Kremy i mleczka do włosów

Shea Moisture Coconut and Hibiscus, Curl & Shine Style Milk Mleczko do stylizacji z hibiskusem i olejem kokosowym

Finka2L
    25 stycznia 2020 o 11:18
    kokosowe mleczko dla fanów kokosa
    Kiedy przeszłam na metodę CG to mleczko było moim pierwszym zakupem. Co prawda nie mam loków, a fale w typie 2a, które strasznie łatwo obciążyć i nie każda metoda stylizacji pokazywana przez blogerki na nie działa dlatego wypracowałam swoją własną. To mleczko chciałam używać jako stylizatora, ale okazało się, że u mnie to tak nie działa i używam je w charakterze b/s. Opakowanie: Przezroczysta, pękata butelka o poj. 254ml zakończona dzióbkowym korkiem. Konsystencja i Zapach: Mleczko jest dość gęste, kremowe i pachnie kokosowo, ale nie słodko, nie mdli od tego zapachu, jest bardziej świeży. Działanie: Jak już wspomniałam chciałam używać tego mleczka jako stylizatora, ale moje fale od razu to odrzuciły stając się smutnymi strąkami. W charakterze odżywki bez spłukiwania jest lepiej. Tylko zasada jest taka, że nie wolno z tym produktem przesadzać, bo obciąża. Kropla na moje długie włosy do połowy pleców w zupełności wystarcza. Myślę jednak, że jeśli ktoś ma bardzo suche włosy, które ciężko obciążyć to może tego mleczka dać więcej w innym wypadku efekt będzie poprostu zły. Dodam też, moim zdaniem to nie jest produkt do stylizacji, bo skrętu nie poprawia ani do nie definiuje, a przynajmniej u mnie. Moje włosy lubią żele i tylko one je trzymają w ryzach. To mleczko wygładza, nawilża i odżywia, zapobiega puszeniu tylko trzeba lubić olej kokosowy i masło shea, które to są na wysokim miejscu w składzie. Moje średniopory nie narzekają. Nie zaobserwowałam jakiś super efektów po tym kosmetyku, ale może dlatego, że mam włosy zdrowe i tylko walczę zawsze nad wydobyciem skrętu i to jest moja bolączka, która mi spędza sen z powiek. Komu bym to mleczko poleciła? Posiadaczkom loków, gestych,grubych włosów trudnych do obciążenia, którym niewiele trzeba do zdefiniowania skrętu oraz tym, które szukają odżywczej odżywki bez spłukiwania na bazie oleju kokosowego. Ja swoje opakowanie skończę i nie zamierzam doń wracać.
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    Wady:
    • to nie jest produkt stylizujący
    • może obciążać
    Dovis
    11 listopada 2018 o 15:47
    Bardzo zadowolona
    Zacznijmy, że produkt jest przeznaczony dla osób z kręconymi włosami/falowanymi Uzywam produktu już ponad 6 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolona. Po pierwsze mleczko jest super wydajne i naprawdę nie potrzeba wiele do jednej aplikacji. Uwydatnia skręt włosów i nadaje objętości. Należy napomnieć, że nie skleja włosów i spokojnie może je później rozczesać nie to, co przy piankach.
    Zalety:
    • Uwydatnia skręt włosów
    • Nie skleja
    • Jest wydatny(ponad 6 msc jedno opakowanie)
    • Ładnie pachnie
    • Wygładza
    Wady:
    • Cena - Dla mnie jest ok, chociaż 55 zł to nie mało za mleczko do włosów ale warto