnie się układają, dobrze się je rozczesuje. Dodatkowo utrzymuje się jakąś chwilę na nich ten zapach kosmetyku, który dla mnie jest całkiem przyjemny. Nie wysusza włosów, nie są sianowate, niesforne (ale też nie mam z suchym włosami problemu). Po myciu nie ma szybkiego przetluszczania się skóry głowy, są dość długo świeże, łatwo je układać i są przyjemne w dotyku. Ogólnie szampon jak na drogeryjny produkt nie jest zły jeśli chodzi o działanie i mycie. Składu nie oceniam, bo nie używam go codziennie żeby miało to dla mnie większe znaczenie. Cena jest raczej niezła w porównaniu do tych, które sama używam. Ogólnie dostępny w drogerii.
    Zalety:
    • Dobrze myje
    • Skóra głowy nie swedzi
    • Nie powoduje łupieżu (nie wiem czy zapobiega bo nie mam takich problemów)
    • Włosy po myciu są sypkie
    • Fajnie się pieni
    • Nie powoduje podrażnienia, pieczenia